Start » Nieuws » TED: de kunst van het schrijven

TED: de kunst van het schrijven

16 Mei 2016

Voor de laatste maandag neemt Schrijven Online je mee naar TED.TED talks zijn bijzondere lezingen waar belangrijke ideeën over vele onderwerpen wereldwijd verspreid worden, zo ook over schrijven en literatuur. Schrijven Online neemt je deze maandag voor de laatste keer mee naar dit bijzondere online platform. De twee geselecteerde TED talks gaan deze keer over de kunst van het schrijven in twee uiteenlopende betekenissen van het woord. Deze TED-talks zijn Nederlands ondertiteld.

TED: de kunst van het blijven schrijven

Iedereen kent Elizabeth Gilbert van haar succesroman Eten, Bidden, Beminnen. Toch was dit succesverhaal precies haar grote struikelblok. Het kostte Gilbert zes jaar van afwijzing om tot haar debuut te komen. Toen dit zo’n groot succes bleek, wist ze dat haar tweede roman een flop zou worden.

Gilbert legt in deze TED talk uit waarom je te allen tijde moet blijven schrijven. Of je nou aan de kant van de afwijzing zit of juist aan de kant van het succes. Als je blijft schrijven, blijf je bij jezelf. En juist deze middenweg van bij jezelf blijven, zorgt ervoor dat alles aan het einde goed komt.

Deze TED talk duurt ongeveer 7 minuten. Bekijk hem hier.

Meer schrijftips van Elizabeth Gilbert vind je in het ZINDERENDE ZOMERNUMMER van SCHRIJVEN MAGAZINE dat omstreeks 3 juni verschijnt. Dit nummer thuis ontvangen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 mei 16:00 u. een abonnement!

Word abonnee   Geef Schrijven Magazine cadeau

TED: schrijven als universele kunstvorm

eL Seed is een graffiti artiest. Hij werd in Parijs geboren, met Tunesische ouders. In zijn kunstwerken vermengt hij kalligrafie, de arabische taal en kunst. Hij gebruikt teksten uit de Koran of gedichten en verwerkt deze tot schitterende kunstwerken gemaakt van taal.

Volgens eL Seed is het niet nodig om de taal te begrijpen om je er tot aangetrokken te voelen. Op deze manier verenigt taal verschillende culturen en mensen. En dat is precies wat eL Seed met zijn kunstwerken probeert te bereiken.

Deze TED talk duurt ongeveer 6 minuten. Bekijk hem hier.

TED Talks

TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Het is een online platform waar lezingen van over de hele wereld staan, gegeven door experts. Deze lezingen gaan over een enorme diversiteit aan onderwerpen, zo ook schrijven en literatuur. In de lezingen komen bijzondere opvattingen en belangrijke ideeën naar voren. TED is de manier om deze hersenspinsels bereikbaar te maken voor een enorm publiek.

Dit was de laatste selectie van TED talks op Schrijven Online, maar zeker niet de enige mooie TED talks die er te vinden zijn. Ga zelf snuffelen in de archieven van TED en je zult nog veel meer bijzondere en inspirerende videos vinden.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- TED: de kracht van literatuur
- TED over taal
- Poëzie met TED
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie