Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Word jij onze nieuwe lesbische bestsellerauteur?

Word jij onze nieuwe lesbische bestsellerauteur? LaVita Publishing is op zoek naar (nieuw) schrijftalent. Heb jij een goed, leuk, mooi, spannend en/of ontroerend boek geschreven en denk je dat het goed genoeg is om uitgegeven te worden? Stuur het op! LaVita toetst alle manuscripten op onder andere taal, stijl, originaliteit, uitwerking, diepgang, verhaallijn, personages en karakter-ontwikkeling. Als wij net zo enthousiast zijn als jij, nemen we contact met je op over het eventueel uitgeven van jouw manuscript. Absolute voorwaarde is in elk geval dat je boek een lesbisch thema heeft. Kijk op www.la-vita.nl voor meer informatie. Daar kun je ook zien aan welke criteria je manuscript nog meer moet voldoen.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zie ik dit verkeerd? Word jij onze nieuwe lesbische bestsellerauteur? Dit betekend dan toch dat je lesbische zou moeten zijn? Terwijl het gaat om:Absolute voorwaarde is in elk geval dat je boek een lesbisch thema heeft. Als je een manuscript hebt over een lesbische thema dan ben je toch geen Lesbische bestsellerauteur? Ik kijk hier raar tegen aan maar misschien jullie niet. Doe ik dat?

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat vroeg ik mij dus ook af. ben dus niet de enige die hier raar tegen aankijkt? We waren gelijk met posten geloof ik ;)

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Om alle onduidelijkheid meteen uit te weg te ruimen. Het gaat om een lesbische auteur die een boek heeft geschreven met een lesbisch thema. Dus bijvoorbeeld geen Harry Mulisch. Maar Sarah Waters zou leuk zijn. Ik hoop dat het zo duidelijk is. Sorry voor het misverstand.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom moet de auteur van een boek met een lesbisch thema zelf een lesbienne zijn? Ik ben het met Jeanet eens. Wat een rare voorwaarde! Ik kan het begrijpen dat iemand die een dieetboek schrijft diëtist moet zijn. Of dat een medewerker aan een woordenboek taalkundige moet zijn. Er was een tijdje geleden een interessant topic over waarom er zo weinig homoseksueel getinte romans waren. Dit topic werpt hier weer een heel ander licht op.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Daar gaan we weer. Zo gauw er ergens het woord lesbisch of homo staat reageren mensen als door wespen gestoken. Als een uitgever beslist dat ze nu eens een jongerenboek willen uitgeven dat door een jongere (zeg onder de 23) is geschreven, ga ik toch ook niet mekkeren dat ik niet mee mag doen. Als een uitgever uit Friesland beslist dat hij alleen werk van regionale auteurs gaat uitgeven dan mekker ik toch ook niet als Brabantse. Deze uitgeverij heeft zich (voor zover ik weet) als enige in Nederland gespecialiseerd in het uitgeven van goed werk van lesbische auteurs. So what? Prima lijkt me. Een ander specialiseert zich in fantasy of thrillerauteurs of eilandbewoners of groenharigen. Ik neem contact met je op Hilda.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zjors, ik moet even mekkeren. Ik schrijf graag verhalen over elkaar beminnende dames, maar dat wil nog niet zeggen etc. Jammer voor LaVita publishing, nu lopen ze de roman van de eeuw mis:)

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik snap Jeanet en Rudolf heel goed. Ik kan zo een verhaal schrijven over verliefde dames onderling maar ik ben zelf geen lesbiënne. Mag dat dus niet? Niet alles waar je over schrijft heb je zelf meegemaakt. Misschien kun je je wel heel goed in zo'n thema verplaatsen. Het thema liefde. Dat kan toch best?

