Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 140 Sealed Deal

Ik zag hem komen, een man van mijn leeftijd, de rug kromgebogen en zijn regenbroek op half zeven. Achter hem liep een vrouw die bij hem moest horen, dezelfde regenjas, dezelfde regenbroek en dezelfde hangende oogleden. Dat ze hier, onder deze loodgrijze hemel, hun blikken konden werpen op alles wat ze maar voorgeschoteld kregen en toch mijn kant op keken deed me rillen. Niet omdat ik op deze miezerige markt met mijn rug in de regen stond maar omdat hij bleef kijken. Terwijl er nog zoveel moois voor hem was te ontdekken. Ik negeerde hem. Nee, niet hij. Ik kon wel raden wat er zich onder dat gele plastic schuilhield, overduidelijk een fan van het McDonald’s dieet. Ik hield mijn blik afgewend, maar wist dat hij naderde. Soms weet je gewoon dat iets heel slecht zal aflopen. Alleen je verstand kan er nog niet bij. Ik kreunde in mijn voegen toen ze bij mijn standje halt hielden. Had alleen hij me aangekeken dan was dat tot daar aan toe, ook zijn vrouw keek me verlekkerd aan. Sealed deal, las ik in hun ogen. “Wat kost dat,” vroeg hij, terwijl hij naar me wees alsof ik derderangs geboren moest zijn. Die blik! Van een dweil ging meer begeestering uit. Hij moest zonodig nog afdingen ook. “U vergist zich mijnheer!” wilde ik roepen. “Ik ben uit het juiste hout gesneden en mijn rug houd ik al vijftig jaar recht!” Dat was mijn makke. Voor drie euro nam hij me mee.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kostelijk geschreven Anton! Een origineel en ontroerend perspectief. 'Van een dweil ging meer begeestering uit.' :lol: :thumbsup: :crybaby: (En niet van de radar verdwijnen hè?)

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@anton, vlot geschreven met verrassend einde. Welke ik houdt al 50 jaar zijn rug recht? Prettig gelezen, Groet Connie

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Anton, graag weer iets van je te lezen hier. Heel mooi perspectief, ben dat bij de inzendingen nog niet tegen gekomen. Origineel en wat beschrijf je het afgrijzen mooi. Blijf op onze SOl radar!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@elyse: bedankt voor je commentaar, ik zal af en toe onder de radar vliegen om plotsklaps te verschijnen. @connie: denk maar aan iets waar je op plaatsneemt @marie en conny: fijn dat jullie het konden waarderen want daar gaat het toch om bij het schrijven: leuke stukjes produceren.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Anton, Een plezierige eerste kennismaking, ik vind je schrijven erg beeldend en origineel, prachtig gewoon! De reeds genoemde dweil, beschrijving van man en vrouw, derderangs geboren. Mooi verwoord! Heb zitten piekeren over dit object, dacht aan een wandelstok (vanwege de kromme rug), maar in #6 is het iets om op plaats te nemen. En hij staat met zijn rug in de regen, de rrug uit hout gesneden die hij al 50 jaar recht houdt... dat kan ook niet over een wandelstok gaan. Stoel? Kijkt een vrouw daar verlekkerd naar? Ik ga daar nog een nachtje over slapen! Mvg Ton

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk gevonden : het McDonald’s dieet derderangs geboren Van een dweil ging meer begeestering uit. Wat ik niet heb begrepen: dat was mijn makke. Is dat regionaal of een gebrek aan vocabulaire aan mijn kant? En....wie is de ik? Een houten stoel wellicht? Ik pieker mee...

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi om het verhaal vanuit het begeerde object te lezen. De kopers heb je prachtig beschreven en die zin met de dweil is super. Weet je zeker dat je van de radar gaat verdwijnen, Anton? Tis hier best leuk (en leerzaam). :nod:

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Anton, in je begeesterde verhaal voer je eerst de spanning op. Rillen omdat zij je kant opkeken/slecht aflopen/je verstand kan er niet bij/kreunen in je voegen om het vervolgens af te zwakken met: [Had alleen hij me aangekeken dan was dat tot daar aan toe, ook zijn vrouw keek me verlekkerd aan.] Gevoelsmatig klopt dit voor mij niet. En ze had trouwens al gekeken in het begin. [ ... toch mijn kant op keken] Bijzonder geschreven.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Anton, Wat een heerlijke kennismaking met jouw schrijven. Dit is geweldig, ik hoop je dan ook vaker te lezen!

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor het leuke commentaar iedereen: de verwarring over het object kan ik wel weg nemen maar er moet ook iets te ontdekken zijn, vind ik dan toch. Ik heb wel wat hints gegeven: het Mc-Donaldsdieet, de rug, uit het juiste hout gesneden.... @Ton: de vrouw kijkt misschien helemaal niet verlekkerd maar vanuit het perspectief van het object wel. Helaas is het object weerloos, en zijn afgrijzen ligt niet zozeer bij de vrouw als wel bij de man. @Mill, bedankt voor je commentaar Mill, het was me niet opgevallen. De zin slaat vooral op het feit dat de deal al beklonken is voordat de man en vrouw bij de stand aankomen. @I-kat: makke is een term voor een gebrek. (komt uit het Jiddisj) De volmaaktheid van het object is uiteindelijk zijn ondergang.