Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

#228 Gwennie

‘Sodemieter op, Bart. Wegwezen, eikel, met je grote bek en je losse handjes! En nooit meer terugkomen!’ Sandra duwt hem naar buiten, smijt de deur achter hem dicht en schuift de grendel erop. Ze haalt een keer diep adem en leunt met haar rug tegen de muur. Buiten staat Bart te tieren en te vloeken. Zij hoort zijn gebruikelijke repertoire met verschrikkelijke ziektes, geslachtsdelen en weinig flatterende synoniemen voor vrouwen. Ze schrikt als hij nog een trap tegen de voordeur geeft. Dan wordt het stil. Sandra’s hartslag keert langzaam terug naar het normale niveau. Als Sandra weer op de bank zit, komt Gwennie achter de kast vandaan en springt op haar schoot. De chihuahua bibbert nog harder dan anders. Sandra aait haar en zegt zachtjes dat ze niet meer bang hoeft te zijn voor die engerd; hij komt hier nooit meer in. ‘Als hij toch binnen komt, moet jij hem maar flink in zijn ballen bijten, hoor! Jij bent vrouwtjes grote waakhond, en wij zijn hier de baas. Ja, Gwennie is braaf hoor.’ Gwennie likt Sandra's gezicht. Voor Sandra gaat slapen loopt ze nog een rondje met Gwennie. Ze kijkt voortdurend om zich heen, maar ziet gelukkig niemand op straat. Gwennie snuffelt aan alles wat ze tegenkomt en ondanks Sandra’s oplettendheid weet zij toch nog iets van straat te vreten. Thuis zet Sandra Gwennie’s mandje in de gang en gaat naar bed. Die nacht schrikt Sandra wakker van een enorm lawaai. Eerst gebonk op de voordeur, gescheld door de brievenbus, gekef en gejank van Gwennie, dan een enorme dreun, gevolgd door een ijzingwekkende schreeuw, een plof, gekreun en dan niets meer. Sandra durft haar slaapkamer niet uit en belt het alarmnummer. Wel doet ze even de slaapkamerdeur op een kier en roept Gwennie bij zich. Samen wachten ze op de politie. Sandra vertelt de politie wat er eerder die dag is gebeurd maar dat het daarna rustig is gebleven. Zij is op de normale tijd naar bed gegaan en schrok wakker van de herrie. Uit Sandra’s verklaring en het sporenonderzoek concludeert de politie dat Sandra’s ex die nacht kennelijk is teruggekomen om verhaal te halen en de deur heeft ingetrapt. De hond kreeg van schrik diarree. De indringer is daarover uitgegleden en viel met zijn achterhoofd op de verwarmingsknop. Deze val werd hem fataal; hij stierf kort daarna.

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo mag ik het lezen Ton, waar zo'n klein hondje sterk in kan zijn. Heerlijk begin van mijn week! :D Kleinigheidje: Gwennie reageert op Sandra’s troostende woorden door haar gezicht te likken. Gwennie likt Sandra's gezicht, rest kan weg in mijn gevoel, ik begrijp als lezer de emotionele band tussen de twee. Fijne dag.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Mw.Marie, dankjewel voor je reactie. Blij dat je week hierdoor zo heerlijk begint. En jouw feedback is prima, ik ben het helemaal met je eens. Het is nu veranderd. Dankjewel!

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Levina, dankjewel voor je reactie; het doet me goed dat mijn verhaal (100% fictie) jou pakt, ik vind dat een mooi compliment! Je weke gevoelens kan ik me wel een beetje voorstellen; de opdracht draait om huisdieren, dat is nu eenmaal voor veel mensen - inclusief mijzelf - een 'zwakke plek'.

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Ton, dit hondje en haar verhaal kunnen zo in een komische film! Geweldig plot met een klein, bibberend heldje op sokken. :) 'Sandra duwt hem naar buiten, smijt de deur achter hem dicht en doet hem snel op het nachtslot.' Ik weet niet zeker of deze zin klopt? Er staat drie keer 'hem' in wat voor mij wat verwarrend leest. 'Sandra vertelt de politie wat er eerder die dag is gebeurd maar dat het verder een rustige dag en avond was.' Volgens mij kan je 'dag en..' wel weglaten.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh Ton, wat laat je me lachen … haha, ik ben nog niet bedaard. Wat een heerlijk verhaal. Lekker om zo spanning te kunnen opbouwen en dan die diarree en die knal met z'n achterhoofd op de verwarmingsknop. Hoe goed getroffen wil je het hebben … Ik ga met een glas thee, Jinek terugkijken. Ik wil nog even nagenieten.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Chantal, hartelijk dank voor je reactie. Ja, het heeft wel iets van een slapstick :) Ik ben blij met je feedback; ik heb die twee zinnen aangepast.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi NDD, Thea Josephine en Riny, hartelijk dank voor jullie reacties. Het doet me deugd jullie lachspieren te hebben geactiveerd. Sandra en Gwennie zullen daar ongetwijfeld anders over denken ... ;)

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel blij om te lezen dat Gwennie mijn naamgenoot zo goed beschermd heeft. Geweldig natuurlijk dat het een chihuahua is. Goed verhaal. Ik zie het als een film voor me.

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Ton, Dit voelt als een "feel good" verhaal, met misschien een beetje luguber einde doordat Bart dood is. Het geeft mij als lezer het gevoel dat ook al zou ik ergens heel bang voor zijn ik kan het wel. Misschien niet op de meest standaard manier maar ik kom er wel. Met de weinig aantal woorden die je van mij had gekregen vind ik het prettig om te lezen dat je stukje meteen in het verhaal begint en ik de relaties tussen de verschillende personages wel snap zonder dat er iemand echt is voorgesteld of omschreven is in het verhaal. Zeker goed dat je dit bereikt hebt met je manier van schrijven.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Schrijfcoach Mabel, zie nu pas je feedback, sorry voor de late reactie. Ik ben blij met je complimenten, je laat me een beetje blozen. :) Ik hoop je bij volgende schrijfopdrachten niet teleur te stellen.