Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Startende uitgeverij zoekt auteur voor pilot (gratis pakket!)

Startende Eboekuitgeverij is op zoek naar een auteur met een gereed (en liefst geredigeerd) manuscript. Samen met de auteur willen wij, als starters, het gehele uitgeeftraject doorlopen en kijken of onze diensten correct en compleet zijn.

Jij als auteur krijgt van ons:

 • een ontwerp van je boekcover
 • een eboek van je manuscript 
 • je boek in paperback (incl ISBN) 
 • aanmelding bij het Centraal Boekhuis 
 • komende zomer een eigen auteurswebsite, met betaalkoppeling naar de auteur zelf 

Bovenstaande bieden wij, eenmalig, geheel gratis aan als dank voor je geduld met ons als startende uitgeverij. Dus ben jij auteur met een gereed manuscript en wil ons helpen bij het opstarten van onze uitgeverij? Meldt je dan snel aan en stuur ons een e-mail op contact@eboekuitgeverij.nl Onder de inzenders verloten we dit gratis pakket en gaan we met veel plezier aan de slag met jouw manuscript! 

Heb je nog vragen? Mail ons dan via contact@eboekuitgeverij.nl of kijk op www.eboekuitgeverij.nl

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je KvK nummer, voorbeeldcontract, solvabiliteitsbewijs, ervaring, uitgeefvoorwaarden? Anders maak je geen kans. Oplichters en avonturiers hebben we al genoeg gezien.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de website even bekeken. Uitgeven zonder contract? Dan is het een selfpublishing platform? zoals Dahlman hierboven zegt: meer info hierover is broodnodig!

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb al een mail verstuurd!
Hoevaak wil je je neus nog stoten? Ze geven geen info en bieden geen geld en jij stuurt al een mail. Waarom? Ik zeg niet dat deze uitgever niet goed is of niet de beste intenties heeft, maar zou je -na wat je allemaal hebt meegemaakt- niet een beetje voorzichtiger zijn?

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op jullie verzoek zullen we proberen meer informatie te geven: Zoals gezegd, we zijn een geheel nieuwe eboekuitgeverij die zich wil richten tot startende auteurs. Vanmorgen hebben we, per e-mail, contact gehad met de hoofdredacteur van deze website en het magazine Frank Noë, en hij vroeg ons dit topic aan te maken. Wij, Francine, een freelance team van redacteurs en het team van Presis (Maassluis, die met de auteurswebsites gaat helpen) zijn enthousiast over ons plan om een variant te bieden tussen uitgeven in eigen beheer (wij maken het eboek en de website) en deels diensten aanbieden die een klassieke uitgeverij zou doen. De website van de Eboekuitgeverij is nog niet helemaal af, aangezien we eerst een geheel uitgeeftraject willen voltooien met een eerste auteur. Met deze auteur willen we kijken of we nog 'kinderziektes' tegenkomen in ons uitgeeftraject, en verbeteren waar dat nodig is. Komende week zitten we om de tafel met de Protocol Drukkerij in Zoetermeer, om zaken te bespreken rondom het print-on-demand gedeelte, aangezien bij veel auteurs de wens voor een papieren uitgave aanwezig is. Van oplichting is zeker geen sprake, enthousiasme volop aanwezig, ervaring...daar werken we aan! Ons KvK nummer is 20149332 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Middelburg. Bij vragen horen we dat ook graag op nummer 0113-852911 Mijn naam is Francine van den Brink, en ik hoor het graag als er vragen of onduidelijkheden leven. ps. We hebben alle begrip voor jullie wantrouwen, er zijn inderdaad genoeg voorbeelden van slechte wil.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Begrijp ik het goed dat het om een verloting gaat? Dat er dus niet wordt gekeken naar de kwaliteit van het manuscript?

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Bovenstaande bieden wij, eenmalig, geheel gratis aan als dank voor je geduld met ons als startende uitgeverij.

Uit het woordje 'eenmalig' begrijp ik dat de volgende keren wel betaald moet gaan worden voor de diensten van de 'uitgeverij'. Daar heb ik dan altijd weer wat moeite mee. Waarom zou ik dan kiezen voor de uitgeverij? Dan kan ik toch beter via de al talloze selfpubplatforms een en ander zelf in de hand nemen en houden?

