Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#249 - De geur van de dood

10 juni 2019 - 15:20
De geur van de dood Ik draai de sleutel om en open de deur. Op het moment dat ik de keuken binnenstap hoor ik een onbekend geritsel, als trippelende pootjes op een oude krant. Alleen heb ik geen kranten in huis. Ik stop verschrikt, houd mijn adem in en luister aandachtig. Wat was dat? Een paar seconden verstrijken, maar er is niets te horen. Ik zet het licht aan. Aan mijn klinisch opgeruimde keuken is niets vreemds op te merken. Ik schud het van me af, gooi mijn jas over een stoel en loop via de gang naar mijn toilet. Tot mijn verbazing staat de bril omhoog. Huh? Maar ik heb de laatste twee dagen helemaal geen visite gehad. Even staar ik fronsend naar de bril. Wellicht heb ik de bril omhoog gedaan om schoon te maken, zo probeer ik mijzelf gerust te stellen. Ik maak mijn broek los, duw de bril naar beneden en ga zitten om te plassen. De frons raak ik echter niet kwijt. Op het moment dat ik opsta om door te trekken slaat het licht uit. Een rilling raast over mijn ruggengraat. Doorgeslagen stoppen? Maar het onweert niet eens... Schuifelend beweeg ik me richting de keuken, naar de stoppenkast. De keuken lijkt alleen niet dichterbij te komen. Ik kom steeds moeilijker vooruit, al weet ik niet direct waarom. Iets maakt zich langzaam van mij meester. Het is de herkenning van een geur. Met gespannen kaken en een bonzend hart in mijn keel dringt het langzaam tot me door. Ik ruik de dood. De geur van dood, hier in mijn kamer.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 juni 2019 - 16:54
De Geur van de Dood, JayB een schrikbeeld in woorden. Ik lees hier je eerste inzending, welkom hier. Je tekst wordt prettiger leesbaar door alinea indeling, dan is het niet een blok tekst. Bijv. hier zou dat naar mijn idee kunnen: Tot mijn verbazing staat de bril omhoog. Huh? Maar ik heb de laatste twee dagen helemaal ... Veel schrijfplezier, ik kom graag weer lezen, fijne dag.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
10 juni 2019 - 18:32
Ik lees hier je eerste inzending, welkom hier. Je tekst wordt prettiger leesbaar door alinea indeling, dan is het niet een blok tekst. fijne dag.
Dank je wel Marie! Goed punt van je, ik heb het doorgevoerd. Groet, JayB

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 juni 2019 - 19:41
Hoi Jay, ik zie dat je de tekst in alinea's heb verdeeld. Goeie tip van Marie en het leest inderdaad veel prettiger! Een aantal zaken die mij opvielen: 'De Geur van de Dood': Ik zou het woord 'geur' zonder hoofdletter schrijven. En de dood alleen als je hierbij refereert aan de Dood als in een persoon (dus Magere Hein bv). "Wat was dat joh?" Hier zou ik het woordje 'joh' weglaten. Het leid mij af van de spanning. "Een lichte rilling raast" : 'licht' en 'raast' vind ik niet zo bij elkaar passen. Ik zou 'lichte' hier weglaten. Schuivelend = schuifelen En in mijn optiek kan je je laatste regel weg laten. Dat maakt het einde spannender.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 juni 2019 - 9:16
Hallo JayB, … dat heb je spannend geschreven. Ik weet nog wel niet hoe de dood ruikt, maar het geeft wel een extra dimensie aan je verhaal. Met plezier gelezen. Succes met je volgende opgaven. :nod: :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 juni 2019 - 20:08
Heel goed gedaan! Top hoe je die herkenbare dingen, een twist hebt gegeven. Zoals die bril omhoog. Zelf kan ik daar ook van flippen, als er ineens iets anders staat. Je hebt een goede opbouw en weet de lezer goed in het verhaal te houden. Goed uitgewerkte scene die nieuwsgierig maakt naar meer.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 juni 2019 - 21:33
Ik schud het van me af. Haal dat 'lachend' eruit en er blijft een zekere beladen spanning over. Ik begrijp dat het om een soort zenuwenlachje gaat, maar dat brengt de tekst niet helemaal over. Verder vind ik het een heel aardige scène. Als je spanning in de wc bril weet te stoppen ben je goed bezig.