Afbeelding

Beeld Shutterstock

5 leukste schrijfwedstrijden in februari en maart

5 leukste schrijfwedstrijden in februari en maartAan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in februari en maart op een rijtje gezet.

Schrijfwedstrijd Boekenweek (NPO)

Schrijf een kort verhaal van 500 woorden bij het boekenweekthema Duitsland – Was ich nog zu sagen hätte… Het mag gaan over alles wat met ons buurland te maken heeft: bratwurst, bier of Bach. De eerste vijf winnaars zijn te zien in het programma Iedereen Schrijft (VPRO). Daarnaast worden hun inzendingen voorgedragen op NPO Radio 4 in de programma’s De Klassieken (AVROTROS) en Passaggio (KRO-NCRV). Uit deze eerste vijf winnaars wordt een vakjurywinnaar gekozen. Hij/zij wint een publicatie in De Gids en twee kaartjes voor het Boekenbal.

Deadline: 10 februari.
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/130566

Schrijfwedstrijd Geen zin  (Tijdschrift Ei)

Voor deze wedstrijd heeft Joren Joshua de illustratie Geen zin getekend. Aan jou de taak om bij deze afbeelding een verhaal van max. 1500 woorden te schrijven. De beste drie inzendingen worden gepubliceerd in Tijdschrift Ei. Daarnaast valt een schrijfrapport te winnen, wat je kan helpen bij je verdere schrijfcarrière. De winnaar krijgt ook het boek Mosterd voor de maaltijd, over hoe dialogen te schrijven.

Deadline: 17 februari.
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/129972

Schrijf de ultieme liefdesbrief (ELLE)

Voor deze wedstrijd moet je de mooiste, meest romantische, hartverscheurende en tranentrekkende liefdesbrief schrijven. Deze brief van ongeveer 500 woorden mag gericht zijn aan wie je zelf wilt. Laat jouw brief de jury in katzwijm vallen, dan win je een publicatie in de Elle en een cursus fictie schrijven van Creative Writing Academy Editio.

Deadline: 1 maart.
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/130358

Schrijfwedstrijd Kantelboek (Kantelboek)

Beschrijf in 1000 woorden een kantelmoment in jouw leven: een persoonlijke gebeurtenis waarna je leven een totaal andere wending nam. Dit mag van alles zijn. De winnaars maken kans op een geldbedrag van €150, €100 en €50.

Deadline: 13 maart.
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/130496

Save the Children - Schrijf voor Afghanistan

Schrijf een verhaal voor Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud. De enige eis is dat er een rode reiskoffer in voor moet komen. De twintig beste verhalen worden gebundeld in een kinderboek en uitgegeven in Nederland. De schrijvers winnen bovendien een koffer vol boeken. De helft van deze verhalen wordt gekozen door een vakjury, de andere helft gaat op basis van online stemmen. Deze twintig schrijvers krijgen een finaleopdracht waaruit de vakjury één winnaar kiest die onder begeleiding een kinderboek mag maken dat in Afghanistan verspreid zal worden.

Deadline: 30 maart.
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/130434

Beter leren schrijven? Je ontvangt al een jaar lang Schrijven Magazine voor maar €26,50. Krijg je er ook nog eens drie cadeaus bij!

Word abonnee   Geef Schrijven Magazine cadeau


Techniek