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een onbekende e-bookuitgeverij, die erg enthousiast is maar geen ervaring heeft, die een onafgewerkte website promoot, die op kosten en risico van anderen wat kinderziektes wil verbeteren? Met een verloting op basis van een volledig geredigeerd drukklaar manuscript? Ik denk niet dat we daarop zaten te wachten. Jullie zijn misschien enthousiast, maar ik alvast niet.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nog een opmerking: Op de website staat: "Aanmelding mogelijk bij grotere boekhandels". Wat moet ik me daar dan bij voorstellen? Dat jullie via CB de boekhandels bereiken en die je dan opnemen in webshop? En wat is er dan 'mogelijk'? Is dit geen standaarddienst? Zijn daar dan extra kosten aan verbonden? Waarom zou ik mijn e-book dan niet via bijvoorbeeld Brave New Books aanbieden en direct op bol terechtkomen?

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Graag reageren we even op bovenstaande vragen en jullie opmerkingen, daarnaast zullen we proberen zo snel mogelijk een uitgebreide informatiepagina op onze homepage te zetten. We hebben begrip voor jullie gevoel van onduidelijkheid en we vinden het fijn om te horen wat er leeft (maar ook: hoe het niét moet). @Zwingli : er gaat wel degelijk gekeken worden naar de kwaliteit van het manuscript. Bij het tegenkomen van taalfouten, kromme zinsbouw, inhoud die kwetsend is (rascisme, haat etc) enzovoort gaan we het niet uitgeven. Een goede redactie is dan een vereiste voor verdere publicatie, je wil als auteur niet met spijt terugkijken als je te vroeg heb gepubliceerd. Over onze pilot: onder de auteurs met belangstelling voor onze pilot gaan we kijken met wie we verder willen, bij gelijke geschiktheid wordt er geloot. @Katniss Je kunt inderdaad kiezen voor een self-publishing van je boek, bijvoorbeeld via New Brave Books. Het is afhankelijk waar je je als auteur prettig bij voelt. Als je bijvoorbeeld zelf je epub kunt maken en valideren ben je al een heel eind. Een eigen website maken kan ook zelf. Maar als je hulp nodig hebt bij dit soort zaken, en aanvragen van ISBN enzovoort, helpen we graag en kun je kiezen uit 3 pakketten. We willen eenmalig een auteur vragen ons te helpen, deze auteur krijgt het uitgebreide pakket gratis. Daarna gaan we 3 pakketten (betaald) aanbieden, vervolgens zijn alle royalties voor de auteur zelf. Bij Brave New Books bijvoorbeeld kun je gratis publiceren, zij houden daarna marge in van de inkomsten van je boek. Het is niet beter of slechter dan ons plan, enkel een andere manier van publiceren. Wat betreft je vraag over de aanmelding bij CB: dit regelen we geheel voor de auteur binnen het uitgebreide pakket. Je betaalt ons eenmalig dit pakket, daarna niet meer. Via het CB gaan we het boek aanmelden bij bijvoorbeeld Bol, Selexyz enz. @Dahlman Je kunt ons zien als een tussenvorm van self-publishing en klassieke uitgever, en de mogelijkheid (middelste en uitgebreide pakket) voor je eigen auteurswebsite geeft (naar ons idee) een eerlijker verdienmodel voor de auteur. Kun je zelf geheel uitgeven, redigeren, valideren van je epub en uploaden bij bijv. Bol, dan heb je onze hulp niet nodig. We kunnen, middels 3 pakketten met diensten, wel de auteurs helpen die een manuscript hebben en verdere hulp nodig hebben bij het publiceren en verkopen. Sommige auteurs hebben nog geen drukklaar manuscript, maar dat kunnen wij verzorgen. Nogmaals...kies die vorm van uitgeven waar je je prettig bij voelt, dat is voor iedere auteur verschillend. Er is gelukkig keus in vorm van uitgeven. We begrijpen dat er wellicht sjacheraars en avonturiers qua uitgevers bijzitten, we gaan proberen het anders aan te pakken. Dat jullie opmerkingen hebben, of zorgen delen hier is prima. Wil je ons persoonlijk spreken, dan staan we daar voor open (graag zelfs)

