Afbeelding

Bron: Pixabay

4 leuke schrijfactiviteiten tijdens de Boekenweek

De Boekenweek spoort mensen aan om boeken te lezen, maar wist je dat er gedurende deze week ook aandacht wordt besteed aan schrijven? Wij zetten vier leuke schrijfactiviteiten voor je op een rijtje. 

Schrijfworkshop in Veenendaal: Ontdek de wilde vrouw in jezelf

Op woensdag 27 maart kun je van 14:30 tot 16:30 deelnemen aan een schrijfworkshop van schrijfster Conny Plomp in Bibliotheek Veenendaal. Het thema ‘Ontdek de wilde vrouw in jezelf’zal aansluiten op het Boekenweekthema ‘De Moeder de Vrouw’. Conny Plomp geeft al zo’n tien jaar schrijfworkshops waarin ze deelnemers uitdaagt om te ontdekken wat in hen leeft en dat uit te drukken. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie vind je in de agendavan Boekenweek.nl.  

Schrijfworkshop in Utrecht: Moeders aan het roer!

In de Bibliotheek van Utrecht kun je op 28 maart van 19:30 tot 21:00 een schrijfworkshop volgen van schrijver Jelle Pieters. Jelle Pieters staat ook wel bekend als De Man met de Pen. Het thema waar je mee aan de slag gaat zal aansluiten op het Boekenweekthema. Tijdens de workshop zal je graven in je geheugen naar herinneringen, associaties en droombeelden waarin (groot)moeders een belangrijke rol spelen. De kosten zijn 15 euro per persoon. Meer informatie vind je op de website van de Bibliotheek Utrecht

Vertel en schrijfworkshop in Hoorn: ‘Denkend aan moeder…’

Vrijdag 29 maart vindt er van 9:30 tot 11:30 een vertel- en schrijfworkshop plaats in Hoorn. De workshop is ingedeeld in vier delen die aansluiten op het thema Denkend aan de moeder. Eerst haal je herinneringen op aan je eigen moeder of aan jezelf als moeder, waarna een creatieve tekenopdracht volgt. Vervolgens ontvang je een aantal schrijfopdrachten en de workshop wordt afgesloten met het maken van een gedicht. De kosten bedragen 15 euro per persoon en meer informatie kun je vinden op de website van De Schrijfspiegel.

Treinschrijfdag: reis en schrijf

Op zondag 31 maart is de Treinschrijfdag: ‘een dag zwerven en schrijven door Nederland.’ De trein vertrekt vanaf Bergen op Zoom en iedereen die van lezen en schrijven houdt kan onderweg aansluiten. Onderweg krijg je schrijfopdrachten waar je mee aan de slag kunt. De schrijvers die mee willen doen vertrekken rond 9.00 uur vanaf Bergen op Zoom en de dag eindigt rond 18.00 uur. De kosten voor deelname zijn 20 euro per persoon en op vertoon van het Boekenweekgeschenk reis je gratis met de trein. Bij voldoende deelnemers is er ook een vertrek vanuit Breda en Roosendaal. Meer informatie vind je op Boekenweek.nl.