Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Pumbo, Nederlandse Lulu?

Kent iemand Pumbo ? een Pod uitgeverij al ervaringen mee? http://www.pumbo.nl/

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Op mij komt de naam Pumbo over als een tekenfilmfiguur voor de allerjongsten. Een kruising tussen Dombo en Bumba ofzo. Maar ja, bij Lulu denk ik aan een danseres. Als het maar herkenbaar is. Ze hebben in ieder geval goed gekeken naar Lulu. Wel vreemd dat je bij de kostenberekening eerst het verkoopbedrag moet opgeven en dan op de volgende pagina pas te zien krijgt hoeveel je er bij dat verkoopbedrag aan over houdt.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ze hebben in ieder geval goed gekeken naar Lulu. Wel vreemd dat je bij de kostenberekening eerst het verkoopbedrag moet opgeven en dan op de volgende pagina pas te zien krijgt hoeveel je er bij dat verkoopbedrag aan over houdt.
Ik had een marge van -3,38 :')

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik heb Pumbo even doorgelezen. Ik kreeg er een raar gevoel bij, maar weet eigenlijk niet waarom.

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zozo, ik haal een marge van maar liefst € 3,51! Maar waar is het op gebaseerd? Op een heleboel verkoop, en juist daarvan vraag ik me af of je die bij Pumbo gaat halen. Ik denk niet dat deze pod-uitgever kan concurreren met gevestigde namen als Boekscout en Free Musketeers.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
@Appel, volgens mij krijg je gewoon per boek dat bedrag, ongeacht de verkoop. Zo werkt dat bij Lulu ook. Ze printen per exemplaar neem ik aan, ook al maken ze heel vaak gewag van voorraadbeheer enzo.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Pumbo wilt geen Nederlandse LuLu zijn maar gewoon Pumbo.nl. Wel is het zo dat we ons met name op de Nederlandse markt richten en zo dus de lokale voordelen optimaal kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met verzendkosten of betaalmiddelen. Om verschillende redenen (zal hier geen verdere reclame maken) denk ik dat we een goed platform bieden voor Nederlandse schrijvers. Pumbo staat overigens voor PUbliceer Mijn BOek. Zo is de korte naam ontstaan... @dries : Je moet inderdaad eerst alle gegevens invoeren voordat je op de laatse pagina je marge kunt bekijken. Wel is het zo dat we deze laatste pagina zo transparant mogelijk weer willen geven én kun je rustig al je gegevens weer wijzigen. Het voordeel van deze manier is dat je in de eerdere stappen uitleg hebt gekregen zodat de marge berekening niet onbegrijpelijk overkomt. Het veelgenoemde voorraadbeheer is eenvoudig. Wij beheren je voorraad en kunnen dan dus snel leveren. Tevens verhoog je je marge hiermee. Uiteraard kun je de boeken ook thuis laten afleveren. Dat is een vrije keuze. @appel: De schrijvers die gebruik willen maken van POD-diensten zijn grotendeels zelf verantwoordelijk voor de verkoop. Maar met behulp van Pumbo.nl kun je deze juist verhogen vanwege je eigen unieke verkooppagina en de acceptatie van bijvoorbeeld iDeal en overschrijving. Pumbo.nl kan juist daarom wel concurreren met de 'gevestigde orde' omdat wij maximale flexibiliteit en openheid aan de schrijvers willen bieden. Dat is onze insteek. Wij bieden het platform en ondersteuning, de schrijver doet de rest. Neem gerust contact met ons op (via de site) voor verdere vragen.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe uniek is een verkooppagina op jullie site in vredesnaam? Al die POD-bedrijven (ik weiger om jullie "uitgevers" te noemen) hebben dat toch?