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
je kunt ons zien als een tussenvorm van self-publishing en klassieke uitgever
Een tussenvorm van self-publishing en klassiek uitgeven is nog altijd self-publishing, per definitie. Ik kan voor een tientje jouw gazon maaien, dat maakt mij geen tuinarchitect. Ik kan verf verkopen, dat maakt mij geen schilder. Jij kunt redactie verkopen, dat maakt jou geen uitgever. Redactie is iets wat een uitgever investeert in een boek, met het doel geld te kunnen verdienen aan het eindproduct. Alle redacteurs die iets anders doen dan bovenstaand, zijn selfpublishers. Ik heb niks tegen selfpublishers. Ik heb het - uit naam van alle amateurschrijvers - gewoon een beetje gehad met mensen die appels peren noemen. Eboekuitgever, in all fairness, ik realiseer me dat ik hier een uitbarsting heb neergetypt gericht aan jullie, terwijl mijn euvel gericht is aan vele anderen met jullie. Toch laat ik hem lekker staan.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, dus... in een poging er iets opbouwends van te maken: misschien kun je eerlijkheid tot een van je selling points maken. Er zijn een hoop auteurs met slechte ervaringen met malafide self-publishers. Misschien zou het zomaar een business model kunnen zijn om jezelf te promoten als de self publisher die eerlijk zegt wat je wel en niet biedt, geen gouden bergen belooft, maar gewoon wat je klanten willen: hun eigen boek op papier onder een mooie kaft. :)

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wij beginnen met ons bedrijf met integere en oprechte bedoelingen, om startende auteurs te helpen met het uitgeven van hun boek. Omdat we liefde hebben voor boeken, omdat we het oneerlijk vinden dat er zoveel marge blijft hangen aan derden buiten de auteur. Omdat we gedreven zijn, enthousiast en met energie aan de slag willen. Hebben we al veel ervaring? Nee. Zijn wij sjacheraars of avonturiers? Nee. Hebben we behoefte aan opbouwende kritiek, waarmee we echt iets kunnen? Ja. Ik nodig eenieder die suggesties heeft, opbouwend-een goed idee-een vraag-enz van harte uit om te reageren op dit topic. De originele vraag was of er een auteur is die met ons in zee durft, het was geen uitnodiging om frustratie te uiten jegens 'vele anderen met jullie'. Aangezien jullie ons niet kennen is het, naar onze mening, niet fair om er van uit te gaan dat ook-wij niet oprecht zijn.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Eboekuitgeverij, Ik durf best met jullie in zee te gaan, geen probleem. Ik heb jullie ook al gemaild, maar nog geen reactie gehad? Wanneer wordt de 'winnaar' bekend?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
het was geen uitnodiging om frustratie te uiten jegens 'vele anderen met jullie'
Point taken. En, nee, ik ga er inderdaad van uit dat jullie oprecht zijn. Jullie terugreacties en uitleg worden zeer geapprecieerd. En #14 is dan ook in alle ernst bedoeld. Los van jullie goede bedoelingen, is het een feit dat er veel gesjacheld wordt in deze branche. Een self-publisher die daar met trots afstand van doet, zou meer dan verfrissend zijn. :)

