Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#243 - Enkele reis

24 april 2019 - 19:19
Mijn hand beeft wanneer ik de datum en de locatie instel. Het is een prachtig toestel geworden, een vernuftige combinatie van techniek en design, al zeg ik het zelf. De glanzende romp van de schotel lijkt wel buitenaards. Dit magnifieke prototype is de vrucht van jarenlange, eenzame research. Ik heb er dag en nacht aan gewerkt, en nu is ze eindelijk klaar: mijn teletijdmachine. Voor mijn eerste testvlucht heb ik een afgelegen plaatsje in de woestijn gekozen en een tijd waarin de mensen nog goedgelovig zijn. Als het misgaat en ik word ontdekt, dan praat ik me er wel uit. Ik maak de mensen wijs dat ik een alien ben, afkomstig van een verre planeet waar de beschaving al veel verder staat. Dan doen ze me vast geen kwaad, enerzijds in de hoop dat ik mijn superieure technologie met hen wil delen, anderzijds uit vrees dat ik die anders tegen hen zou gebruiken. Ik controleer nog even mijn bestemming voor ik op “GO” druk: 14 juni 1947, Roswell, New Mexico.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 april 2019 - 10:42
Bruno, ik heb gegoogeld op jouw datum. Het was ver voor mijn geboortedatum en ik heb nu weer wat nieuws geleerd. Het zal destijds wat geweest zijn met die brokstukken en aluminiumfolie, dat tijdsbeeld zet je goed neer. Nu zou alles direct met foto's met de wereld gedeeld zijn. Ik wens je een mooie schrijfcarrière toe, net je afscheid gelezen.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 april 2019 - 11:14
Ik wens je een mooie schrijfcarrière toe, net je afscheid gelezen.
Een dankjewel is geen afscheid, hoor! ;-) Ik heb me ondertussen een nieuw doel gesteld. Ik heb een A5 template gedownload van een site die je toelaat in eigen beheer te publiceren. Ik heb een selectie van verhalen die ik inzond voor wedstrijden, aangevuld met een selectie stukjes die ik inzond voor de wekelijkse schrijfopdracht, toegevoegd aan die template, en ik heb al een boekje van 120 pagina's (een 30-tal verhalen). Ik ga proberen daar nog een 20-tal verhalen aan toe te voegen in de komende maanden. Zo hoop ik tegen het eindejaar een bundel klaar te hebben die ik als kerstgeschenk kan geven aan familie en vrienden.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 april 2019 - 12:37
Hoi Bruno, Wat een leuk verhaaltje. Hadden we maar zo'n teletijdmachine! Ik denk wel dat we met onze geest al door de tijd kunnen reizen... Graag gelezen!

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 april 2019 - 12:41
Ik zie dat er nog steeds mensen inzendingen voor opdracht 242 plaatsen, maar we zijn eigenlijk al aan opdracht 243 toe.
Dat viel mij later ook op, ik dacht dat ik de opdracht voor deze week had geschreven. Woensdag kon ik opdracht 243 namelijk nog niet op de site vinden. De vorige opdracht heb ik wel met plezier geschreven.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 mei 2019 - 0:25
[quote: Bruno Lowagie]Mijn hand beeft van opwinding[/quote] Het zou zoveel spannender zijn als je hier 'van opwinding' weg zou laten. Dan zit de lezer meteen met vragen. Waarom beeft hij? Maar, dat is dan ook het enige puntje wat ik aan te merken heb ;) de tekst zit goed in elkaar en ik heb hem met plezier gelezen! (En ik heb ook weer wat nieuws geleerd over het Roswell Incident.)

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 mei 2019 - 8:26
[quote: Bruno Lowagie]Mijn hand beeft van opwinding
Het zou zoveel spannender zijn als je hier 'van opwinding' weg zou laten. Dan zit de lezer meteen met vragen. Waarom beeft hij?[/quote] Dat euvel is vlug hersteld ;-) Merk op: bij één van je vorige opdrachten ("identiteitsproblemen") nam ik je suggesties ter harte en zond ik mijn fel verkorte stukje ("Oceaanwees") voor de Sweek #MicroBoot wedstrijd. Ik behaalde er een finaleplaats mee: https://lowagie.com/sites/default/files/inline-images/sweek-microboot-finalists.png Heel erg bedankt dus voor de feedback toen (en ook nu)!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 mei 2019 - 16:03
Leuk. :thumbsup: :)