Start » Nieuws » 5x doen in de Boekenweek

5x doen in de Boekenweek

10 Maart 2018

10 maart gaat de Boekenweek 2018 van start. Tot en met zondag 18 maart worden er door het hele land activiteiten georganiseerd rondom literatuur en het thema Natuur. Deze 5 activiteiten zijn komende week een echte aanrader.

Tournee Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck is in 2018 niet alleen de schrijver van het Boekenweekgeschenk, maar ze geeft ook door het hele land lezingen. Onder andere Haarlem, Wassenaar, Woerden, Leeuwarden, Capella aan den Ijssel, Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch en Nijmegen staan op de planning. Benieuwd of ze bij jou in de buurt spreekt? Bekijk hier het hele overzicht. 

Tournee Jan Terlouw

Jan Terlouw is schrijver van het Boekenweekessay 2018 en gaat op tournee langs boekhandels door heel Nederland. Hij komt onder andere langs in Nijmegen, Turnhout (BE) en Utrecht. Bekijk hier het hele tourprogramma. 

Films

Op veel locaties in Nederland draaien speciale filmvoorstellingen tijdens de Boekenweek. In meerdere bibliotheken en filmhuizen wordt zelfs een speciaal (film)festival georganiseerd, zoals in Ede en Hengelo. Verder kun je films bewonderen als Weidevogels in het binnenveld (Veenendaal), De Wilde Stad (Amsterdam) en Vele hemels boven de zevende (Oosterhout). Zie hier of er bij jou in de buurt ook een mooie film draait! 

Boekenweekwandeling door Amsterdam

In de weekenden van de Boekenweek wordt er in Amsterdam een speciale Boekenweekwandeling georganiseerd, met als thema Het dier in de stad en het beest in de mens.
‘Zelfs in boeken die midden in Amsterdam spelen, duikt de natuur vaak op. Bijvoorbeeld in de vorm van dieren die schrijvers of hun personages tegenkomen in de stad. Tijdens deze literaire stadswandeling maak je kennis met literaire dieren van diverse pluimage. Zoals een muisgrijze ezel, een hond die in een Amsterdams bordeel woont of een gnoe die saucijsjes eet op het Leidseplein. Maar ook is er ruimte voor de mens die geconfronteerd wordt met zijn innerlijke natuur: het beest in de mens.’
Meer informatie lees je hier

Natuurwandelingen

De Boekenweek 2018 heeft de natuur als thema, geen wonder dus dat er door het hele land mooie wandeltochten georganiseerd worden. Trek de natuur in, luister naar verhalen en ontdek wat literatuur en natuur voor elkaar betekenen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Boekenweek 2017 van start gegaan


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN