Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

In welke genre past mijn werk?

Hoihoi allemaal, Ik heb een boek geschreven en deze is klaar voor de uitgever. Nu weet ik echt niet in welk genre mijn boek thuis hoort en welke uitgever bij mijn boek hoort. Mijn boek valt het beste te beschrijven als zijnde een hele eigen levensvisie op mensen en de dingen van het leven. Ik heb al gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat mijn werk niet puur filosofisch is of spiritueel. Mijn boek biedt geen spiritueel recept om een beter mens te worden of om alles te krijgen wat je wilt. Mijn boek oogt tegendraads, maar is vanuit mijn naieve kijk op de wereld geschreven. De wereld gezien vanuit een simpele geest die geen schone schijn ophoudt en zegt wat hij te zeggen heeft. Volgens mij past dit boek in geen enkel officieel genre. Hebben jullie verder een idee waar dit heen kan? Wat voor soort uitgever of welk genre? Ik ben op zoek naar een uitgeverij die boeken uitgeeft op idealistische gronden. Weet iemand er eentje? Groetjes van mij

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is het een roman? Zijn het korte verhalen? Of is het een soort leerboek waar mensen levenslessen uit kunnen halen? Ik neem aan dat het geen fantasy en/of jeugdboek is. Toch is het vrij vaag omschreven; ik snap dat je niet te veel informatie weg wilt geven. Heb je misschien al een achterflaptekst ofzo? Daaruit valt misschien duidelijker uit op te maken wat het is? (tenslotte moeten de mensen die het gaan kopen ook duidelijk weten wat ze kunnen verwachten).

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo is het moeilijk om te beoordelen wat voor genre het is. Je zou het beste een stukje kunnen plaatsen bij proeflezen, dan kunnen wij onze kijk erop geven.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou gaan zoeken in de bib naar dergelijke boeken en dan kijken waar ze zijn uitgegeven. Er zijn altijd boeken te vinden die gelijkenissen met jou verhaal hebben.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Gaat het om de positieve uitstraling? Gaat het om het religieuze? Gaat het om het levensbeschouwelijke? Dus wat algemener? Is het volgens jou echt een specialistisch boek? Dan moet je namelijk naar een specialistische uitgever op zoek. En anders een algemene. Maar wat denk je van Ank-Hermez? Of misschien die van mij, Thoeris? Over afvallen, kanker (waaronder mijn kinderboeken over Mara), stoppen met roken, jongerenthema's, sport, schoolrichting kiezen, komische wetenswaardigheden, grappige kalenders voor het gezin, babyboeken. Ze hebben onderwerpen waar je niet meteen aan zult denken. Idealistisch genoeg?

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn boek oogt tegendraads, maar is vanuit mijn naieve kijk op de wereld geschreven. De wereld gezien vanuit een simpele geest die geen schone schijn ophoudt en zegt wat hij te zeggen heeft.
Met andere woorden: gewoon de mening van een individu over van alles en nog wat?

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lang geleden dat we van je hoorden, rudolf. En dan maar in een keer drie keer. :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach ja, een comeback moet je met glans maken! (Maar ik ga nu meteen al erg off-topic en dat is sneu voor zipp12.) Leg nog eens wat beter uit wat voor boek dit is, Zipp12.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Internet, een vluchtig medium. Een medium wat de snelle nieuwsgierigheid bevredigd, maar nimmer verzadigd. :tear: Het wachten is op het uit komen van mijn boek. Een droom van me is dat er mensen zijn die in een hoekje kruipen met mijn boekje en warm worden van wat ze lezen. Dat is pas hoe mijn teksten en mijn boek tot zijn recht komt. Ik ben geduldig in deze. 8)

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien ben ik wel een zwartkijker, maar eerst maar eens wachten op goedkeuring, of niet? Ik bedoel, mijn manuscript ligt ook bij de uitgever, maar of het uitgegeven wordt, daar durf ik nog niks over te zeggen. 95% van alle manuscripten gaan de prullenbak in, zeker bij 'beginners'.