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt het Zjors, zeker weten. Go Go GO!!!! Maar ik vraag me toch af hóe ze daar dan op selecteren... (o jee, daar ga ik weer met mijn dirty mind ;-))

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit gaat er niet om of mensen door wespen worden gestoken, Zjors. Ik zou net zo vreemd opkijken als hier een oproep stond voor een liefdesroman tussen een man en een vrouw, maar waarbij werd vermeld dat het alleen voor heteroseksuele schrijvers is. Of mag dat van jou dan ook? Dit soort separatisme gaat veel verder dan een regionale indeling. Het zou om het verhaal moeten gaan, niet om de geaardheid van de schrijver. Het breekt een lans voor homofobie en dat vind ik een slechte zaak.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zijn ook mensen, vrouwen in dit geval, die nog niet weten dat ze lesbisch zijn, nog niet uit de kast want keurig getrouwd of te jong, of ze moeten het nog ontdekken. Of ze hebben een of ander imago op te houden. Er zijn ook exlesbiennes, die vroeger, maar nu. . En ik vroeg me ook af, biseksueel, mag dat ook van laVita? Ik doe misschien wel moeilijk, maar ik heb bv een damesliefde roman in de steigers staan, en een uitgever (ooit) die me afraadde dit te publiceren omdat je dan voor eens en voor altijd etc Hetzelfde argument waarmee hij me afraadde om een kinderboek te publiceren. Dat is niet om te zeiken van hem, dat is realiteit in publishersland. Veel mensen komen niet van een imago af als ze het eenmaal hebben, het joop doderer effect, voor altijd Swieber. (Sommigen lukt het wel hoor, ik weet het, ikweet het. En ik hoor Zjors al roepen, SO WHAT!)

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nou, daar zit hem dus de moeilijkheid. Niet dat Zjors roept, haha maar dat je meteen zo'n stempel ergens op schijnt te drukken. Ik vind dat het moet kunnen Ondine, wat jij schrijft.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Go for it, Zjors. En nog even over dat mekkeren. De regels zijn tenminste duidelijk. Het 'jonge' talent bij uitgeverij Contact riep en roept nog steeds vragen op.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In mijn roman waar ik nu dag en nacht aan werk, krijgen homoseksuelen een gezicht en een hart (helaas ook een minder goede toekomst). De idiote opzet van Hilda Abbing vind ik verwerpelijk, ze geeft voeding aan homohaters. Literair is hij van generlei waarde. (volgens mij)

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik durfde vroeger zelfs niet xantippe binnen te gaan, een (de?) lesbische boekhandel in Amsterdam. Ik dacht dat als ze aan je zagen dat je van de verkeerde (of goede, het is maar van welke kant je het bekijkt) was, dat je dan niet binnen mocht.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Madame bovary is door een man geschreven, twee vrouwen van mulisch ook. Maar goed, genoeg erover, handenvol zand erbij, ze willen lesbische auteurs, die zullen ze dan ook krijgen ook.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
LaVita mag zelf bedenken wat de regels zijn, het is hun bedrijf (jawel, er stond eerst wedstrijd en dat zaait verwarring, want zoals Zjors terecht opmerkt, het is geen wedstrijd!). En wat betreft het lesbisch zijn, ik, niet lesbisch, kan me heus wel inleven in een lesbische relatie. Ik kan doen alsof, dromen, acteren, fantaseren en al dat andere wat schrijvers doen om te bedenken wat ze moeten schrijven. Maar weten doe ik niets! Ik weet niet hoe het voelt, ik weet niet hoe de ongeschreven regels binnen een lesbische relatie zijn, ik heb geen idee over de dagelijkse kleine problemen en irritaties. Laat de sex even buiten beschouwing. Stel ik wil een boek over bouwkunst. Dan kan ik een goede schrijver vragen om een bouwkundige te interviewen en daar een goed boek uit te filteren. Maar ik kan ook een schrijfwedstrijd uitschrijven onder bouwkundigen, in de hoop daar een goede schrijver te vinden. Dan heb ik het beste van twee werelden; een goede schrijver én een goede bron. En zeer waarschijnlijk meer detaillering dan ik in het eerste geval krijgen kon. Waarmee ik niet wil zeggen dat inleving niet voldoende kan zijn om een goed boek neer te zetten, we kruipen ook in de huid van ouderen, kinderen, mannen en vrouwen. Maar Lavita wil nou toevallig een bouwkundige. Mag toch?