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb al een mail verstuurd!
Hoevaak wil je je neus nog stoten? Ze geven geen info en bieden geen geld en jij stuurt al een mail. Waarom? Ik zeg niet dat deze uitgever niet goed is of niet de beste intenties heeft, maar zou je -na wat je allemaal hebt meegemaakt- niet een beetje voorzichtiger zijn?
Beste Nienkea, Ik heb nog niets 'meegemaakt' omdat ik er niet in ben getrapt. Echter wil best aan een dergelijke actie meedoen. Het volgende zeg ik met alle respect en het betreft enkel degene die van zichzelf weten dat het zo is. - In tegendeel tot velen denk ik niet een grootst schrijver te zijn. Ik schrijf aardige dingen geschikt voor een klein publiek. Ik verwacht niet dat een grote uitgever ooit mijn werk zal accepteren en dat hoeft ook niet. Toch vind ik het wel leuk als wat van mijn werk beschikbaar is. Een dergelijk medium als deze uitgever is hiervoor uitermate geschikt. Ik zie niet in wat er mis mee is? Sommige vragen je een tegemoetkoming van 3000 euro enzo, dat is pure poging tot oplichting. Geen twijfel over mogelijk. Aan de andere kant mag 99% van de schrijvers zijn of haar verwachtingen misschien ook wel bijstellen en wat bescheidener naar eigen werk kijken. Tot slot is het nog zo dat de enkeling die daadwerkelijk heel goed schrijft, ook pech heeft. Onbekende namen verkopen niet en ondanks dat je misschien de sterren van de hemelen schrijft, dan nog maak je weinig kans bij de grote uitgeverijen. Soms is het beter om een halve droom waar te maken, dan een volle achterna te rennen en met niets wakker te worden.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Thales78, we hebben je mail ontvangen. Dank je voor het vertrouwen, je gaat van ons horen. Aan ons de schone (maar ook moeilijke) taak om onze ervaring te gaan opdoen, om te laten zien dat we met liefde ons werk doen. Dat we mooie boeken maken waar een auteur trots op mag zijn, deels zelf uitgegeven en waar wij aan hebben kunnen bijdragen. @Diana Silver, reactie #14 en #17 waarderen we zeer, en nemen je raad ter harte. Dank je hiervoor.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wij beginnen met ons bedrijf met integere en oprechte bedoelingen, om startende auteurs te helpen met het uitgeven van hun boek. Omdat we liefde hebben voor boeken, omdat we het oneerlijk vinden dat er zoveel marge blijft hangen aan derden buiten de auteur. Hebben we al veel ervaring? Nee.
Leuk en aardig allemaal, maar als ik heel eerlijk ben (en heel flauw en kort door de bocht en bla bla bla) dan 'koop' ik liever geen enthousiasme. Dan 'koop' ik erg graag die veel ervaring. Liever nog 'koop' ik helemaal niets maar doe ik het zelf (dan blijft er helemaal nergens iets aan de strijkstok hangen) of laat ik alles (behalve het schrijven zelf) doen door een uitgever, die daar ook de kosten en het risico voor draagt zonder dat ik geldelijk hoef te investeren. Daarom zij 80 en ik 20 procent. Ik koop hun naam, hun ervaring en hun expertise, zij huren de professionele partijen in (vormgever, redacteur, marketingspecialist) die alles op alles zetten om mijn boek zo verkoopbaar mogelijk te maken. Kijk eens naar platforms als smashwords en Draft2Digital. Ja, je draagt een percentage af aan het platform, maar tada, dat is alleen als je ook daadwerkelijk iets VERKOOPT. Geld vooraf overhandigen is risico en dat geld komt inderdaad niet ten goede AAN de auteur, zoals hierboven al wordt gezegd. Eerlijk is eerlijk, dit is niet puur filantropisch, je richt een bedrijf op waar een verdienmodel aan zit. Punt.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit is een mooi moment om de conclusies te trekken, dankzij jullie inbreng hebben we een goed beeld van wensen, zorgen (ook irritaties over uitgevers) maar gelukkig ook opbouwende kritiek. Iedere auteur mag een vorm kiezen van uitgeven waar hij zich prettig bij voelt, sommigen doen dat via self-publishing, een reguliere uitgever die je veel zaken uit handen kan nemen, of wenst hulp bij het proces. Uitgevers en bedrijven die self-publishing aanbieden hebben beiden een verdienmodel (middels pakketten, of marges per boek) anders hebben ze geen enkele bestaansrecht. Wij willen ons bedrijf starten uit liefde voor het vak, omdat we eboeken kunnen maken en websites bouwen. En ja....ook wij willen het plezier van het werk combineren met een verdienmodel. Anders is het een hobby...maar dat betaalt geen rekeningen. We nemen bovenstaande punten mee in verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Gelukkig hebben we, dankzij dit forum en andere kanalen, een aantal auteurs met wie we aan de slag mogen. En we gaan daar wat moois van maken, zodat de auteurs trots mogen zijn op hun boek. Wij wensen iedere auteur veel inspiratie en succes met hun boek! Dat jullie woorden tot leven mogen komen op papier (of eboek natuurlijk ;))

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[...] er gaat wel degelijk gekeken worden naar de kwaliteit van het manuscript. Bij het tegenkomen van taalfouten, kromme zinsbouw [...] gaan we niet uitgeven.
Ik zou toch beginnen met aandacht voor de kwaliteit van eigen teksten.
Dus ben jij auteur met een gereed manuscript en wil ons helpen bij het opstarten van onze uitgeverij? Meldt je dan snel aan en stuur ons een e-mail op contact@eboekuitgeverij.nl
Wij wensen iedere auteur veel inspiratie en succes met hun boek!

