Start » Nieuws » 5x doen in de Boekenweek

5x doen in de Boekenweek

10 Maart 2018

10 maart gaat de Boekenweek 2018 van start. Tot en met zondag 18 maart worden er door het hele land activiteiten georganiseerd rondom literatuur en het thema Natuur. Deze 5 activiteiten zijn komende week een echte aanrader.

Tournee Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck is in 2018 niet alleen de schrijver van het Boekenweekgeschenk, maar ze geeft ook door het hele land lezingen. Onder andere Haarlem, Wassenaar, Woerden, Leeuwarden, Capella aan den Ijssel, Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch en Nijmegen staan op de planning. Benieuwd of ze bij jou in de buurt spreekt? Bekijk hier het hele overzicht. 

Tournee Jan Terlouw

Jan Terlouw is schrijver van het Boekenweekessay 2018 en gaat op tournee langs boekhandels door heel Nederland. Hij komt onder andere langs in Nijmegen, Turnhout (BE) en Utrecht. Bekijk hier het hele tourprogramma. 

Films

Op veel locaties in Nederland draaien speciale filmvoorstellingen tijdens de Boekenweek. In meerdere bibliotheken en filmhuizen wordt zelfs een speciaal (film)festival georganiseerd, zoals in Ede en Hengelo. Verder kun je films bewonderen als Weidevogels in het binnenveld (Veenendaal), De Wilde Stad (Amsterdam) en Vele hemels boven de zevende (Oosterhout). Zie hier of er bij jou in de buurt ook een mooie film draait! 

Boekenweekwandeling door Amsterdam

In de weekenden van de Boekenweek wordt er in Amsterdam een speciale Boekenweekwandeling georganiseerd, met als thema Het dier in de stad en het beest in de mens.
‘Zelfs in boeken die midden in Amsterdam spelen, duikt de natuur vaak op. Bijvoorbeeld in de vorm van dieren die schrijvers of hun personages tegenkomen in de stad. Tijdens deze literaire stadswandeling maak je kennis met literaire dieren van diverse pluimage. Zoals een muisgrijze ezel, een hond die in een Amsterdams bordeel woont of een gnoe die saucijsjes eet op het Leidseplein. Maar ook is er ruimte voor de mens die geconfronteerd wordt met zijn innerlijke natuur: het beest in de mens.’
Meer informatie lees je hier

Natuurwandelingen

De Boekenweek 2018 heeft de natuur als thema, geen wonder dus dat er door het hele land mooie wandeltochten georganiseerd worden. Trek de natuur in, luister naar verhalen en ontdek wat literatuur en natuur voor elkaar betekenen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Boekenweek 2017 van start gegaan


MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!