Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#214 - Het laatste dat niet werkte

4 oktober 2018 - 17:17
Het laatste dat niet werkte Voorwerpen die niet werken hebben me mijn hele leven al in hoge mate gefrustreerd. Ooit had ik een keukenmachine die de paprika’s die ik erin mieterde niet tot moes pureerde maar de groenten slechts in grove stukken hakte waardoor ik iedereen die ik met een paprikasoepje wilde verblijden een semi-vloeibare smurrie moest voorzetten. Of enkele jaren geleden, die elektrische fiets die zichzelf zo nu en dan uitschakelde, altijd ergens halverwege een steile helling, waardoor ik dat logge ding zelf in beweging moest brengen met liters zweet op mijn rug tot gevolg. De effecten van dat menselijk leed waren echter gering. Nu zowel mijn hoofd- als reserveparachute niet functioneren, heb ik een aanzienlijk groter probleem. Mijn vader zei vroeger altijd in benaderde situaties: kalm aan, brand is erger, al betwijfel ik ten zeerste of die levenswijsheid momenteel opgaat. Alhoewel, te pletter vallen én in brand staan, zou inderdaad erger zijn dan te pletter vallen zonder in brand te staan. Die ouwe had dus eigenlijk gewoon gelijk. Ik stort naar beneden, maar de grond lijkt niet dichterbij te komen. Alsof ik in een windsimulator zit en iets of iemand mij omhoog blaast. Toch weet ik dat mijn einde nabij is. Heel binnenkort. In die hachelijke momenten voordat mijn organen een industrieterrein of winkelstraat versieren, bedenk ik me plots dat ik wel uniek word. Niemand uit mijn familie is ooit verongelukt, laat staan neergestort. Mijn voorouders hadden allemaal vrij saaie manieren om heen te gaan: een defecte hartklep, wat Alzheimer, hoge ouderdom. Nee, ik kom straks in de geschiedenisboeken te staan. Of tenminste in een krant. Docent wiskunde tijdens teamuitje neergestort. Het condoleanceregister is geopend. Waarschijnlijk daarin melige reacties van collega’s: hier had niemand op gerekend. Sprong uit vliegtuig – (2 x parachute) = onoplosbaar. Terwijl ik naar beneden donder, doe ik een poging mijn valsnelheid te berekenen.

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 oktober 2018 - 18:18
Mooi geformuleerde gedachten, maar ik mis snelheid in het verhaal. Misschien moet je wat gedachten schrappen en iets meer en ook iets eerder dingen laten zien van de val zelf en wat dat doet met je personage. Iets meer actie erin! Even een gedachtenexperimentje: wat doet het met je verhaal als je alinea's van plaats verwisselt en je bijvoorbeeld begint met de laatste zin? Of met de voorlaatste alinea? Lijkt mij heel interessant om te zien! Verder met plezier gelezen!

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 oktober 2018 - 20:18
Leuk experiment van Bianca hierboven. De humor zit er goed in GRBras, zoals vaak bij docenten wiskunde. Ik vind het wel moeilijk voor te stellen dat je aan het paprikasmurriesoepje denkt als je naar beneden stort, maar ieder mens is anders. Graag gelezen en leuk dat je weer meeschrijft. Fijne avond.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 oktober 2018 - 8:44
'Docent wiskunde tijdens teamuitje neergestort.' Zou ik het echt in een krant lezen, dan is het een droevig bericht. Maar in dit verhaal vond ik het een enorm grappige zin. 'Hier had niemand op gerekend.' Ook weer een stukje wiskunde erin. Mooi. Ik vind alleen dat de eerste alinea wat los staat van de rest van het verhaal. Terwijl er al wel het vallen in voorkomt en smurrie. Misschien is het een idee om dit wat meer vooruit te laten wijzen naar het vallen met de parachute en de smurrie waarmee de organen de straat versieren. Met veel plezier gelezen.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
5 oktober 2018 - 12:47
Heel leuk verhaal! 'Brand is erger' is een mooie levenswijsheid en de conclusie dat het ook hier op kan gaan vind ik erg grappig! 'Hier had niemand op gerekend' is briljant, de volgende grap wat te geforceerd voor mijn gevoel. Ik denk ook dat je verhaal sterker wordt als je de eerste zin weglaat? Die is voor mijn gevoel niet nodig als je de voorvallen opsomt en te 'uitleggerig' denk ik. De elektrische fiets vind ik mooi, de soep wat minder grappig door het woord 'semi-vloeibare'. In combinatie met smurrie geeft dat een vreemd beeld voor mij. Je kunt daar misschien iets anders voor bedenken? Suggestie : een kattenvoerachtige substantie of hapklare brokken, ik zeg maar wat. Graag gelezen!