Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#230 Verlangen

Verdriet is vies. Het bedekt je met het stof van mooie herinneringen en verkleeft. Het is niet eens lang geleden dat ik het met een krachtige waterstraal voor even van me afspoelde. Nu sta ik in mijn gloednieuwe ‘NobactO2’ en toets ‘full-shower’ in. Uit gewoonte wrijf ik over de scheertegel van Jim. Zijn uitvinding. Nooit beslagen en je spiegelbeeld in 3D. Zienderogen slinken mijn opgezette oogleden door het recuperatie-programma. Ik dagdroom de druppels en Jim erbij. Huid op huid in elkaar gevlochten; zijn donkere stem die lieve woorden fluistert. Een sis haalt me terug naar het moment. Het programma schakelt over naar desinfectie. Metalen riemen slaan om de ronde cabine en vergrendelen het hermetisch. Mijn longen vergeten te bollen. Ik krijg een paniekaanval. De stem van de biometrische I-coach maant me tot rust. Ik gil dat ze haar digitale bek moet houden. Ze schakelt over naar ‘zeeruis’. Een diepe inademing geeft een seconde lucht. Dan neemt de paniek weer toe. ‘Schatje, rustig. Ik ben er.’ Klinkt het vanuit de slaapkamer. ‘Jim? Dat kan niet. Jij bent dood,’ gil ik door de branding heen. Jims zware lach dondert de badkamer in. Een schim; zijn schim staat in de deurpost. Ik beuk met mijn handen tegen de capsule. De I-coach overstemt de zee en Jims gelach. Als ik niet bedaar, sedeert ze me, zegt ze. Ik sla op de speaker en het bedieningspaneel; trap tegen de deur. ‘Hou op, laat mij eruit. Jim?’ De contouren van zijn grote handen drukken op de douchewand. Ik plaats mijn handen op de zijne, voel hem door het glas heen en schreeuw. Nevel omhult mijn hoofd. ‘Water?’ Mijn handen glijden weg, die van Jim lossen op. De I-coach telt af: einde programma, nog vijf seconden tot volledige sedatie.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Techniek staat niet voor niets... Leuk zo'n robot, maar niet heus. Ook een erg goed verhaal met een griezelig randje. Als ik je toch aan het was vouwen moet krijgen zou ik zeggen: -Jims gelach ipv Jims lachen (dat leest net even vloeiender) En nieuwe dialoog op een nieuwe regel. Voor de rest erg goed gedaan!

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nancy, fijn dat ik je hier weer zie! En met een spannend verhaal met technische hoogstandjes. Ik heb ervan genoten, was geboeid en nieuwsgierig naar het einde. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy wat een spannend verhaal. Ik kreeg het er bijna benauwd van. Een bijzondere invulling van de opdracht. Graag gelezen, en een fijne avond

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande reacties. Direct in het verhaal gezogen. Heb het nog eens gelezen of ik niets gemist had. Zelf heb ik altijd moeite om de namen voor technische snufjes vorm te geven. Erg knap gedaan!

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
RoyK, dankjewel voor je fijne reactie. Tja die technische niet bestaande snufjes vind ik ook moeilijk te benamen. In dit geval kon ik wat uit mijn geheugen vissen van de tijd dat ik als verpleegkundige werkte en daar een draai aan geven.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, … je hebt wat meegemaakt. Je zou zo de werking van een kalmeringscapsule kunnen beschrijven. Heel bijzonder. :nod:

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Nancy, Het technisch hoogstandje heb ik verscheidene malen moeten lezen alvorens ik er iets van begon te snappen. Ik heb bewondering voor je fantasie en technische knobbel. Ik wacht nu vol ongeduld op je inzending over een kalmeringsapparaat. Zou de mensheid deugd doen als ze dat zouden uitvinden. ;)

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Marijcke, wat doet het me deugd je hier weer tegen te komen. Mijn technisch inzicht is ‘beperkt’ tot wat mijn fantasie erover kwijt wil ;). Dankjewel voor je reactie.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Nancy, Wauw, wat een claustrofobisch verhaal. Ik heb een beetje last van engtevrees en ik kreeg het hier echt benauwd van. Ik zit stokstijf op mijn stoel, zo gezegd. Maar zonder gekheid, heel goed gedaan dus.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@Nancy: 'de sedatie-douche'... Toppie. :thumbsup: Dat komt ervan als mensen zich door machines laten beheersen. })