Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#242

Het was koud en ik was blij dat ik mijn jas aangetrokken had voordat ik de deur uitging. Ik kwam iemand afhalen. Op het perron. Omdat ik hem de vorig keer helemaal vergeten was, stond ik er nu twee eeuwen te vroeg. Niemand aanwezig, doodse stilte. Wat redelijk normaal is als je in een uithoek op het einde van de wereld woont. Ik vraag me verschillende dingen af. Hoe een verjaardag van een zevenenveertigjarige man te vieren bijvoorbeeld. En hoe vissenmonden te maken. En of dit misschien wel zou helpen om dubbele kinnen te voorkomen. En wat er vereist is om in de adelstand verheven te worden. Doodgaan wellicht. En een paar dagen liggen gisten, maar waarschijnlijk ook niet te lang, tot je net niet rot bent. De tweede optie spreekt me meer aan. Bloedkleuringen in plaats van haarkleuringen. Ik vraag me af of de prinsessenkronen dan zo direct op je hoofd komen vlieden, eenmaal je adellijk geworden bent. De zevenenveertigjarige man en bijhorende trein zijn een eeuw te vroeg. De sporen zijn tegenwoordig erg onvoorspelbaar. Maar misschien is het wel goed zo. De kans is groot dat de man een paar antwoorden met zich mee zal brengen.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Nele, geweldig stukje! Absurd maar tegelijk ook niet. Zo werken onze hersenspinsel nou eenmaal. :) Is het 'op' of 'aan' het einde vd wereld? Of kan het allebei? Mooie zinnen die heerlijk vloeien! En die vissenmond? Gewoon in een kopje hete thee blazen ; )

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh, en ik ben benieuwd naar je titel!
Ik stel "Poperinge" (of "Poperingen") voor als titel, omdat het voor veel Nederlanders een mysterieus woord zal lijken, terwijl het gewoon de naam van een stad is in een uithoek op het einde van de wereld (we noemen die stad soms het hol van Pluto of 't ol van Flutol). Poperinge is het eindstation van een trein die ik vroeger heel vaak nam. Verder dan Poperinge ging de trein niet... Ik vond het verhaal heel leuk omdat het herinneringen opriep aan mijn tijd in die streek.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@edwinchantalenquinten, @Bruno: dank je voor jullie leuke reacties. :) Of het 'op' of 'aan' is? Ik denk dat beiden kunnen. (Maar voorzetsels zijn niet mijn sterkste kant.) En de titel? Ik vrees dat er geen komt. Tot nu toe vond ik niets dat ik geschikt vond... @Bruno: 't ol van Flutol is mij idd zeer bekend. Haha. Mijn man woonde in Abele, waar de straten een Franse kant en een Vlaamse kant hebben. Ik heb het altijd zeer raar gevonden dat de jongeren die zo dicht bij elkaar woonden nauwelijks contact met elkaar zochten. (Want Poperinge is niet echt het einde van de wereld...)

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Poperinge is niet echt het einde van de wereld...
Nee, dat weet ik, maar ik ben geboren in Ieper (Ieperse vader, Poperingse moeder). De rivaliteit tussen Ieper en Poperinge dateert al van de Middeleeuwen, vandaar dat plaagstootje ;-)

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
N.D.D., … ik wil wat zeggen maar kan niets zeggen. Mijn hersenen zijn niet soepel genoeg, denk ik. Het is knap van je om woorden in zo'n volgorde te zetten. :nod: :(

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nele, je geeft een mooie inkijk in hersenspinsels. Heel herkenbaar, van de hak op de tak en toch ook weer niet. Wat doet een brein toch bijzonder. Je kreeg het mooi op schrift. Graag gelezen en vrolijk Pasen.