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste MichaM Met uniek bedoelen we niet zozeer dat we daar uniek mee zijn als enige en/of als beste maar dat je een unieke pagina hebt die eenvoudig te onthouden valt; bijvoorbeeld http://thailand.pumbo.nl . Deze unieke pagina kun je gebruiken in al je correspondentie. Via deze pagina kunnen klanten informatie verkrijgen, reacties lezen of het boek kopen. Zo hoeven geinteresseerden niet eerst op de site te zoeken naar je boek. Verder willen wij ook geen uitgever zijn, dat zijn de schrijvers immers zelf. En Pumbo.nl is ook geen traditioneel POD-bedrijf maar de schakel, ofwel het platform, tussen de schrijver en het POD-bedrijf op de achtergrond. Juist dat maakt ons weer uniek. We denken dan ook dat het een leuk en goed initiatief is voor veel schrijvers.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Verder willen wij ook geen uitgever zijn, dat zijn de schrijvers immers zelf. En Pumbo.nl is ook geen traditioneel POD-bedrijf maar de schakel, ofwel het platform, tussen de schrijver en het POD-bedrijf op de achtergrond.
Maak je het daamee de schrijver makkelijk of juist moeilijk? Want schijvers zijn namelijk schrijvers en benaderen (mogelijk) bedrijven als pumbo om niet voor uitgever te hoeven spelen. 't Zijn immers twee volkomen verschillende disciplines: schrijven en uitgeven. Ik hoop dat jullie daarin heel duidelijk zijn naar de mensen toe, en geen verwachtingen wekken die ze zelf moeten waarmaken. :? :? :?

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marriejeanne, Wat wij merken is dat veel schrijvers zelf de controle willen houden over hun boek. Zij willen zelf bepalen hoe de cover eruit komt te zien of wat voor lettertype er gebruikt wordt. Dit kan als je zelf de uitgever bent makkelijker dan bij een uitgever. Daarnaast duurt het bij veel uitgevers vaak lang voordat er geantwoord wordt op vragen van auteurs terwijl wij doorgaans binnen een aantal uur wel antwoord geven. Ook zijn er auteurs die afgewezen worden bij verschillende uitgevers en die het dan graag zelf willen proberen. Vaak verkopen ze dan nog goed ook. Ik ben het met je eens dat je geen verkeerde verwachtingen moet geven. Volgens mij doen we dat ook niet. Als het wel zo is dan horen wij het graag. Je moet als auteur inderdaad zelf de meeste reclame maken voor je boek. Tegenwoordig gaat dit via internet al veel makkelijker. Voordeel bij ons is dat wij de betaling afhandelen en het boek naar de klant (of boekhandel) versturen. Je hebt daar als auteur geen werk aan.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Daarnaast duurt het bij veel uitgevers vaak lang voordat er geantwoord wordt op vragen van auteurs terwijl wij doorgaans binnen een aantal uur wel antwoord geven. Waar ik bij lulu maanden op wacht, hadden de heren van Pumbo dezelfde dag nog een mail terug gestuurd. Een dag later was de opmaak klaar en mijn cover. Daar ga ik niet meer maanden voor lopen kloten bij lulu. Nog een reden voor de overstap is dat er veel fout gaat bij lulu

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Naomi, hoe is de kwaliteit/prijsverhouding? Heb je zelf voor een ISB-nummer gezorgd of heb je het laten doen. Zo ja, hoeveel kostte het dan?

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb soms behoefte aan maar één boek- gewoon, omdat ik dan één voorleesboek wil. Of één testboek, om het verhaal eens in een andere vorm te zien. Mijn schoonzus wil af en toe één boek, en soms twee of drie, als ze een scriptie afheeft. Bij lulu kan dat tussen de tien en twintig euro, zonder opstartkosten of verborgen tarieven. Ik ga eens kijken of dat bij Pumbo ook kan. (Edit, Pumbo heeft een handige rekenmodule. Mijn 220 p boek zou, in zijn eentje, dat is altijd duurder mensen, niet in paniek raken, ongeveer 19 euro gaan kosten. De verzendkosten kan ik niet vinden. Als ik me mijn wachtwoord herinner zal ik eens zien wat Lulu ervan bakt. De meeste podders doen overigens schimmig over maar 1 boek, of het kan gewoon niet eens, dus ik ben al half om voor de overstap en blij dat het hier wel kan. Nog een edit, de verzendkosten zijn 3,75 per boek).