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=thales78]
Ik heb al een mail verstuurd!
Soms is het beter om een halve droom waar te maken, dan een volle achterna te rennen en met niets wakker te worden.
Op ieder PODje past een dekseltje.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste "Eboekuitgeverij", * Een uitgeverij koopt publicatierechten van auteurs. * Een uitgeverij verkoopt boeken aan handelaren en lezers, geen diensten aan auteurs. * De klanten van een uitgeverij zijn lezers en boekwinkels, niet auteurs. * Voor een auteur is een uitgeverij een klant/opdrachtgever/afnemer, geen dienstverlener. Uit jullie eerste post blijkt echter dat jullie diensten aanbieden aan auteurs en dat jullie auteurs als klanten zien. En dus is "Eboekuitgeverij" géén uitgeverij.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=nienkea]
Ik heb al een mail verstuurd!
Soms is het beter om een halve droom waar te maken, dan een volle achterna te rennen en met niets wakker te worden.
Op ieder PODje past een dekseltje.
haha wellicht!

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste "Eboekuitgeverij", * Een uitgeverij koopt publicatierechten van auteurs. * Een uitgeverij verkoopt boeken aan handelaren en lezers, geen diensten aan auteurs. * De klanten van een uitgeverij zijn lezers en boekwinkels, niet auteurs. * Voor een auteur is een uitgeverij een klant/opdrachtgever/afnemer, geen dienstverlener. Uit jullie eerste post blijkt echter dat jullie diensten aanbieden aan auteurs en dat jullie auteurs als klanten zien. En dus is "Eboekuitgeverij" géén uitgeverij.
Kwestie van semantiek. -Een uitgever is iemand die boeken uitgeeft. ( zo is bijna alles een uitgever). Je hebt verschillende soorten uitgevers, regulier pod etc etc etc. Dus ze zijn wel degelijk uitgever, maar misschien niet die van de soort die jij zoekt?

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat begon als een eenvoudig topic (Eboekuitgever zoekt auteur) is nu ontspoord in een zoektocht naar stijlfouten in onze teksten, een misplaatste t, een definitie van het begrip 'uitgever' (zie hiervoor Van Dale...) en een uiting van frustratie van diverse auteurs. Hoewel begrijpelijk, gezien de ervaringen die jullie op grote schaal hebben, sterkt het ons in het voornemen om open en integer ons bedrijf te starten. Wij hebben tot op heden altijd respectvol gereageerd, de tijd genomen voor antwoorden op vragen, en de toon vriendelijk gehouden. Een forum leent zich blijkbaar voor anonieme en ongenuanceerde tonatie, maar we stellen toch voor hiermee te stoppen. Uit respect voor elkaar, voor het mooie auteurschap en voor de nieuwe stijl van uitgeven die wij in willen slaan.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voel je niet bezwaard om je terug te trekken, Eboekuitgeverij. Jullie zijn meer dan duidelijk geweest en ik denk dat de meeste vragen en opmerkingen gericht aan jullie wel gesteld en beantwoord zijn. :thumbsup: Evenwel zit de kans er dik in dat wij van het topic gebruik maken om nog even lekker door te keuvelen; zo is schrijvenonline ;) @Thales: het gaat hier mijns inziens toch om meer dan triviale semantiek (was het maar zo!). Het woord 'uitgeverij' wordt door veel POD-bedrijven gebruikt om de zieltjes te winnen van beginnende auteurs. Het wordt in die gevallen gebracht alsof het een uitgave in de klassieke zin van het woord betreft, en alsof betalen voor redactie de norm is als je je boek op de markt wil hebben. En dat is niet zo. Jij hebt de zaken voor jezelf goed overwogen en een keuze gemaakt voor druk van je boek, zonder illusies en luchtkastelen. En dat is mooi, ik ben blij voor je. Maar ik ben te veel mensen tegengekomen aan wie gouden bergen beloofd waren in bewoordingen die jij nu afdoet als onschadelijke 'semantiek'.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Eboekuitgeverij, bedankt voor de informatie, communicatie en de reacties. :thumbsup: Kan het overigens zijn dat je namen hebt gewist? Zou je ze nog eens willen noemen? Dat geeft toch net ietsje meer duidelijkheid, kader en openheid aan de onderneming, zodat mensen weten aan wie ze - eventueel - hun manuscript sturen.