Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zelf uitgeven, maar dan?

Het lijkt me leerzaam om van iedereen te horen hoe ze een eigenbeheer boek aan de man brengen. Of hoe je denkt dat het zou kunnen. Ik zoek tips. Tot nu toe kom ik niet verder dan: -Gelegenheid zoeken voor een presentatie/lancering van het boek. -Via eigen website. -Via website uitgever. (bij eigen uitgaven kost dit geld) -Demonstratief op plekken met mogelijke klanten aanwezig zijn. -Boeken her en der in consignatie leggen. -Actief worden in forums die relevant zijn. -Boek sturen naar relevante kranten/tijdschriften in de hoop dat ze er aandacht aan geven. -Folderen Nieuwe tips: - Gespecialiseerde boekensites zoeken. Boek daar onderbrengen. - Kaarten laten drukken met bv gedicht en reclame (website, naam, activiteiten). - Mailgroepen (zijn te koop). - Posters ophangen. - Visite kaartjes uitdelen. - Hyves. - Nummerplaat met titel boek. - Boek aanbieden aan hooggeplaatst persoon met veel tam tam eromheen. - Leuke mail maken met aanwijzing naar website. Vragen of iedereen hem ook weer aan alle bekenden stuurt. Piramide bouwen. - Stickers Tassen T shirts enz. - Eigen reclamebord bord maken en plaatsen. - Reactie plaatsen bij bol.com of andere sites die je boek te koop aanbieden.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt al een boel mogelijkheden op een rijtje, Ellis, kan ik weinig aan toe voegen zo één, twee, drie. Misschien nog via internetvrienden zoals hyves, mailgroepen en dergelijke?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Stel: je product, het boek, is klaar. Dan komt het volgens mij voor een deel op formuleren aan. (Ik heb vandaag tv gekeken en er waren een paar gasten van de Rabobank, die probeerden met goede voorbeelden de interviewer ervan te overtuigen dat 'sparen' hetzelfde kan zijn als 'in de min uitkomen'.) :) Zonder dat je de mensen een poot wilt uitdraaien, zoek je eerst je doelgroep. Je hebt het boek niet alleen voor jezelf geschreven. Daarna vraag je je af wat je te bieden hebt - wat zij nog niet hebben! Vervolgens benader je ze en je zorgt ervoor dat je product direct te krijgen is. Als ik aan jouw boek denk, kan ik best groot denken: * breng de Nederlandse ambassadeur in Turkije op de hoogte van het verschijnen van jouw boek en stel hem voor, het te overhandigen aan een belangrijk iemand in de toeristenindustrie. Als de ambassadeur niet wil, zoek je een trappetje lager. * doe hetzelfde bij de Turkse ambassadeur in Nederland. * maak poster(tje)s van de omslag van boek en vraag of die in de receptie van de resorts mag hangen. Als je er een foto van jou en de ambassadeur (of de burgemeester) bij kunt monteren, zullen ze dat toch vasrt wel willen. * Hetzelfde kun je doen bij plaatselijke VVV's en winkels (op prikborden - als ze die niet hebben, zet je een trend). Kleinere maatregelen: * Schaf een nummerplaat aan met onder de kentekens de titel van je boek. Er staat altijd wel iemand achter je in de file of voor de stoplichten (of heb je die in Turkije niet). * zoek contact met optredende mensen, bv muziekbands of toneel-/folkloregroepen. Probeer tot een win-/winsituatie te komen, bv dat ze een gratis advertentie krijgen in het boek als jij in de pauze een stapeltje boeken op een tafel of op de colabar mag leggen. * zoek plaatsen waar mensen wachten. Prik gewoon een beedlschoon, creatief bordje in de grond, met de titel van je boek en een wervende tekst + je telefoonnummer. * doe hetzelfde in plaatselijke café's, maar dan op het terras (investeren moet je, dus onder het genot van een extra glaasje met de kroegbaas krijg je dat misschien wel voor elkaar ;) ) * prik ook poster(tje)s naast de spiegel van de damestoiletten in alle café's en andere openbare gelegenheden. * laat bierviltjes bedrukken met een afbeelding of titel van je boek, op de andere kant staat het biermerk. Geen idee wat dat kost. * bied je boek aan op de markt, tussen de appels en t-shirts. Alle toeristen gaan naar de markt. * geef iedereen die je tegenkomt, je visitekaartje met daarop de titel van je boek. Tot zover deze spui. Er zal genoeg tussen zitten waar je niets aan hebt, maar het ene idee kan iemand soms op het volgende brengen. Succes en nog eens succes!

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw! Marriejeanne je denkt echt groot! * breng de Nederlandse ambassadeur in Turkije op de hoogte van het verschijnen van jouw boek enz enz * doe hetzelfde bij de Turkse ambassadeur in Nederland. Hebben die echt niets beters te doen? * Schaf een nummerplaat aan met onder de kentekens de titel van je boek. Er staat altijd wel iemand achter je in de file of voor de stoplichten (of heb je die in Turkije niet). Hahaha! Ik hobbel met mij 25 jaar oude jeep eens in de week 5 km naar Dalyan. Je komt niemand tegen. Alleen dorpelingen die een lift willen. Verder, dank je. Zeker de posters op gekke plekken zal goed te doen zijn.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben een paar boekwinkels in de buurt afgegaan, om te vragen of zij het wilden verkopen. Ik lag bij drie biekwinkels in Zeist en Amersfoort en bij Broesekemink in Utrecht. Dat ging veel makkelijker dan ik dacht; gewoon een beetje durf. Succes!

