Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 220 Delphi

Zijn dood stond vast. Op de vooravond kwam de uitgever het eerste exemplaar aanbieden. Zijn echtgenote, zijn zoon, zijn twee dochters, vooral zijn zus en zijn broer sloegen direct het laatste hoofdstuk op, daar moest het tachtig jaar oude familiegeheim in worden onthuld. Ook al hoefde het niet waar te zijn en bleef het een familieroddel. Zijn geheimzinnige glimlach bestierf met zijn laatste adem. Geen geheim mee in het graf, alles stond op papier. Zijn zus deelde als eerste zijn glimlach, ze was altijd al een snelle lezer. De jongste dochter begreep het niet helemaal: “Was opa dan een kind van oma?” Willems vermoeden was jaren terug al gewekt omdat oma altijd Ed zei tegen opa. Edgard lijkt sprekend op hem, maar de waarheid zit dieper. Oma heeft de verhalen van tante Gerda steevast ontkend. Als het klopt is zij geen tante maar een halfzuster, ook al is zij twaalf jaar ouder. Linda zou dan geen tante van Sofie zijn maar omgekeerd. “Hebben jullie gezien wat er achterin staat?” Mark leest wat er aan de binnenzijde van het dikke achterkaft staat: “Wie weet waar Lopos ligt bezit de sleutel”. Onder de tekst bevindt zich een QR-code. Willem heeft zijn mobiel al in de aanslag: “Haha, hij vraagt om de sleutel”. “Echt opa de puzzelaar.” “Ik ga in opa’s stoel zitten en kom er niet uit voordat ik het heb opgelost.” “Desnoods stellen we de uitvaart uit.” “Nee, dat doen we niet.” “Ik ga gewoon naar bed, ik hoor het morgen wel.” “Dat had je gedacht, je moet het zelf uitzoeken.” Alleen Trevor koos de zekere weg. Als een detective las hij minutieus elke letter vanaf de titelpagina: Delphi, de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid, Anonymus. Waarom Anonymus? denkt Trevor.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Peter, ik vind je invalshoek schitterend. De dood bepaald op dag X, de avond ervoor het boek waarnaar de familie smacht. Dan krijg ik zoveel namen te lezen dat ik het niet meer weet. Ik weet ook in de dialoog niet wie aan het woord is. Je hebt wel een mooi onderwerp in handen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
zeer bedankt voor het compliment tja, familie stroomt meestal wel samen op zulke momenten, toch? de ruimte ontbreekt om de personen te introduceren, het gaat om de opmerkingen tegen elkaar

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk gevonden hoor Peter. Maar ik kan er geen soep van maken. Het eerste exemplaar van wat neem ik aan, een boek is. Wie is Trevor...spannend is het wel. Werk het verder uit.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
John: dank je voor de suggestie het verder uit te werken van mijn mappen met ideeën gaat er een over een familiebijeenkomst, daar kan dit inspiratie voor zijn kan een novelle worden

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Niets dan de onbekende waarheid? Opa weet het zelf ook niet? Raadselachtig- ik kom er ook niet uit. :(

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, ik lees veel 'ingewikkelde' verhalen, en deze van jou spant tot nu toe de kroon. Ook hier wat moeite met de vele personages. Ik begrijp je uitleg als je zegt dat het gaat om de dialogen. Wellicht kan zo'n dialoog ook gevoerd worden met minder personages. De lezer breekt nu zijn hoofd over wie wie is en dan zijn er ook nog compromitterende familiebanden in het verhaal wat het nog ingewikkelder maakt. Opa gaat ook nog eens anonymus de dood in. Ocherrum zeggen we hier dan.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
excuses aan iedereen dat dit zo ingewikkeld is gemaakt de opdracht inspireerde mij tot een bizarre familiebijeenkomst

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Net als de familie zou ik graag het Orakel van Delphi willen raadplegen. Wel is me duidelijk dat de samenstelling van de familie anders ligt dan is aangegeven bij de Burgerlijke Stand. Deze zin vind ik niet zo lekker lopen: en vooral zijn zus en zijn broer. Je hebt al een komma geplaatst, dus ik zou het eerste en weglaten. Die hele zin vind ik onnodig lang. Het raadselachtige vind ik wel passen bij familiegeheimen.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het een beetje slap dat detective zijn beroep is. Wel een leuk gegeven verder met opa die een treasure hunt uitzet na zijn dood.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi familie inkijkje met een boek en dan anonymous. Zeker een idee voor een groter verhaal, dat is jouw wel toevertrouwd. Succes met schrijven. Fijne avond.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zoals boven al gezegd is, zit hier een heel mooi verhaal in, waar 300 woorden eigenlijk te weinig voor is, mijn excuses ;) Als opzichzelfstaande tekst komt hij dus niet helemaal tot zijn recht, maar er zit zeker veel in! Succes met het uitbreiden van het verhaal!

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
coach: excuses niet nodig, ik heb het zelf ingewikkeld gemaakt zoals in eerste reactie gezegd, heb ik een map met ideeën voor een familiebijeenkomst die pak ik af en toe als het actuele werk even stagneert ik zie het als een oefening om de personages vooraf te beschrijven, zoals de coaches zeggen bedankt voor je stimulans