Afbeelding

Cursus- en studiekosten boven de 500 euro zijn aftrekbaar bij de belasting.

Apple en uitgeverijen schikken zaak over prijsafspraken e-boeken

De prijsafspraken voor e-boeken van Apple en bepaalde uitgevers zijn stopgezet.De Europese Commissie heeft laten weten dat Apple en vier andere grote internationale uitgeverijen geen prijsrestricties meer gaan hanteren bij de verkoop van e-boeken.

Apple en enkele grote Amerikaanse, Franse en Duitse uitgeverijen hadden overeenkomsten gesloten waardoor andere digitale boekverkopers niet in staat waren om e-boeken onder de prijs te verkopen die Apple aanbood binnen iTunes. De Europese Commissie vreesde dat hiermee de concurrentie op de boekenmarkt werd beperkt en stelde daarom een onderzoek in.

Inmiddels is een schikking getroffen tussen de Commissie en de uitgeverijen. Het resultaat is dat verkopers nu zelf de prijs van een e-boek mogen bepalen, zij het met een tijdelijke restrictie. De kortingen van de verkopers op een e-boek mogen namelijk de komende twee jaar niet groter zijn dan de marge die de verkoper ontvangt. Dit moet een prijzenoorlog voorkomen zodat de concurrentie weer mee kan dingen op de markt.

Bron

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-1367_en.htm