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ing, ik heb gekeken naar Hyves. Je hebt daar groepen waar je lid van kan worden, zodra je lid bent kan je een groeps mail uitsturen. Goed Idee! Ik zag dat ik op onderwerp Turkije liefhebbers al snel 10000 mensen persoonlijke mail kan sturen. Een avondje werk dat het zeker waard zal zijn. Ik zet het op de lijst.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Na het lezen van dit topic heb ik meteen mijn boek even op Hyves gezet! :) Ik las trouwens elders dat mensen moeite hadden met een traag hyves, dat is bij mij niet het geval. Kan aan je computer liggen?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
"Ik zal eens een volledige lijst maken en hier boven bij zetten. Is dat een idee?" Dat lijkt mij een heel goed idee. Net zoiets als het Salon Woordenboek, maar dan een Promotiehoek voor je Eigen Boek (of zoiets) waar alle tips en ervaringen bijeen gezet worden. Wat die ambassadeur betreft: ja, dat is wel hooggegrepen maar misschien vindt zo'n man het juist ook heel leuk om te lezen hoe een Nederlandse vrouw zich in haar eentje weet te redden in het mooie, maar verre Turkije.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ellis, je maakt wel kans om in een tijdschrift te komen met een reisdagboek. Of een verslag over emigratie. De Vriendin en die andere bladen hebben geregeld zo'n schrijfster erbij!

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Uitgeven in eigen beheer? Mag ik opmerken dat 'schrijver' x, de zelfverklaarde reïncarnatie van S. King, samen met een ploeg fans, een verhalenbundel door iedereen zijn strot heeft willen duwen, en wel op zulke agressieve wijze dat de tips van marriejeanne verbleken tot voorzichtige pogingen. Ik maak me daar druk over omdat mijn geliefkoosde genre (horror) alweer te kakken is gezet. Op enkele uitzonderigen na zijn het slecht geschreven verhalen die bovendien een schoolvoorbeeld zijn van wat literair níét is. Dat ze het boek zelfs niet aan de straatstenen kwijt raken, en dat er nu in alle talen over gezwegen wordt, is duidelijk. In hemelsnaam, waarom toch zo gebeten om een boek uit te geven? Jammer van al die bomen en verspilde energie. :(

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
We zijn aan het meedenken, Koen, niet aan het tegendenken. ;) Lijkt me een goed plan, Ellis, om alles hierboven op een rijtje te zetten. En dan kunnen mensen in dit topic hier reageren als iets goed gelukt is van die tips, of juist niet. Waarom die ambassadeur dat zou willen? Dat dacht ik van de staatssecretaris ook, maar ze vond het heel leuk dat ze mijn boek kreeg aangeboden. Waarom niet, die mensen willen ook weleens een verzetje. Goede tips Marriejeanne. En die hives ga ik ook eens bekijken. Eindelijk... Zelf heb ik nog een stukje 'koppelreclame' gedaan. Er staat een verhaal van mij in de bundel 'Het beste van Nightwriters' die volgende week op de markt komt in tigvoudig duizenden exemplaren. Daarin staat dan mijn verhaal eerder verscheen in De Kwijte Winkelkar. En andersom staat dat ook im mijn boekje vermeld. Wie weet levert het nog een enkele geinteresseerde op.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Of het boek van Ellis wel of niet geschikt is voor POD staat hier niet ter discussie. Ik denk wél dat het kan, omdat ze een duidelijke doelgroep heeft en zelf beter bij die markt kan komen dan een reguliere uitgever die in Nederland zit. Het vergt een boel lef, maar ik denk dat Ellis die lef heeft. Emigreren zelf is ook niet voor watjes. POD is soms heel geschikt (proefdrukken, afstudeerscripties, eenmalige uitgaven, privé en familieverhalen, als leertraject en nog veel meer) en soms minder of zelfs helemaal niet (slechte horror is daar een goed voorbeeld van). Het lijkt me een goed idee om er een nieuw topic over te starten, (Koen, wil jij hem aanmaken), en hier verder te gaan over de vraag van Ellis.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ceridwen, Ik loop hier helaas al te veel in de (z)(k)ijker. Iemand anders moet die topic over horror maar aanmaken. :) Een boek in eigen beheer uitgeven, is als een iemand die ervan droomt om acteur te worden, een kostuum aantrekt, en tijdens een toneelvoorstelling vanuit de zaal het podium beklimt. Een eerste boek in eigen beheer uitgeven is dus ook debuteren. Grote schrijvers hebben daarover soms iets te zeggen. Maar nu moet ik opschieten. ;)