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ceridwen, als ik na onze vakantie nog geen uitgever heb die heeft gereageerd op mijn kromme recht, ga ik het bij Pumbo proberen. Dat besluit staat al vast. Nu nog eerst 'even' een uitgever vinden. Mijn stralen staan gericht op de papieren tijger. :nod:

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ceridwen, en dan is het opgemaakt en al? Of doe je dat dan zelf?

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb eens gekeken bij raamwerk.nl Die staat als link rechtsboven op de pagina. Die is pas effe duur zeg! Voordat er iets gebeurt, moeten overal startkosten voor in/afstellingen worden berekend, datzelfde geldt voor het drukken/printen en nog eens voor het plakken/inbinden. Vervolgens staat er een berekening van 100 boeken, 100 pagina's en dan ben je het lieve sommetje van ~775 euro kwijt. ( er staat niet dat je 100 moet kopen voordat ze beginnen, maar als dit voorbeeld erbij staat, denk ik dat ik weet hoe de vlag erbij hangt). 100 boeken bij Lulu van 225 bladzijden á 18,45 is 1854 euro. Daar krijg je 100 x je auteursrechten van = 375 euro. Maar dan heb je wel 98 boeken verkocht want je hoeft geen 100 boeken te kopen. Als je wilt, koop je er eentje voor € 18, met 225 bladzijden. Nogal een klein verschilletje tussen die 775 en die 18.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Om daar achter te komen, Marriejeanne, moet ik een profiel maken en daadwerkelijk beginnen. Komt er vandaag niet van (ziek jochie in huis). Maar ik vermoed dat je het zelf doet, hetzij door een pdf aan te leveren, hetzij net als bij lulu door hun convertor. Dan moet je het dus zelf opmaken ja. Ik vind dat voor een boek voor eigen gebruik geen bezwaar. Ik vind het uiteindelijk ook geen goedkoop grapje, 22, 23 euro en dan heb ik een pocket waaruit ik rustig kan voorlezen. Maar er is ieg geen verplichte afname van veel meer dan ik nodig heb of wil. Nu nog eens kijken wat de lokale copyshop voor prijs maakt, beetje jammer dat ik er niet een in de buurt weet. Toch eens goed zoeken. Suma, ik zag al dat het meteen vier euro goedkoper is per boek als je er vijf bestelt en de verzendkosten zijn prettiger dan die van lulu. Ik denk ook dat ze hier geprint worden en niet in Spanje, dus het is ook nog eens beter voor het milieu. Met enige voorzichtigheid, want we weten nog niets van de kwaliteit en of het aanleveren soepel gaat, en er is nu nog een periode waarin er korting is op iets dat ik niet helemaal goed begrijp, maar ja, ik denk dat het een goede overstap is.

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb wel een account aangemaakt, (wat overigens niet meteen lukte omdat ik met een afwijkende Browser (opera) werk, maar Pumba was meteen heel behulpzaam en prettig in de communicatie). Een proefexemplaar kost 5 euro, maar toen had ik helaas door een drukker al het manuscr. laten printen voor 36 euro. :angry: Verder ben ik nog niet (eerst weer herschrijven). Maar ja je kunt een, twee, tien boeken laten drukken. Die je zelf opmaakt, zij geven minimale paginainstellingen voor cover en bladzijden aan, heel handig. En je kunt ook kiezen voor gelijmd, hardcover of ringbandjes. En er wordt een E-book gemaakt, dat valt naar mijn idee best wel hoog uit, minimaal 15 euro, (vergeef me als ik het fout heb) haal dit even terug van een paar weken geleden. de inkomsten daarvan zijn voor Pumba als ik het goed begrepen heb.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het klinkt allemaal idd heel aanlokkelijk. Overigens wordt bij Lulu volgens mij sinds vorig jaar hier in Nederland geprint en kun je een Nederlands ISBnummer aanvragen. