Afbeelding

Schrijfcursus

Foto: Pexels

5 schrijfcursussen om je verhalen naar een hoger niveau te tillen

Raak je de motivatie kwijt tijdens deze donkere dagen? Misschien kan een schrijfcursus je op weg helpen en je nieuwe inspiratie geven! We zetten er 5 voor je op een rij. 


Doorlopend: online cursus 'Schrijf nu verdomme eindelijk dat rotboek'

Je wilt een roman schrijven. Dat wil je al heel lang. Toch doe je het niet. Herken je dit scenario? Dan is deze challenge wat voor jou! In 12 weken tijd werk jij naar een afgewerkt manuscript toe. Je krijgt ook tip en tricks aangereikt die je meteen in de praktijk kan gebruiken. Elke week krijg je één challenge en nieuwe tips, zodat aan het einde van de rit ‘dat rotboek’ klaar is. 
Meer weten? Kijk hier.

SCHRIJVEN NATUURLIJK: Tijd, tempo en standpunt in je verhaal

Schrijf je altijd in de ik-vorm en de tegenwoordige tijd omdat de lezer dan het gevoel heeft dat alles hier en nu gebeurt? Misschien is deze cursus dan goed om je horizon te verbreden! Tijdens Schrijven natuurlijk neem je alle mogelijkheden van een verhaal onder de loep. Waar ligt de grens tussen schrijver en personage? Wat maakt je enthousiast voor een perspectief? Hoe versnel en vertraag je in een verhaal? Welke invloed heeft de keuze van tijd op je manier van vertellen? Wil je antwoord op al deze vragen? Doe dan de cursus!

Dichten durven doen! 5 lessen

Vijf avonden lang ga je op verschillende manieren bezig met het schrijven van poëzie.
In deze cursus staan plezier en het creatieve proces voorop! Al doende komen er poëtische elementen en dichtvormen voorbij, en krijg je feedback van medecursisten en de docent. Meer weten?

Opiniërend schrijven: Dat bedoel ik!

Anders dan een boek of gedicht schrijven: opiniërende genres. Denk aan columns, blogs en essays. Of je nu voor je werk of voor plezier schrijft: met deze dagcursus leer je de basis van de genres kennen. Hoe trek je de aandacht van de lezer en hoe hou je die vast? Je leert het tijdens de cursus! Lees meer.

Creatief Schrijven Basiscursus 18+

Misschien wil je wel alle facetten van het schrijven leren kennen. In deze cursus verken je alle stijlen en genres: van column tot sprookje, van het Zeer Korte Verhaal tot een gedicht. In de lessen maak je een aanzet en thuis werk je deze verder uit. In de cursus leer je ook verschillende inspiratiebronnen aan te boren en feedback te geven en te ontvangen. Lees er meer over.

Meer schrijfactiviteiten? Kijk hier. Of wil je jouw eigen schrijfcursus of -activiteit op onze website? Dat kan ook! Meld hem hier aan

Service