Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Antwerpse boekenbeurs

Afgelopen weken heb ik een paar dagen zitten signeren op de boekenbeurs in Antwerpen, de grootste particuliere boekenbeurs van....Europa, denk ik. Erg leuk om mee te maken. Veel Vlaamse kinderen die eerst schuchter op je afkomen, maar die na een paar vragen heel enthousiast vertellen over de boeken die ze gelezen hebben. In het eerste weekend was het vrij rustig, maar het tweede weekend was het druk. Dinsdag de 11e is een vrije dag in België en toen was het nog drukker. De maandag ervoor was de topdag, maar toen was ik er niet. Op dinsdag kwam een moeder deel 2, 3, en 4 van de voetbalserie kopen. Deel 1 had ze de dag ervoor gekocht, maar die had haar zoon binnen een dag uitgelezen en aangezien hij niet aan het lezen te krijgen was, besloot ze maar om meteen de hele serie te kopen. Het was ook leuk om rond te kijken en vooral ideëen op te doen voor nieuwe projecten. En leerzaam om met andere auteurs te praten over hoe zij dingen aanpakken, voorbereiden en benaderen.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Vreemd genoeg hoor ik daar helemaal niets over van mijn uitgevers. Zijn al die Nederlandse uitgevers daar wel vertegenwoordigd, Rapid? Inderdaad heel leerzaam en leuk, lijkt me, om andere auteurs te spreken op zo'n beurs. Leuk zo'n moeder die dan de hele reeks komt kopen.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Zjors, Oh jawel. Alle Nederlandse uitgevers stonden er ook. Clavis is ontstaan vanuit boekhandel Poespas en die staan ook met een stand(je) op de beurs. Onder andere Francine Oomen en Maren Stoffels hebben op die stand zitten signeren. Maar ik heb Querido, De Eenhoorn, Ploegsma, Unieboek en nog veel meer gezien. En ook daar waren auteurs die signeerden. Ik zat op een gegeven moment naast een schrijfster die historische romans schrijft. Leuk om te horen hoe zij research doet en dat verwerkt in haar verhalen. Ze had zelfs een reisbeurs gekregen van het fonds der letteren. Liggen jouw boeken ook in België, Zjors. Als dat zo is, regel ik volgend jaar een signeersessie bij Poespas.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Was dat Martine Letterie? Ik ben fan van haar historische boeken. Zeker liggen mijn boeken in Belgie. Twee ervan zijn zelfs in Belgie uitgegeven. Bij Averbode. Zij staan er dacht ik ook met hun Vlaamse Filmpjes (en al de andere series die er uitgegeven worden). De rest wordt ook in Belgie verkocht, al is het voor mij nooit zo doorzichtig langs welke kanalen. Maar af en toe google ik op de titels van mijn boeken en dan kom ik ze tegen in een bieb in Belgie of in een schoolbibliotheek in Belgie bij 'nieuwe aanwinsten'.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nee, dat was Aline Sax. Jonge vrouw van 24. Ze heeft geschiedenis gestudeerd en geeft les op de Universiteit van Leuven. Prachtige boeken, schrijft ze. Daar ben ik weleens jaloers op. Dan vind ik mijn boeken maar oppervlakkig, maar ja..... Averbode stond er ook. Maar ik kan me niet voor de geest halen of daar ook auteurs signeerden. Wel leuk toch, dan zullen de kids je in België ook wel kennen. Volgend jaar in september hebben we het er nog wel eens over. Het is echt een belevenis.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Rapid, ik wil ook graag daarbij zijn!!! Jouw uitgeverij lijkt me fijn om mee te werken!

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Zjors: er lagen Vlaamse Filmpjes bij Averbode, maar heb de jouwe niet gezien. Ik ben wel verschoten van de prijs: 2,5 euro per VF. Ik ben dan ook als lezer gegaan, op mij plakt het etiket 'schrijver' niet ;)

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Rapid, Leuk om te lezen, zo leren :!: we weer eens wat! Het leuke van die kopende 'seriemams', is dat haar zoon natuurlijk ook weer vriendjes, neefjes etc. heeft. Zo rolt dat mondelinge balletje lekker :>: door!

