Afbeelding

Frank Noë, hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online, neemt het eerste exemplaar in ontvangst

Brenda van Es lanceert één van de eerste schrijfboeken over levensverhalen

Afgelopen zondag presenteerde schrijfster Brenda van Es in Haarlem haar nieuwe boek Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven. Schrijven Online was erbij en mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Van Es is één van de eerste auteurs die zich waagde aan een handboek voor levensverhalen. Structuur is haar gouden sleutel en ze ontwikkelde de ©ES methodiek, wat staat voor Eerst Structuur.

Duizenden mensen dromen ervan om het verhaal van hun leven op papier te zetten. In de praktijk is het echter zeer lastig om een goed, sterk en helder verhaal op te schrijven. Hoe voorkom je dat je levensverhaal een opsomming van feiten wordt? En hoe bepaal je welke onderdelen van jouw levensverhaal voor anderen interessant zijn om te lezen? Met dit schrijfboek helpt Van Es je stapsgewijs op weg. Via opdrachten kom je tot een structuur voor je boek en tussendoor krijg je talloze tips over onder andere thema’s, dialogen, tijdsprongen en beschrijvingen. Ter illustratie hiervan gebruikt ze duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Ook behandelt Van Es onderwerpen als privacy, ethische vraagstukken en het omgaan met waarheden en herinneringen.

Naast voor persoonlijke levensverhalen is het boek ook geschikt voor schrijvers van biografieën en familiegeschiedenissen.

Brenda van Es – Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven, uitgeverij 100 jaar na vandaag. ISBN: 978-94-92613-00-4

Uitgeven

Service