Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#283 Krap

 

Het enige zinvolle wat ik er eigenlijk over kan zeggen, is dat het hier krapper is dan dat ik me kan herinneren. Nu moet ik wel toegeven dat ik me überhaupt weinig kan herinneren van mijn eigen tijd in de buik. Toch: ik mag dan wel een geest zijn, maar in mijn hoofd heb ik nog steeds het lichaam van een volwassene, en zoiets past simpelweg niet in de buik van een dertigjarige vrouw.

Ik heb nooit echt iets gehad met het idee van doodgaan. Het was altijd maar eng. Nooit lukte het me voor te stellen hoe het zou zijn om voor eeuwig - tot het einde der tijden en misschien nog wel langer - ergens in het zwart, het luchtledige te zweven. Ik kon me gewoon geen leven zonder leven voorstellen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Toen dus bleek dat ik na mijn dood mocht kiezen - ik kreeg een keuzemenu voorgeschoteld en kon kiezen tussen de eeuwige dood, het eeuwige leven in de hemel en het eeuwige leven op aarde - ging ik er uiteraard voor om op aarde terug te keren als geest.

Tijdens mijn leven had ik er alles aan gedaan om jeugdig te blijven. Ik droeg make up, liet mijn huid hier en daar strak trekken en dronk zelfs nog, toen niks tegen ouderdom bleek te helpen, iets uit een fontein, maar het mocht niet baten.

De enige plek die voor mij dus logisch was om terug te keren als geest, was de buik van een vrouw, om als baby mijn leven te leiden. Maar ja, zoals ik al zei, is het enige zinvolle wat ik erover kan zeggen, dat het hier krapper is dan ik me kan herinneren.

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Mike, goed verhaal. Ik heb het wel een paar keer moeten lezen. Vooral die uitgebreide zinnen binnen de zinnen vergen even wat aandacht bij het lezen, maar ik vind het wel mooi geschreven. Ook het eindigen met de zin waarmee je bent begonnen werkt voor mij.

 

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mike, leest als een mijmering, rustig tempo.

Was dat je bedoeling?

Begin en einde, zoals Fief al aangeeft, zelfde woorden geeft een rond effect, zo heet dat toch?

Aangenaam om te lezen, fijne dag.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mike, het probleem met jou is dat je nooit helemaal bent vergeestelijkt. Jij hebt je tegen de dood verzet en dan is het logisch dat je nog een sliert lichamelijkheid met je mee sjouwt. Probeer daar van af te geraken en je zult je overal top voelen. Ga desnoods naar een abattoir en deponeer het bij het slachtafval. Niemand zal het merken: komt toch maar in de kroketten en frikandellen terecht.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Mike, mooi rond verhaal, dat ik met plezier heb gelezen!
De tweede alinea spreekt mij het meeste aan, hoewel de zinnen / redenering wat ingewikkeld overkomt. De zin 'Ik kon me gewoon geen leven zonder leven voorstellen.' staat ook het dichtst bij mij.  👍
Mvg Ton Badhemd

 

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Mike, ik had geen enkele moeite met langere zinnen en vond het heel vloeiend lezen, waarbij de ene gedachte logisch uit de andere volgde. Geen probleem ook met de geloofwaardigheid daardoor.