Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Prentenboek

Ik ben aan het twijfelen of het manuscript dat ik over Ceridwens verhuisthema probeer te maken een (voor)leesboek zal worden, of dat het beter is als prentenboek met tekst. Ik vermoed het laatste. Nu kan ik absoluut niet tekenen. Kun je een tekst naar een uitgever opsturen met daarbij de opgaaf dat het bedoeld is als prentenboek, maar dat je zelf niet kunt tekenen? Hoe werkt zoiets?

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha sorry, maar ik zag ineens een manuscript op de mat vallen van twee A4tjes met de mededeling dat er nog plaatjes bij moeten. Ik zag echt een boek voor me met paginagrootte prenten en zo'n klein regeltje onderaan. Je kent ze vast wel. Niet boos worden nu aub. hihi

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:P Boos, waarom? Dat is nou net wat ik me zit af te vragen. Dat stel ik me er dus ook bij voor, alleen komt er in mijn (mogelijke) prentenboek wel echte voorleestekst.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Volgens mij kan het wel. Het is het concept wat telt, het idee. Daarbij, in die twee A-4tjes zit werk voor een heel boek ;) !

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is inderdaad het concept dat telt. Maar ik zou wel op de restatie letten. Kan je dan niet wat plaatsjes van internet halen? En er ergens bij schrijven, dat dit geen originele plaatjes zijn, maar toegevoegd om een idee te geven van hoe het boek eruit moet zien? Of maak zelf wat foto's en bewerke die op de pc tot getekende plaatjes.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je moet alleen tekst aanleveren. Voor de illustraties gebruiken ze eigen illustratoren. (In eigen beheer of met POD is dat natuurlijk anders.) Je moet er in ieder geval geen plaatjes bijdoen (dacht ik) als je de illustrator niet bent. Vaak is de tekst van een paar regeltjes plus zo'n tekening juist heel sterk! (Nijntje?!)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb me altijd laten vertellen dat je als schrijver in principe geen voorstellen moet doen over de illustraties, als je ze niet zelf maakt. En zeker niet in de eerste zending. Ik zat inderdaad met die twee of drie A4-tjes, het lijkt zo karig en als je zelf geen tekeningen maakt en nog nooit iets hebt laten uitgeven, vraag ik me af hoe zo'n prentenboekenuitgever dat wil ontvangen. Zou het nog op tijd zijn voor jullie verhuizing, Ceridwen? Dat is toch niet al volgende maand?

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Sigyn, Is het een idee om de uitgever van je keuze gewoon even op te bellen en het te vragen? Verder... ik ken nog een illustrator die je misschien wel aan prenten kan helpen. Set

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je, Set. Ik zal in mijn vakantie eerst eens even gaan experimenteren met de verhaalijn. Ben benieuwd welke kant het op gaat.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Prentenboeken zijn prachtig voor kinderen. Als ( heel jong) kind wil je toch alleen maar boeken met plaatjes. Ik heb hier zelf een kant-en-klaar msje liggen. Zowel de tekst als de tekeningen heb ikzelf gemaakt, maar... ik durf het niet naar een uitgeverij te sturen. Maar tegen jou zeg ik ( ha! ha!): "Zet hem op Sigyn! Je kan alleen een afwijzing krijgen! Nou en?" Paradoxaal, hè?

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nou, het is al veel te snel hoor, die verhuizing. Op 6 aug. krijgen we de sleutel, 3 sept. willen we daar wonen, ivm school. Maar dat wil niet zeggen dat het boek daarna niet meer nodig is, en daarbij, ik ben vast niet de enige moeder die met dit probleem worstelt. Dat ik er geen enkel boek over vinden kon, laat staan keuze, verbaasde me.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Pluis: wat let je om het op te sturen? Nee heb je, en ja kun je krijgen, toch? Ik durf ook niet, maar toch doe ik het. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze zeggen dat ze het niet uit gaan geven. Nou is dat natuurlijk wel meteen het eind van de wereld, dat snap ik. @Ceridwen: Zo snel kan ik idd. niet, want ik ben pas op 10 augustus terug. Dan maar voor nazorg of voor anderen met dit probleem.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sigyn, jij hebt nog twee A-viertjes tekst, maar ik heb maar een halve, plus VIER a-viertjes tekeningen!!!

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat kan toch? Nou is vier tekeningen niet heel veel, of staan er meer schetsen op de vier a4 tjes? Ik heb her en der even mijn licht opgestoken. Weinig tekst verkoopt zichzelf niet altijd goed. Dan heb je meer voorstellingsvermogen nodig, zeg maar. Dan kan het juist handig zijn als je er illustraties bij hebt. In het geval van een prentenboek ligt dat toch wel eens een beetje anders dan bij een regulier boek, heb ik intussen ontdekt. Alleen zou voor mij de drempel nog altijd hoog zijn, omdat ik nog nooit iets heb gepubliceerd. Als ik tekeningen meestuur, wordt het bij voorbaat al in de prullenmand gemikt, dus dat laat ik wel.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn tekeningen op die 4 A-viertjes moet je naast elkaar leggen om één tekening te krijgen. De tekst staat er dan onder. ( hi, hi) Van mij ligt ook nog geen boek in de boekenkast. Mijn drempel is dus ook hoog, hoor.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
heb je wel eens het aantal woorden van een dikkie dik verhaaltje geteld? Ik kwam bij een verhaaltje niet boven de 70 woorden. Zo knap dat ze daar dan ook nog een heel aantal plaatjes bij doen. Ik ben zelf ook bezig met kinderverhaaltjes over dieren en hoop daar ook prentenboekjes van te maken. Moet nog wel heel veel aan de tekst doen. (en een vriendin tekent, anders komt het niet goed ;))

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar Pluisebol, een prentenboek is juist heel sterk in dat kleine beetje tekst. Het gaat toch om de tekst en de prenten samen? Gewoon insturen. Hoe zeg je dat ook al weer: meer is minder.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Uhm...begrijp ik het goed dat het over een prentenboek ging waaruit kinderen een beetje kunnen zien hoe dat gaat , een verhuizing? Daar zijn er al tig van hoor. Kijk maar eens in de bieb. Ik heb zo geen titels paraat maar weet dat ik er hier in de bieb verschillende heb gezien, toen ik eens op een dag alle prentenboeken aan mezelf ben gaan voorlezen. Bij prentenboeken is het gebruikelijk dat je je tekst indeelt in de gewenste pagina's en er steeds tussen zet met een andere kleur of zo: hier een illustratie van Juultje die haar pop inpakt enz. Mijn prentenboeken bevatten ongeveer 300 a 350 woorden (geloof ik uit mijn hoofd te weten) voor 24 pagina's. Dat is dus niet veel.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Andersom Zjors, een boekje voor het kindje wat niet gaat verhuizen, hier blijft, vriendje kwijtraakt, naar een leeg huis rent ipv naar beste vriend. Ben al drie keer in de bieb geweest, heb bol.com doorgespit en me suf gegoogled. Het leek me nl. wel een passend afscheidskado. Veel boekjes voor het kindje wat vertrekt, dat wel, en ook afscheid-nemen boekjes voor iets oudere kinderen. Maar precies dat wat ik zocht lijkt er niet te zijn. Inmiddels halen we het niet meer om zelf wat te maken, dus we gaan nu voor de nazorg. Goed tip,trouwens. Maar hoe toevallig dat je Juultje kiest als voorbeeldnaam, ik maak net een verhaaltje over fee Juultje af en mocht even hierheen als beloning.