Start » Nieuws » 6 inspirerende TED-talks voor schrijvers

6 inspirerende TED-talks voor schrijvers

20 Maart 2017

In TED-talks delen experts hun ideeën, inspiratie en motivatie in korte presentaties. Alle denkbare thema’s komen hierbij aan de orde, en zo ook schrijven. Deze 6 inspirerende TED-talks zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken als schrijver.

The clues to a great story (19 min.)

Regisseur Andrew Stanton (schrijver/regisseur van meerdere Pixar-films, waaronder Finding Nemo en Toy Story) geeft in deze TED-talk een les over storytelling.

Why you should write (14 min.)

Schrijver en dichter Cecilia Knapp vertelt in deze inspirerende TED-talk over het belang van creativiteit en het opschrijven van verhalen.

Why write? Penmanship for the 21st Century (16 min.)

Jake Weidmann geeft in deze video een TED-talk over schrijven (in de brede zin van het woord) in een moderne wereld waarin technologie de boventoon voert en schrijven steeds meer naar de achtergrond verdwijnt.

What Makes a Bestseller?  (16 min.)

Literair agent Jonny Geller gaat in deze TED-talk op onderzoek uit naar bestsellers. Wat maakt deze boeken succesvol, welke patronen en trends zijn er te zien bij bestsellers?

How To Write Your Novel; In Under 20 minutes (17 min.)

Schots-Amerikaanse schrijver Simon van Booy geeft in deze TED-talk tips over het schrijven van een boek.

Metaphorically speaking (10 min.)

James Geary is schrijver en aforist. In deze TED-talk gaat hij in op het belang van de metafoor, want het is meer dan alleen een taalvorm.

TED-talks

TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Het is een online platform waar lezingen van over de hele wereld staan, gegeven door experts. Deze lezingen gaan over een enorme diversiteit aan onderwerpen, zo ook schrijven en literatuur. In de lezingen komen bijzondere opvattingen en belangrijke ideeën naar voren. TED is de manier om deze hersenspinsels bereikbaar te maken voor een enorm publiek.

Door Marije Catsburg

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- TED: de kunst van het schrijven
- TED: de kracht van literatuur
- TED over taal
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!