Afbeelding

Boekenweek 2023

CPNB

CPNB organiseert eerste Boekenweekschrijfwedstrijd en geeft Boekenbalkaarten weg

Dat de Boekenweek elk jaar plaatsvindt is bekend, maar sinds dit jaar organiseert Stichting CPNB ook een Boekenweekschrijfwedstrijd in samenwerking met Hebban.nl en Mezza. Het mooiste verhaal van 300 woorden over het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’ wint niet alleen 1.000 euro, maar ook twee gewilde Boekenbalkaartjes. Daarnaast wordt het verhaal gepubliceerd in de weekendbijlage Mezza van het AD en op Hebban en zal het verhaal een plek krijgen in de zaalprogrammering van het Boekenbal.

Hoe doe je mee aan de Boekenweekschrijfwedstrijd?

Wil jij er met de hoofdprijs vandoor gaan? Alle Nederlanders en Vlamingen van 18 jaar en ouder mogen per persoon één Nederlands- of Vlaamstalig verhaal inzenden van maximaal 300 woorden via deze link. De deadline voor inzending is op 29 januari 23:59. Op 1 maart (negen dagen voor het Boekenbal) wordt de winnaar geïnformeerd, dus hou je mailbox goed in de gaten. Meer details over de spelregels en voorwaarden zijn op de wedstrijdpagina te vinden.

Hulp nodig bij het schrijven van een kort verhaal? Hieronder hebben we een paar tipartikelen op een rijtje gezet!
Hoe schrijf je een kort verhaal?
5 tips voor het schrijven van een sterk kort verhaal
Kort verhaal schrijven? Lees deze 5 schrijfboeken!

Jury

De winnaar wordt door een professionele jury gekozen, bestaande uit auteur Chris Polanen, docent Nederlands, recensent Miriam Piters, en boekhandelaar en Mezza-boekenpanellid Olaf Tigchelaar.

‘Ik ben alles’

Het thema ‘Ik ben alles’ staat volgens het CPNB voor de pluriformiteit van onze identiteit. ‘De zoektocht naar wie je bent is actueler dan ooit en verhalen stellen ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. Je bent alles wat je denkt, voelt, nastreeft, liefhebt en waar je van droomt.’

De 88ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 11 t/m zondag 19 maart. Het wordt geopend met het Boekenbal op 10 maart in ITA in Amsterdam.

Bron: CPNB