Afbeelding

Beeld Pixabay

3 handige sites voor het maken van sinterklaasgedichten

3 handige sites voor het maken van sinterklaasgedichtenHet is zover, Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent dat de periode van onder andere gedichten schrijven weer van start gaat. Moeite met het schrijven van een leuk en origineel Sinterklaasgedicht? Gebruik dan deze 3 handige sites!

1. Het Van dale Rijmwoordenboek

Gebruik het Van dale Rijmwoordenboek als je rijmwoorden zoekt. Dit rijmwoordenboek is het meest uitgebreid, nu ook goed te lezen op een telefoon of tablet en let zelfs op het verschil in uitspraak van een woord.

2. Synoniemen.net

Gebruik www.synoniemen.net als je een ander woord zoekt met dezelfde betekenis. Heel handig als je al drie keer het woord ‘cadeau’ hebt gebruikt en het niet weer wilt gebruiken.

3 handige sites voor het maken van sinterklaasgedichten

3. Tallsay

Tips voor het maken van een sintgedicht zijn er genoeg, ik vond de site Tallsay het leukste. 

De tip is om het rijmen eerst even te laten zitten en te beginnen met wat je wilt zeggen. Rijmdwang kan je verlammen, door dat even te laten zitten voorkom je die verlamming. En de rebus als escape is origineel en goed uit te voeren.

Door Greetje Kruidhof

Greetje (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken en haar debuutbundel Wisselplaats is nu te koop bij uitgeverij Manuzio. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op www.workshopgedichtenschrijven.nl

Techniek