Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe zoek je een uitgever voor een strip?

Hoi ik ben nieuw op dit forum. Ik heb net een stripverhaal afgerond over mijn ervaringen bij de tandarts. Ik moet nog een achterkant en 2 schutbladen maken. Ik ben er zelf zo tevreden over dat ik het graag wil uitgeven. Nu weet ik niet of er hier meer mensen zijn die ook stripverhalen maken, maar ik ben benieuwd of iemand tips heeft voor het vinden van een uitgever. Het verhaal is autobiografisch. De eerste pagina's staan hier: http://www.tandplaza.nl/strips/angst-aan.php en http://www.tandplaza.nl/strips/angst-af.php?pagin… Een andere optie is het zelf kopieren, maar mijn ervaring is dat mensen niet zo gecharmeerd zijn van simpel gekopieerde blaadjes en liever een mooi vormgegeven en goed gepromoot boekje kopen, ookal staan er veel minder pagina's in, zijn ze veel duurder en is het in het Engels (op de Nederlandse markt). Dus ik wil er een echt mooi boekje van maken. En dan bv een leuke button of een tand erbij en bv promoten onder tandartsen. Dus als iemand tips heeft hoor ik het graag!

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben zelf echt helemaal niet thuis in dit genre, maar volgens mij werkt het precies als het selecteren van potentiele uitgevers voor alle andere soorten boeken. Kijk naar de stripauteurs met wie je je verwant voelt, die eenzelfde soort strips maken al jij. Ga eventueel in de bieb of in een stripwinkel kijken. Bekijk waar die strips zijn uitgegeven, kijk wat die uitgeverij nog meer aan strips uitgeeeft. Hebben ze een website? Nemen ze nieuw werk aan? Dan kun je eens informeren of ze in jouw werk geinteresseerd zouden zijn. Succes!

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Met plezier naar de tandarts, zucht, die truc wil ik ook leren. Ik loop het al weer weken uit te stellen. Je kan het mooi vertellen, in elk geval! En mooi in beeld brengen ook. Het ziet er goed uit, de voorbeelden die je laat zien. Ik kan je ook niet helpen, maar het advies van Secret Garden klinkt heel logisch. En anders misschien de vakvereniging van tandartsen?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet niet of je zelf een beetje thuis bent in de stripwereld? Het is wel belangrijk om te weten waar je mee moet concurreren. Als ik je strip zo zie is het nog erg slordig uitgewerkt. Als schets is het prima, maar het zou geen slecht idee zijn om het eens met vaste hand over te trekken. Het hoeft niet per se zo strak te zijn als suske en wiske, maar je moet wel een heldere stijl neer kunnen zetten. Dit zal namelijk het eerste zijn waar de uitgever op let! Zeker als het voor kinderen bij de tandarts is bedoeld, moet het visueel aantrekkelijk zijn. Dus maak ook voorbeelden van welke kleurstellingen e.d. je wilt gebruiken! Loop eens een stripspeciaalzaak binnen, en neus wat rond. Meestal kan de winkelier je al een hoop uitgevers aanwijzen! Koop een paar strips die aansluiten bij wat jij met jouw strip wilt bereiken, zoek die uitgevers op. Wel respect voor je doorzettingsvermogen. Ik ben zelf ook bezig met een strip, maar die is nog lang niet af.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lijkt me een leuk idee, bijnzonder ook als je stripverhalen kunt tekenen/schrijven enne... ik ben dan vast de uitzondering op de regel maar totaal niet bang voor de tandarts.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach wat maakt die tandarts uit. Als ie maar niet gaat boren. Vliegen dat is eng :ninja: Haha. Je stukje is leuk Sigrid, je kan goed mensen tekenen! Beter dan mij en vast veel sneller :)

