Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 103

Zoals je praat, met je tanden in mijn mond… Je was verkeerd toen je de adem in mijn mond wilde snoeren. Je beet, met de intentie mijn tong jouw woorden te laten spreken. Slikken moest ik. Met je oren om mijn tong… Je ontkende het verhaal dat ik je toefluisterde. Je legde je oren te horen op mijn tong, maar begreep me niet. Mijn taal was niet de jouwe. Mijn woorden wilde je nooit kennen. Je gaf er je eigen betekenis aan. Verbrokkelde ze tot de waanzin die ons stuk maakte. De lakens kenden ons liefdeslied. Alleen kon ik niet meegaan in jouw levensdroom. Bitterheid overspoelde je, en je vertrok. Onze dromen zeilden hun eigen toekomst tegemoet. De leegte in mijn hart vulde zich met sussende woorden. ’s Nachts kusten mijn lakens de eenzaamheid weg. … zal geen pen ooit praten De inkt vloeide en bevroor mijn zinnen op papier. Mijn verhaal. Zonder ons.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Marlie, Op de een of andere manier smijt je met gevoelens (dit is een compliment) zo krachtig dat ik, als lezer, heen en weer geslingerd wordt. Iets wat ik, persoonlijk, zeer waardeer. Een suggestie ter inspiratie: Onze lakens kenden ons liefdeslied > bedekten ons liefdeslied? Alleen kon ik niet meegaan in jouw levensdroom. De vraag die in mij opkomt: ligt de nadruk op alleen of op ik. Mijn complimenten. Hartelijke groeten, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Inanna, voor de complimenten. Ik begrijp niet goed wat je bedoelt, het is zo dat ze niet perse alleen wil zijn, als wel haar eigenheid wil bewaren en haar eigen keuzes wil maken.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marlie, Dan ligt de nadruk meer op 'ik'. Een suggestie: alleen, ik kon niet > dan geef 'ik kon niet' iets meer kracht mee. Het bewaren van haar eigenheid en eigen keuzes maken. Hoe dan ook: het blijft mooi wat je geschreven hebt. Hartelijke groeten, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sorry, ik begrijp het nu :o Ik had even niet door dat het je om die zin ging lol Ik had 'alleen' meer bedoeld als 'feit was dat ik niet kon enz...' En tja, je ligt op lakens en je wordt bedekt door lakens! :)

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ook een moeilijke relatie begrijp ik. Gevleugelde woorden verhullen vaak veel leed. Zoals deze week. Het komt op de interpretatie aan.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jezelf kunnen blijven/ zijn binnen een relatie is een zware strijd. Jouw HP geeft daarvoor de relatie op maar mist daardoor de liefde die een relatie met zich meebrengt en is zich ervan bewust. Dat is de essentie die ik eruit haal. :nod: Ik lees het als een verklaring/ uitleg van de strofe van de opdracht. Origineel gedaan. :thumbsup:

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Marietje, wat je zegt! Een relatie vraagt offers, schrijven vraagt offers, en in dat alles jezelf blijven is een grote stap. Met anderen te lezen heb ik de opdracht mss te letterlijk gevolgd: Aan jullie de uitdaging om in maximaal 150 woorden de essentie van dit gedicht te verwoorden. De essentie zoals jij die ervaart natuurlijk.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marlie, een prachtige invulling van de opdracht. Heel mooi de regels van het gedicht erin verweven. En indringend de gevoelens van de hp verwoord. Aangrijpend slot.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
marlie, Mooie tendens, Het gedicht is net of ik op een trampoline spring steeds hoger steeds zelfverzekerder naar een hoger uitzicht je keuze, wist dat op gelijke hoogte proberen te springen nooit zou lukken dat er een eind moest komen aan dit getouwtrek. Tot je tot het besef komt dat het echt over is en even de eenzaamheid toeslaat. Zo zie ik het, Leuk gedaan:)

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marlie, ingrijpende tekst. Je maakte me nieuwsgierig nav je reactie op mijn tekst.. Idd zelfde invulling, alleen tegengesteld in emotie. De eenzaamheid prachtig weergegeven in de laatste regels. Graag langsgekomen, heb nu even niet zoveel tijd, maar dit forum is echt leerzaam!