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hmm. Gekruisd. Er lag al een laagje zand over. Even blazen. Zo. Het ligt er weer. Ondine, heb je de drempelvrees voor Xantippe inmiddels overwonnen? Ik heb het trouwens ook met andere (boek) winkels die over een thema gaan, voel me ook meteen verplicht om iets te kopen als ik zo' n winkel binnen ga. Alsof ze anders denken; ' Zeg eens, wat doe je hier als je toch niets koopt, val me niet lastig!'

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ceridwen, met alle respect, maar ik vind het onzin. Als je een wetenschappelijke verhandeling wilt over bouwkunst, kijk dan is een bouwkundige misschien voor de hand liggend, maar zelfs dan niet per se. Om nog even bij Bovary terug te komen, vrouwen herkennen zich erin, de irritaties, de gevoelens, en de man laat seks niet eens buiten beschouwing. Daar is trouwens veel over te doen geweest destijds. Kijk, ze willen een lesbienne die zich als zodanig wil profileren. Eentje waar ze in hun fonds mee voor de dag kunnen komen. Eentje die niet stiekem getrouwd is , of een homo, of transseksueel, en gewoon een goede schrijver is met veel fantasy en inlevingsvermogen. Kijk, bij andere schrijfwedstrijden krijgen we het advies, verzin er op los (je wilt niet weten wat ik verzonnen heb voor Como) maar hier dus niet. Maar goed, het mag. Laat ze een lesbienne vragen voor hun lesbische boek. Ik wens de schrijfster veel succes. En verder sencureer ik mezelf hier, anders moet ik het toch weer bewerken;)

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Koen zei: De idiote opzet van Hilda Abbing vind ik verwerpelijk, ze geeft voeding aan homohaters. Zjors zegt: Ik zou het zeer op prijs stellen, Koen, als je voor deze opmerking even je excuus zou aanbieden jegens Hilda Abbing. Je gaat zoals gewoonlijk weer net een stapje verder als de anderen die dit afkeuren. :( Ik ken haar als een voorvechtster voor de lesbiennes en ze geeft een groep mensen (ja, het zijn in dit geval lesbo-vrouwen) een publicatiemogelijkheid en in haar boeken een identificatiemogelijkheid. Zeer waardevol. :) @ mara, ja dat kan best dat je zo'n verhaal schrijft. Maar het kan ook best dat LaVita het dan niet gaat publiceren. Omdat ze daar niet voor kiezen. @ Ing: hoe ze selecteren? Misschien moet ik een proeve van bekwaamheid afleggen op schrijfgebied en... en verder weet ik het niet. 8) rudolf zegt: Het zou om het verhaal moeten gaan, niet om de geaardheid van de schrijver. Het breekt een lans voor homofobie en dat vind ik een slechte zaak. Zjors zegt: voor zover ik kan nagaan gaat het bij haar ook om goede kwaliteit van verhalen. Waarom dat dan weer een lans breekt voor homofobie kan ik ook bij jou niet volgen. :( Ik vind dus ook bij jou dat je haar echt tekort doet. Als ik als Nederlandse uitgever zeg: ik geef alleen vertaald werk uit van Zuid-Amerikaanse schrijvers ben ik dan ook aan het opruien jegens de Afrikanen. Doe toch niet zo belachelijk. @Ondine: dat zou ervoor kunnen pleiten om je diverse soorten werk gescheiden te houden. Zoals jullie weten publiceer ik mijn kinderboeken onder eigen naam, mijn lesboverhalen en columns onder een pseudoniem. Dat overigens niet geheim is, maar dan komen de kids bij het googlen voor een spreekbeurt tenminste niet in een verwarrende lesbo-story terecht. Zo kan het dus ook. En ik wil best wel innig gearmd met jou je lesbo-roman gaan overhandigen bij LaVita hoor Ondine, geen probleem. ;) *zjors schudt haar hoofd maar eens om zoveel commotie op de vroege avond en verdwijnt weer spoorslags naar het redigeren van haar lieve kinderboekje*