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mara, geduld is een schone zaak. En ik heb het gevoel dat we nog wel eens naast elkaar komen te zitten. ;) Esmeralda, je hebt helemaal gelijk. Als die sneeuwbal eenmaal rolt.....en rollen doet ie.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben wel verschoten van de prijs: 2,5 euro per VF.
Hoezo? Vond je ze te duur of te goedkoop? Vorig jaar stuurde Averbode iedere schrijver die dat wilde een gratis ticket voor de beurs, dan konden ze daar komen kennismaken met de uitgeverij. Want bijvoorbeeld Vlaamse Filmpjesschrijvers hebben nooit iemand van de uitgeverij gezien. Maar nu zit er een andere eindredacteur en die deed dat niet blijkbaar. Het is me dus ook totaal ontschoten, deze beurs. Jammer, zo ver is het niet van Breda.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het nogal goedkoop hoor, maar heb er geen probleem mee, alleen dat de schrijvers wat meer waardering mogen krijgen ;)

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kreeg vijftien tickets van de uitgever. Voor mezelf natuurlijk en de overigen kon ik weggeven aan familie en vrienden. Toch nog aardig wat mensen blij mee gemaakt. En de medewerkers van de uitgever hebben een pasje waarmee je boeken kunt kopen met korting, variërend van 15 tot soms 30%. Ik heb een paar keer het pasje geleend. Er staat wel een pasfoto op, maar als je die omdraait en zegt dat je bij een uitgever werkt, dan lukt het prima.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het nogal goedkoop hoor, maar heb er geen probleem mee, alleen dat de schrijvers wat meer waardering mogen krijgen ;)
Ah, nou snap ik je opmerking. Ja, van wat een schrijver krijgt, word je niet rijk. Ergens las ik dat er 11.000 abonnees zijn. Als dat zo is, dan is er van dat boekje 5,5 cent voor de schrijver en 3 cent voor de illustrator. :confused: Leuk dat je zoveel tickets krijgt, Rapid. En natuurlijk ook dat je zo mooi goedkoop boeken in kunt slaan :D Heb je je kerstinkopen voor de kinderen al gedaan?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En de medewerkers van de uitgever hebben een pasje waarmee je boeken kunt kopen met korting, variërend van 15 tot soms 30%. Ik heb een paar keer het pasje geleend. Er staat wel een pasfoto op, maar als je die omdraait en zegt dat je bij een uitgever werkt, dan lukt het prima.
Ja maar, Rapid, jij wérkt toch ook bij/voor een uitgeverij? Ik vind dat jij ook zo'n pasje met jouw pasfoto erop moet hebben! Vorig jaar mij stellig voorgenomen om voortaan om de twee jaar naar de boekenbeurs te gaan. Eigenlijk is het één grote boekhandel. Bij de meesten uitgeverijen betaal je met je pinpas, dus je schrikt je pas een ongeluk als je weer thuis bent. Meestal kom ik met een stuk of tien boeken thuis en dan heb ik het nog niet eens over de 'zoethouders' die ik voor man & dochter koop. Ik dacht dat de Vlaamse Filmpjes enkel per pakket werden verkocht en niet los. Vorig jaar kon ik jaargang 2001 tot 2006 kopen, ik kon die titels niet los kopen.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote=Rapid]Mara, geduld is een schone zaak. En ik heb het gevoel dat we nog wel eens naast elkaar komen te zitten. ;) Reactie Mara: Zou ik graag doen maarre... weet jij iets meer dan? Vertel! :unibrow:

