Afbeelding

Apple kondigt mogelijk een app aan waarmee je zelf interactieve e-boeken kunt maken.

Amazon komt met nieuwe diensten rond e-boek

Amazon lanceert aan aantal nieuwe diensten voor de Kindle eReader.Amazon heeft nieuwe edities van de Kindle eReader onthuld tijdens een evenement in de VS. Dit ging gepaard met een presentatie die liet zien dat Amazon de voornaamste oorzaak is dat e-boeken zo populair zijn.

Amazon is deze maand gestart met de dienst Kindle Serials. Hiermee kunnen auteurs ervoor kiezen hun boek in series uit te brengen (wekelijks of maandelijks). Lezers kopen het eerste deel voor een paar eur en ontvangen de overige delen gratis zodra ze verschijnen. Dit doet erg denken aan de manier waarop Charles Dickens indertijd zijn romans van onder andere Oliver Twist uitbracht.

Amazon is vorig jaar ook met Kindle Singles gestart, journalistieke en non-fictie verhalen die langer dan magazineartikelen zijn, maar korter dan een roman. De dienst doen het bijzonder goed: er zijn inmiddels 3,5 miljoen Kindle Singles verkocht, waarvan er 35 in de Kindle Top 50 zijn verschenen.

Groeiende markt

Vanaf begin 2011 oversteeg Amazons verkoop van e-boeken in de VS de verkoop van papieren boeken, die overigens ook een stijgende lijn laat zien. Volgens de Britse nieuwssite Guardian is deze stijging te wijten aan het feit dat mensen tegenwoordig steeds meer boeken kopen. Amazon beweert dat zij hiervan de oorzaak zijn. De Kindle zou er namelijk in voor gezorgd hebben dat Britse gebruikers vier keer meer boeken kopen dan voordat zij een Kindle in bezit hadden.

Volgens een verslag van BookStats 2012, die elk jaar de statistieken van de boekenindustrie in kaart brengt, was in 2011 vijftien procent van alle boekverkopen in de VS een e-boek. Vermoedelijk is dit voor een groot deel te wijten aan de (nieuwe) diensten die Amazon op de boekenmarkt aanbiedt.

Bron

www.readwriteweb.com/archives/king-jeff-and-his-renaissance-of-reading.php