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het onderwerp heeft in ieder geval stof doen opwaaien Ceridwen. De verontwaardiging die sommigen van jullie nu voelen omdat jullie niet mee mogen doen omdat jullie niet lesbisch zijn voelen veel lesbische auteurs die aankloppen bij 'gewone' uitgevers. De meeste uitgevers zitten niet te wachten op lesbische auteurs omdat in hun ogen de doelgroep te klein is. Een oplage van 300-1500 exemplaren is voor grote uitgevers veels te weinig, daar beginnen ze niet aan. Zoals Odine al aangaf, uitgevers waarschuwen voor een stempel. Uitgevers raadden soms hun auteurs aan om maar niet bij een homoboekhandel te gaan signeren omdat ze daar een naam van krijgen. Op achterflappen van boeken met een lesbisch thema wordt zelden vermeldt dat het boek een lesbisch thema heeft omdat het daardoor slechter verkoopt. De meeste uitgevers zijn opzoek naar mooie, goedgebekte mensen die hun boek goed kunnen verkopen. De auteurs van LaVita zijn allen 40-50-60 plus en bijna allemaal debuterend. Wat ze gemeen hebben is dat ze schrijven en over een lesbisch thema schrijven. En dat ze zich daar niet voor schamen. Je kunt je als hetero heel goed in leven in wat een lesbische vrouw voelt maar zoals Ceridwen al terecht opmerkte voor de rest heb je geen idee. Laat staan dat je het boek kunt 'verkopen' voor een grote zaal vol met lesbische vrouwen. Boeken over hetero's zijn er genoeg, dat er meer mogelijkheden komen voor boeken met een lesbisch thema lijkt mij alleen maar goed. Dus ik zou zeggen tegen iedereen die zich aangesproken voelt door de oproep: Stuur op die manuscripten en laten we zorgen voor mooie, goedgeschreven boeken met een lesbisch thema.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- @ Ondine, weet je, het is niet dat jij ongelijk hebt. Madame Bovary is werkelijk een prachtig boek en een goed voorbeeld. Het is meer dat ik het snap, waarom ze het zo willen. Maar de laatste uitspraak van Hilda stemt me hoopvol voor jouw zaak, ik zou gewoon even met elkaar mailen!

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zjors , Jij stelt jezelf hier weer op als een godenzoon die iedereen de les moet spellen (als het om taal ging, kan me dat niet schelen), maar veel soeps heb ik van jou nog niet gezien. Wat jij op prijs stelt, zal me aan mijn reet roesten.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Hilda, Jullie hebben helemaal gelijk. Volgens mij kán het ook niet anders dan dat het door een lesbische geschreven wordt. Ik weet de dagelijkse praktijk niet van een lesbische of een lesbisch paar. Ik heb daar geen emotionele ervaring mee, dus kan ik de ervaringen ook niet vanuit het diepste van mijn tenen of hart schrijven. Wat je zegt over 'een boek met een stempel' heb ik ervaren. Mijn ervaringenboek met een bepaald thema wordt ook niet door uitgevers uitgebracht. De reden? De markt ervoor is niet groot genoeg. Er is dan geen fonds voor. Einde verhaal. Maar mijn (en van velen) verhaal en belevingen zijn écht, ik voel ze, ik merk ze en je leeft anders dan anderen die dénken dat zij je begrijpen, maar tijdens gesprekken of terloopse opmerkingen kun je opeens een slag in je gezicht krijgen en ter plekke weten: zij snappen het niet. Terwijl de échte ervaringsmensen hun gevoelens en ervaringen dusdanig herkennen en daar dan weer erkenning en dus steun in vinden, enthousiast roepen: het zou mijn boek kunnen zijn of iets dergelijks. Nee hoor, houden jullie het maar lekker bij een lesbische, veel echter. Ik wens haar heel veel succes. Zo ligt het bij een lesbisch thema volgens mij dus precies hetzelfde.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier zakt mijn broek van af, Koen. Meningsverschilen, oké. Maar dan wel met respect en dan niet dit verwerpelijke geblaas en geblaat.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat betreft Koen, die stelt zich aan als de eerste de beste zuipschuit die op zaterdag gaat stappen met geen ander doel dan lekker knokken aan het einde van de avond. Ik heb dan ook helemaal geen zin meer om op hem te reageren, maar zo lelijk katten tegen Zjors, dat accepteer ik niet zwijgend. Koen; in een enkel woord; belachelijk. Ga je mond spoelen. Van jou heb ik nog helemaal geen werk op de plank gezien, dus wat denk je wel niet.