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn boekenbeurs dag verleden week zaterdag.... Vandaag eens met heel het gezin naar de boekenbeurs. Vanochtend 11uur hadden we weer de trein richting Antwerpen. Een kleine drie kwartier later, stapten we in Berchem uit, om daar vervolgens de pendelbus te nemen voor de deur van de boekenbeurs. Toen we nog op de bus aan het wachten waren kreeg ik een sms van mijn duoschrijver Rensbie. Ons boeken ( De Metal Moorden) liggen een aantal ervan hier in Dessel in de krantenwinkel! Er was iemand in die winkel geweest en die vroeg naar ons boek. En zo had Linda (die de winkel uitbaat) Eddy gaan opbellen. Ik blijf het echt heel tof vinden natuurlijk, dat we altijd maar weer blijven verkopen. Iedere keer denk ik nu gaat het wat stilletjes worden met verkopen, maar het heeft nog altijd hoogtepunten. Maar in de middag waren we op de boekenbeurs, we kwamen al meteen in de hal waar Karmat was. Vandaag wou ik speciaal voor Tisa Pescar (Jachtmaan) en Mel Hartman (Fantasiejagers en Droomloos) ze eens ontmoeten. Ik heb deze twee schrijfsters leren kennen via Hyves. http://thieschou.hyves.nl/ zo maakte ik ook al wat kennis met hun uitgever Karmat, een vrij nieuwe uitgever hier in de buurt. en hun boeken. Maar Tisa en Mel waren er nog niet, dus eerst bij Lanoo, al gauw vonden we het boek, wat ik al wekenlang in de Standaard boekhandel wou kopen. 'Voorbij de grens' Maar ik vind Lieve Blanquaert zo'n toffe vrouw, en haar foto's vind ik zo mooi, elke foto in dat boek zit een verhaal in over elk persoon. 10 gehandicapten die een berg beklommen of door de jungle gingen, de ene zonder armen, de ander verlamd, zonder benen, blind, doos...ze hielpen elkaar...ik kijk zeer weinig tv, maar dit heb ik geen één keer gemist, daar ging ik voor zitten, en ja dat greep me elke keer weer aan, met wat traantjes in mijn ogen. Nu heb ik een gesingeert boek door Lieve en wat foto's ervan en een boek wat ik af en toe natuurlijk zal lezen, foto's kijken.... We liepen wat rond en weer een andere hal in. Een oudere man deed een teken dat ik even in zijn boek moest kijken, literaire triller 'Voltaire en de vodka wraak' van Hubert van Lier. Ik bestuurdeerde de achterkant. Dit boek leesst vlot vanaf de eerste bladzijde en licht een tipje op van de donkere kant van de Antwerpse haven Dat vind ik weer tof, boeken die in een omgeving afspelen wat je kent of waar je kan komen. Dus ik kocht het boek. Hij schreef erin Voor Sandra, Dit boek zorgt zeker voor enkele spannende uren. Natuurlijk liet ik de Metal Moorden boek ook zien en vertelde erover en ik gaf hem ons visitekaartje. Uitgever Artus...wie weet in de toekomst. Kelly natuurlijk nog bij haar favoriete jeugdboekschrijver en muis Geromino Stilton. Het is dankzij Geromino dat ik gratis de boekenbeurs binnen mocht, en Kelly kreeg ook nog een verassingspakket. Ze kocht dit keer een boek van hem wat zich afspeelt in de vakantie, dus Geromino schreef erin... Kelly, Fijne vakantie? Ondertussen hadden we wel honger, even dus zitten voor een broodje kaas en ik nam er een Kriek bij, het was geen Lindemans, maar Boon, was wel niet zo zoet, maar verfrissend wel. Terwijl ik vanochtend zo'n buikkrampen had oh auw.... Daarna door het midden van de hal waar Aspe, Stan Lauryssens... zit, terug naar Karmat, dit keer waren Tisa en Mel er wel. Echt heel tof om even eens met ze te babbelen. En natuurlijk voor mee op de foto, hun boeken had ik toch al dus, en om ze nu mee te nemen voor te laten singeren zag ik eigenlijk niet zitten, al die boeken die we al op de boekenbeurs kopen is al zwaar genoeg om heel de dag mee rond te lopen. Maar een foto zegt ook veel hé. Tisa en Mel hartelijk dank voor jullie gezellige babbeltje even, ik ga jullie boeken natuurlijk nog lezen en de toekomstige boeken staan ook al op mijn lijstje natuurlijk. De padjakkertjes nog met kabouter Klus op de foto, en ook even mee praten. Klus vond Jordy ook een echte klusser. Voor Jessy en Jordy krabbelde hij in een boek van Plop Voor Jessy een kusje van Klusje en zo ook voor Jordy. Kelly had nog de eerste drie delen van 'het huis Anubis' gekocht (deel vier had ze verleden week al gekocht op een boekenbeursje in Veerle Laakdal) Klus had dat boek ook voor Kelly getekent. en de padjakkertjes kregen ook nog een echte kus van Klus Ik zocht ook naar de boeken van Marc Bel een jeugdboekenschrijver. Van iemand gehoord, dat hij heel goed schrijft, veel fantasie ook. Ik heb 'De schat van kruisem' gekocht en in de rij gaan staan bij Marc Bel, het duurde lang ooohh... maar die schrijver amai....die maakte er werk van met een mooie tekening in de boeken. Dat was het wachten wel waard, heel knap gedaan. Dank je wel Marc 'De Schat van kruisem' Op 21september 1922 werd vla bij het Noord Franse Arras de grootste Romeinse muntschat aller tijden opgegegraven. Zes seizoenarbeiders van Kruisem legden bij het delven naar klei een amfora bloot, die tot hun verbazing boordenvol gouden munten, medaillions en sierarden zat. Miet, op vakantie bij haar tante, en de rest van de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub komten in de ban van de fabelachtige schat, waarvan een deel in Kruisem begraven zou liggen. Zoek het juiste kruis, daar waar de kruisen elkaar kruisen elkaar kruisen, sprak een van de vinders op zijn sterfbed. Het blijkt de enige tip. Miete en co gaan op zoek en komen steeds dichter bij de begraafplats van de schat. Mar er zijn kapers op de kust... (Een jeugdboek? voor mij is het denk al pittig.....) Ondertussen de padjakkertjes nog met Musti en een Smurf op de foto. Weer wat gedronken, dorst dorst...dit keer een Atomic energie drankje hmm En zo nog wat aan het rondsnuffelen geweest. Ik heb nog 'Ritueel' gekocht van Mo Hayder . Iemand vind in een oude haven van Bristol een hand, een dag later wordt er nog een hand gevonden, afkomstig van hetzelfde lichaam. Er zijn aanwijzingen dat de handen zijn geamputeerd terwijl het jonge mannelijke slachtoffer nog in leven was. Leeft hij misschien nog? Zo niet, waar is het lichaam gebleven? En dan nog wat ik al in de boekenwinkel vond 'Sterf voor mij' van Karen Rose voor de liefhebbers van Karin Slaughter, nou ik ben een grote Slaughter fan, dus dit ga ik ook lezen. Op eeen besneeuwd veld in Philadelpia doet rechercheur Vito Cicotelli een uiterst macabere ontdekking wanneer een graf wordt gevonden van een jonge vrouw, wier handen zo zijn gevouwen dat het lijkt of ze bidt. Ciccotelli roept de hulp in van archeologe Sophie Jahannesen om vast te stellen wat er verder onder de bevroeren grond ligt. ONdanks haar jarenlange ervaring kan niets haar voorbereiden op hetgeen ze vinden een met exacte precisie vormgegeven matrix van graven. De lichamen zijn op een specialee manier gepostioneerd en de slachtoffers blijken op gruwelijke wijze gemarteld. Er zijn echter ook nog lege graven.- de moordenaar is nog niet klaar. En nog een klein pocket boekje 'De geru van sterfelijkheid van Simon Beckett ken ik niet hoor, maar omdat het een klein boekje is en maar 7€ was, kan ik altijd wel overal mee nemen om te lezen. Het is een ongewoon warme dag in juli. twee jongens , Niel en Sam Yates volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar het drop, naar de nieuwe dokter: David Hunter..... Het was wel genoeg geweest. Om 17u verlieten we de boekenbeurs, met plastic tassen vol boeken. De bus stond al klaar. Op het station van Berchem moesten we nog een uur wachten op de trein. een flesje drinken dit keer, en op spoor 5 al wachten. Natuurlijk was de trein overvol, in Lier konden we zitten dat viel gelukkig dan nog mee. Een beetje al in ons boeken kijken. Het was weer een toffe dag, ik kan weer heel veel lezen (alsof ik niet genoeg boeken heb hihi...) maar ook heel leuk om te hebben, en rustig in te lezen. heerlijk in de zetel, warme drankje erbij, kersenpitje aan mijn voeten, kaarsjes... Mijn voeten doen zeer nu....morgen een rustige dag.... Groetjes Sandra Thieschou & Rensbie De Metal Moorden http://users.skynet.be/rensbie