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Koen, nogmaals voor alle duidelijkheid: dit is een topic waar iemand tips vraagt om boeken aan de man/vrouw te brengen. Graag meedenken, ja? On topic of een ander topic zoeken. Nergens in dit topic wordt jouw mening over POD gevraagd.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
En maak als de kachel dat topic over horror aan en verschuil je niet achter een kijker of een zijker.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hostessen zoeken op het dichtstbijzijnde vliegveld en vragen of zij jouw boek in hun koffer willen. Je weet wel, van die dames die in het hotel komen vragen of alles naar wens is en vervolgens een stapel excursies uit hun koffer trekken. Kan jouw boek makkelijk bij. Zal wel in consignatie moeten denk ik. En als je dan toch op die luchthaven staat ... boeken te koop! Ach joh, alles kan als je maar niet verlegen bent en niet alvast zelf gaat invullen wat een ander denkt.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
"Kijk eens bij http://www.emigratieboeken.nl/ Wie weet hebben zie interesse!" En Turkije staat er maar één keer bij, en dan is het ook nog een heel ander soort boek dan het jouwe.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie voor alle tips. Ik heb nu geen tijd maar zal later het lijstje bijwerken en me in de tips verdiepen. Even voor Koen: Tot op zekere hoogte ben ik het met je eens. Toch zijn er andere situaties te verzinnen. Bij een uitgever krijg ik een percentage, zelf aan de man brengen brengt meer op. Ik leef een een land waar je van 300 euro nog rond kan komen. Schrijven in Nederland geeft niet genoeg inkomen om van te leven. Hier kan dat wel Ik mag hier geen gewone baan nemen. Werkvergunningen zijn bijna onmogelijk te verkrijgen. Schrijven kan overal en tot op latere leeftijd. Dat ben ik nu dus aan het leren om inkomen te genereren. Professionele mensen zijn met het boek bezig om te voorkomen dat ik troep uitbreng. Mijn doelgroep loopt hier rond. Als ik kans zie er een paar honderd te verkopen kan ik er al bijna van leven. In de tussentijd leer ik bij en wie weet kom ik over een paar jaar wel bij een uitgever terecht. Zo heeft ieder zijn redenen. Niets om je druk over te maken of om over te oordelen. De mens achter een topic is niet zichtbaar op een forum. De achterliggende redenen dus ook niet. Comunicatieve vaardigheden zijn dus wenselijk om niet iedereen tegen je in het harnas te jagen.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ellis, Ik richt me wel tot inwoners van Vlaanderen en Nederland (Dat jij in Turkije woont, wist ik niet. Wellicht zal het daar anders aan toegaan.) Fijn, dat je beroep doet op professionele mensen om te voorkomen dat je troep uitbrengt. Je bent niet alleen :) Jammer dat die zelfkritische instelling bij weinigen te vinden is. :( Rosen172, bedankt trouwe lezer voor het compliment: Koen = Horror ;)

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
(Jammer dat die zelfkritische instelling juist bij Koen n i e t te vinden is. Anders zou hij zich ook aan de topic, het onderwerp houden, maar dat doet hij nooit. Hij ventileert altijd zijn ongevraagde, niet relevante, maar warrige mening over alles, maar zorgt er wel voor dat het absoluut n i e t s met de topic te maken heeft.) Alle andere reakties hier zijn zeer positief. Prima idee om de vele mogelijkheden op een rij te zetten. Voor iedereen die een boek uitbrengt, regulier of pod, kan dat zeer waardevol zijn. R.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Quote Mara Ellis, je maakt wel kans om in een tijdschrift te komen met een reisdagboek. Of een verslag over emigratie. De Vriendin en die andere bladen hebben geregeld zo'n schrijfster erbij! Misschien de Kampioen?

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Trannel, Ik zal een paar tijdschriften een boek sturen in de hoop dat ze er aandacht aan besteden. Ik zet het op de lijst. Verder zijn tijdschriften in Nl niet echt interessant om speciaal voor te schrijven, behalve om naam te maken. Betalen doen ze vaak niet. Ik heb een paar maal voor Turkije tijdschriften geschreven dat wel. De hoofdredactrice van een krant vertelde mij dat een slecht verhaal van een bekende Nederlander meer kans maakt dan een goed verhaal van een onbekende. Xien, Emigratieboeken.nl ziet er goed uit zal ik werk van maken.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
"De hoofdredactrice van een krant vertelde mij dat een slecht verhaal van een bekende Nederlander meer kans maakt dan een goed verhaal van een onbekende." Het lijkt mij dan de taak voor de hoofdredactrice dat ze de onbekende een kans geeft zodat die ook bekend wordt, waarna ... etcetera.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De zelfde vrouw heeft mij ertoe aangezet een boek te maken van de losse verhalen. Ik ben haar dankbaar daarvoor. Ook verzekerde ze mij dat ze voor een beter opgeleid publiek zouden zijn, en om die reden bij de damesbladen op een paar uitzonderingen na geen kans maken. Verhalen van iemand die in mode, make up of in een plastische chirurgie praktijk werkt ligt nu eenmaal lekkerder haha.