Afbeelding

Bron: persbericht

3 vrouwen op de shortlist ANV Debutantenprijs 2019

DordtLiterair organiseert jaarlijks de ANV Debutantenprijs. Dit jaar is het een prijs voor het beste fictiedebuut dat is uitgegeven vanaf 1 januari 2018 tot 31 december 2018. De nominatiejury heeft inmiddels drie boeken geselecteerd voor de shortlist. 

Shortlist ANV Debutantenprijs 2019

De drie debuten die de nominatiejury heeft geselecteerd zijn: Een heldenlevenvan Persis Bekkering, Moeders van anderenvan Mirthe van Doornik en De avond is ongemakvan Marieke Lucas Rijneveld. 

Lezersjuryleden kiezen winnaar 

De winnaar wordt uitgekozen door een groep lezersjuryleden die zich hebben aangemeld. Zij zullen de drie boeken gaan lezen en beoordelen. De winnaar zal op 7 juli bekend worden gemaakt in het Dordrechts Museum. 

De prijs

De winnaar van vorig jaar ontving een cheque van € 7.500,- uit handen van Lieke Kézér, de winnares van de ANV Debutantenprijs 2017. Wat de winnaar dit jaar wint, staat niet op de website vermeld.

DordtLiterair houdt zich bezig met het organiseren van literaire activiteiten. De ANV Debutantenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Algemeen-Nederlands Verbond dat vanaf 2015 de hoofdsponsor is. De gemeente Dordrecht is co-sponsor. Meer informatie over de prijs vind je op www.anvdebutantenprijs.nl.

Uitgeven