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi bedankt voor de tips. Ik ga eens kijken of een pagina veel netter word als ik hem overtrek. Dat is ook wel vel werk maar minder dan een nieuwe pagina tekenen. Ik wil ze ook in kleur maken en dan zo dat ik een zwart-wit en een kleur versie heb. Ik ben wel een beetje bekend met de strip wereld. Ik heb eens op mijn 13e contact gezocht met uitgevers, geen positieve reacties, ik was een beetje teleurgesteld en besloot toen mijn strips voortaan zelf te maken en verkopen. Nu denk ik dat een uitgever het succesvoller kan maken. Wel het idee is dat ik mensen misschien van hun angst af kan helpen. Ik wil er ook nog eens een stukje over op mijn site schrijven.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben nieuw op dit forum, en mij is verteld dat ik op deze forum te weten kan komen hoe ik het best in contact kan komen met een geschikte stripuitgeverij. Mijn style van strips is de japanse manga, en het is heel moeilijk hiervoor een uitgever te vinden. Ik heb enkele links van voorbeeldjes hieronder gezet. Dit zijn wel ''fan-arts'' van strips die ik zelf lees, maar mijn normale manier van tekenen komt dicht in de buurt. Als iemand een idee heeft wat voor uitgeverij geschikt is, of wilt reageren op de tekeningen, dan hoor ik dat graag. alvast bedankt. Kurisu http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… Dit zijn enkele voorbeelden van de manier waarop ik de pagina's teken. Wederom zijn deze Fan-art. http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d… http://i230.photobucket.com/albums/ee170/Kurisu-d…

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn wel manga uitgeverijen, zoals glenat en arashi met Nederlandstalige manga (maar die doen denk ik zoiezo geen fanart) en er zijn ook manga cirkels die hun eigen boekjes uitgeven. Op de stripdagen waren veel van die cirkels aanwezig. Dus ga eens kijken op de komende stripdagen, eerste weekend in Juli in Haarlem. Ik heb er zelf nog eens overnagedacht en ik wil het in eigen beheer doen. Er moeten nog wat pagina's vooraf om het vrolijk te laten beginnen, dan controleren op spelfouten, kleuren, scannen en printen met een goede printer die ik nog moet aanschaffen. En dan aanbieden aan de doelgroep.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja bedankt, maar mijn bedoeling is ook geen fan-art. ik ben al een aantal jaren bezig aan een verhaal en mijn bedoeling is om een serie uit te brengen. En de anime-con in haarlem heb ik van gehoord, en ben zeker van plan om daar naar toe te gaan. Thnx 4 de comment. maar laat even weten wat je van de tekeningen zelf vind. ik zou graag opmerkingen willen horen van andere striptekenaars.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind ze goed. Ziet er echt als manga uit. Ze zijn zo ie zo goed genoeg voor wat voor verhaal dan ook. Dus het hangt verder van het verhaal af en van de leesbaarheid van het verhaal.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb nu ook een soort kladversie van m'n strip, maar ik vraag me vooral af hoe je een strip naar een uitgever stuurt. Moet ie een bepaald formaat hebben? Mogen het loss kladjes zijn of moeten het mooie, strakke lijnen zijn met een stift of fineliner? Moet het op de computer gezet zijn of mag je ook gewoon A4tjes insturen? Moet in kleur of juist nog niet ingekleurd? Dat soort dingen... Dus in wat voor stadium moet je je strip opturen... Ik zou het heel fijn vinden als iemand me wilt helpen.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou je graag helpen maar ik heb er de ballen verstand van. Heel veel sterkte met het zoeken naar een uitgever. Zijn er geen specifieke stripsites die je beter kunnen helpen? De volgende site kwam ik toevallig tegen. Misschien heb je er wat aan? Zo niet jammer. http://www.strippagina.nl/

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Sigrid, Een beetje laat, maar je kunt je tekeningen laten beoordelen op www.stripster.nl. Dat is een site voor amateur stripmakers waar ook wel eens professionals rondstruinen. De "echte" site van de professionals is helaas besloten. Daar moet je voorgedragen worden. Maar dat is echt alleen voor de profs. Maar als je je tekeningen op Stripster laat beoordelen moet je wel tegen kritiek kunnen want de dames en heren daar zijn niet al te fijngevoelig. Om je vast in de stemming te brengen: "je bent een amateur en dat is ook aan je tekeningen te zien." Zoiets dus. Succes.