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Klopt Jommeke, ik werk voor een uitgever, maar was geen standbemanning en daar ging het even om. Tja Mara, je komt veel mensen tegen op zo'n beurs en je praat nog wel eens met iemand.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Amai, 2,5 euro voor een VF vind ik ook wel veel. Leerlingen in België kunnen zich abonneren op VF: voor 20 VF betalen ze 37 euro. Je kan ze ook per stuk verkrijgen via de website van uitgeverij Averbode. (ook van andere jaargangen) Hoeveel dat precies kost weet ik niet. Maar als je vanuit het buitenland een abonnement aanvraagt, kost het je dan wel weer 52 euro. Ik heb er nog heel wat op zolder liggen: als kind was ik er dol op. Er zitten er zelfs nog een paar bij van John Flanders, echte dan wel, geen heruitgave. (een "erfenis" van mijn peter) Ik kon jammer genoeg niet naar de boekenbeurs dit jaar. Misschien maar goed ook, want anders zou ik me te fel hebben laten gaan ;-) Ik ben echt wel boekverslaafd. Als ik een boekenwinkel durf in te stappen, kom ik gegarandeerd met één of meerdere boeken thuis. Ik heb zo al een enorme leesachterstand, hoewel ik gemiddeld 15 (dikke) boeken per jaar verslind. Leuk om te horen dat sommigen van jullie mochten signeren. Soms ben ik wel eens benieuwd naar de schrijversnaam van sommigen (zoals Zjors bijvoorbeeld).... misschien heb ik boeken van jullie op de plank staan.... :-)

