Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Distributie/clusteruitgeverij

Ik heb jullie hulp en advies hard nodig. Ik heb 2 boeken geschreven en die in eigen beheer uitgegeven. Het eerste boek Verraad me niet liep op zich goed maar ik wilde een groter publiek bereiken. Nu mijn tweede boek uit komt wil ik me aansluiten bij een cluster maar ik heb het idee dat ik van het kastje naar de muur gegooid wordt ik snap niks van al de percentage's die ze noemen en als ik vraag om een uitleg die ik ook begrijp wordt ik alles behalve serious genomen. Hebben jullie hier ervaring mee of weten jullie een goede cluster uitgeverij. CB is voor mij geen optie dat ik echt belachelijk duur. En weet iemand van jullie of je ook een inschrijving moet hebben bij de kvk? Alvast bedankt, Veel liefs, Elenne Marianne

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Help help is niet echt een goede omschrijving van je vraag :) Even aangepast. Als je een aanzienlijk bedrag met je schrijven verwacht te verdienen is een kvk inschrijving inderdaad verplicht. Het lijkt me sowieso handig als je zaken gaat doen met CB, Scholtens of een andere vorm van voorraadbeheer/distibutie. Maar je zoekt een clusteruitgeverij? Dan moet je ten eerste zelf een uitgeverijtje hebben neem ik aan, anders kun je geen lid worden van een cluster. Of wil je gewoon met een groep schrijvers samen centraal distributie regelen e.d.? Dit vond ik ook nog: http://www.clusteruitgeverij.nl

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Een clusteruitgeverij is iemand waar je als je boeken schrijft je bij aan kan sluiten. Hun zorgen dan tegen een lage prijs dat de boeken bij het Centraal boekenhuis terecht komen en dus bij bol.com.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ook bij een clusteruitgeverij is het keiduur en als je een of twee boeken hebt, bijna niet te betalen. Zelfs voor mijn uitgever (die intussen best een fondsje hebben) is het niet te betalen helaas :(

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor je antwoord, Elennemarianne. Dat wist ik niet. :nod: Wel jammer dat daaruit blijkt dat ook het volgende verschijnsel tot SOL is doorgedrongen: het gebruik van 'hun' als onderwerp :confused:
Hun zorgen dan tegen een lage prijs dat de boeken bij het Centraal boekenhuis terecht komen en dus bij bol.com.
Brrrr. Zie ook: http://www.schrijvenonline.org/forum/103066

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hun hebben, waar moet dat heen...ik vind het al erg om te horen, laat staan om te lezen! Excuus, dit hoort in dat andere topic.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zouden er niet genoeg sollers zijn om zelf een clusteruitgeverij te beginnen? Het enige wat iemand hoeft te doen om een uitgeverij te starten is, zo meen ik, geld neerleggen en een naam regelen. Inschrijven bij het CB kost 200 euro per maand. Als er 20 sollers mee zouden willen doen, dan kost hen hen dus 10 euro per maand om hun boeken ook op bol.com e.d. te hebben. Er zijn hier genoeg mensen die in eigen beheer (willen) uitgeven of die nu via FreeMusketeers of Boekscout uitgeven die hier mogelijk in geïnteresseerd zouden zijn. Mocht je zoiets zien zitten, dan zou je het begintopic aan kunnen passen en kijken hoeveel sollers dat ook zien zitten. Het zou dan om een "uitgeverij" gaan waarbij alle leden zelf hun boeken volledig verzorgen, maar waarbij de kosten voor het cb en de naam van de uitgever gezamenlijk opgehoest worden. Deze uitgeverij zou ook een eigen website kunnen starten. Als ik ooit een boek in eigen beheer zou willen uitgeven, zou ik hierin geïnteresseerd zijn, sterker nog, ik zou waarschijnlijk eerder overgaan tot uitgeven in eigen beheer, dan ik anders zou doen.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@MichaM, Trenke, Die cluster, zie de link die Dries heeft geplaatst, kost iets van 75 euro per maand. Dan praat je over vaste kosten! Daarnaast heb je een reeks variabele kosten die afhankelijk zijn van de inslag, opslag, uitslag van je eigen uitgeverij en uiteraard allerlei handlingkosten die daarbij komen kijken. Plus de kosten die vanuit CB zelf komen: factureringskosten, CB Online, etc. Er is nog een andere club die erg interessant is. Je kunt alle tarieven even inzien van wat het kost: http://www.vrijeuitgevers.nl/index.php?menu=3&pag… Een clusteruitgeverij starten met een groep mensen op SOL die een uitgeversprefix hebben, is een heel goed idee!

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een clusteruitgeverij starten met een groep mensen op SOL die een uitgeversprefix hebben, is een heel goed idee!
Ik heb inmiddels een aantal sollers een pb gestuurd. Mochten er anderen geïnteresseerd zijn, stuur me een pb en dan krijg je het bericht ook.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Griseo, ja, precies. Naast die 200 euro per maand aansluitkosten, heb je ook nog kosten per fysiek boek dat er ligt. Een van die clusteruitgevers heeft een excell-bestandje online staan waar je gegevens kunt invullen voor jouw boek(en). Heb ik gedaan voor Cadans destijds omdat de distributie in Nederland zuigt, en het kwam uit op 1 euro per boek extra kosten. Dus als je vijfhonderd boeken daar neerlegt, kost het vijfhonderd euro extra. Daar gaat je winst...