Afbeelding

Kind dat een boek aan het lezen is

Foto door Lina Kivaka via Pexels

Britney Spears gaat waarschijnlijk biografie schrijven en het is Jeugdboekenmaand

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Het is Jeugdboekenmaand

De hele maand maart is het Jeugdboekenmaand. Het thema is ‘Helden en Schurken’. Zonder held is een verhaal natuurlijk geen verhaal en wat is een held zonder schurk. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook is er gedurende deze maand een wedstrijd voor kinderen, namelijk: Schrijf/teken/verzin een boodschap voor jouw favoriete kinder- en jeugdboekenheld/schurk. Kinderen kunnen hun boodschap in de vorm van een brief, tekening of filmpje uploaden en kans maken op prijzen. Op onze website vind je meerdere handige artikelen over het schrijven van kinderboeken.

Saskia Noort stopt met column in AD vanwege haattsunami 

Saskia Noort heeft haar laatste column in het AD geschreven met de titel: Mijn laatste column, ik deed mijn best, de beurt is nu aan anderen. Hierin legt ze uit waarom ze zal stoppen met haar wekelijkse column. Ze zei altijd dat ze zich nooit de mond zou laten snoeren door haat, en daar blijft ze bij, maar het voelde voor haar niet meer goed om door te gaan met deze columns. Elke keer op de dag dat haar column online kwam, wist ze dat de haattsunami ging komen. Dit betekent niet dat we niks meer van Noort gaan lezen, want ze gaat weer doen waar ze van houdt: fictie schrijven. We kunnen dus een boek verwachten. Benieuwd hoe je zelf een goede column schrijft? Lees het hier.

Britney Spears gaat waarschijnlijk biografie schrijven

Volgens geruchten zou Britney Spears een contract hebben getekend bij een boekenuitgeverij ter waarde van ruim 13 miljoen euro. Het zou gaan om het schrijven van een biografie. Je hebt het nieuws van het afgelopen jaar over Britney Spears vast wel meegekregen. ‘Free Britney’ is een beweging die al jarenlang bestaat. Vorig jaar heeft ze het eindelijk voor elkaar gekregen om niet meer onder curatele staat van haar vader te staan. 

Jaap Scholten houdt logboek bij aan de grens met Oekraïne 

Op de ochtend van 24 februari kwam het nieuws dat Rusland, Oekraïne is binnengevallen. Jaap Scholten is een Nederlands schrijver die in Hongarije woont. Toen hij hoorde over de oorlog besloot hij om naar de grens van Oekraïne te trekken en vanuit daar verslag te doen van de situatie. Niet alleen is hij daarnaartoe gegaan voor zijn logboek, maar ook om de Oekraïense inwoners te helpen. Lees zijn verhalen hier.

Bron: Jeugdboekenmaand, TZUM, NU.nl, TZUM
 

Uitgeven