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ sofie van gelder. Bij "boekpresentatie" kan je schrijversnamen vinden. Zo heet Zjors "Netty van Kaathoven", Rudolf heet "Lucas Zandberg". Ook bij hun "account" posthistorie ontdek je wel veel. Ik begrijp dat het niet leuk is dat leerlingen in Vlaanderen slechts € 37,00 betalen voor een abonnement en jullie er € 52,00 moeten voor neertellen. Maar als ik een boek bestel van iemand uit Nederland liggen de portkosten ook behoorlijk hoger dan in België. Lijkt mij niet eerlijk nu we allemaal Europeanen zijn, maar wie ben ik??? Begin alvast je leesachterstand goed te maken, dan kan je volgend jaar naar de boekenbeurs! :nod: En ik? Ik zal je voorbeeld volgen, ik durf ook bijna geen boekhandel binnenstappen, gegarandeerd heb ik weer nieuwe boeken gekocht... Fijne avond nog, Lien

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Je moet niet alles verklappen, Lien, mensen moeten ook lekker zoekwerk doen :D

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben al eens op je website gaan kijken, Zjors! Ik ben nogal een nieuwsgierig aagje! ;-) Maar het was heel leuk om een "gezicht" te kunnen plakken op jouw persoon en op de boeken die je schrijft! Het zag er allemaal heel leuk uit! Ikzelf heb geen website, aangezien ik nog niet zo veel "heldendaden" op mijn naam heb staan. Maar ik denk er wel over om een website te beginnen, aangezien mijn debuut in de zomer verschijnt...