Afbeelding

Beeld: Shutterstock

5 leukste zomerschrijfwedstrijden

5 leukste zomerschrijfwedstrijdenDe zomer komt er weer aan en dat betekent meer vrije tijd, lange zwoele dagen en spannende vakanties. Genoeg redenen om naar je pen te grijpen dus. Schrijven Online heeft de leukste schrijfwedstrijden voor deze zomer voor jou geselecteerd!

Columnwedstrijd ‘Column op Woensdag’

Het boekenblog thisishowweread.be organiseert een zomerse columnwedstrijd. Deelnemers schrijven een column over een onderwerp naar keuze van ongeveer 500 woorden. De beste column die opgestuurd is vóór 23 juni, wordt gepubliceerd in juli. De uiteindelijke deadline voor alle columns is 28 juli. De schrijver van de beste column wordt beloond met vijf boeken en een ‘spectaculaire taart’.
Deadline: 23 juni en 28 juli 2016
Meer informatie: This is how we read  

Essaywedstrijd ‘Ondenkbare praktijken’

Sommige praktijken, gewoontes of wetten waaraan we nu gewend zijn waren tot voor kort nog ondenkbaar, zoals het feit dat homoseksuele geaardheid pas in 1990 door de Wereldgezondheidsorganisatie uit de lijst van geestesziekten werd gehaald. In het kader van dit thema ‘Ondenkbare praktijken’ organiseert de redactie van het tijdschrift Streven een essaywedstrijd.

Schrijf een prikkelend essay van 3.000 tot 4.000 worden dat toegankelijk is voor een breed, niet-gespecialiseerd publiek en waarin je reflecteert op hedendaagse praktijken, gewoontes of wetten die in de nabije toekomst ondenkbaar zijn. De schrijver van het winnende essay wint een prijs van 500 euro en publicatie in het tijdschrift Streven.
Deadline: 31 juli 2016
Meer informatie: Streven  

Verhalenwedstrijd LiteratuurPrijs Zeist 2016

De Stichting Literaire Activiteiten Zeist organiseert een verhalenwedstrijd in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM. Deelnemers mogen het thema van hun verhaal zelf bepalen. Winnaars van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond met respectievelijk 300, 200 en 100 euro. De prijswinnende verhalen worden samen met zes eervolle vermeldingen en een aantal extra verhalen gebundeld.
Deadline: 1 augustus 2016
Meer informatie: Literair Zeist  

Essaywedstrijd ‘Ik ben, omdat wij zijn’

Het magazine Volzin organiseert een essaywedstrijd met het thema ‘Ik ben, omdat wij zijn’. Inzendingen moeten bestaan uit een spannend en persoonlijk gemotiveerd essay over de verhouding tussen ‘ik’ en ‘wij’, tussen kiezen voor jezelf of je aanpassen aan anderen, tussen eigenbelang of zelfopoffering. In totaal kiest de jury drie essays, die in het januari-nummer van Volzin zullen verschijnen. Daarnaast looft de jury een eerste prijs van 500, een tweede prijs van 300 en een derde prijs van 200 euro uit.
Deadline: 1 september 2016
Meer informatie: Volzin  

Verhalenwedstrijd ‘Mijn verhaal in de zorg’

Welke zorgervaring raakt jou het meest en welke zorgverlener blijft je altijd bij? Reliëf, een vereniging van zorgadviseurs, moedigt je aan in 600 woorden een verhaal over een ervaring in de zorg te schrijven. De drie beste verhalen worden beloond met een cadeaubon ter waarde van 50 euro.
Deadline: 1 september 2016
Meer informatie: Reliëf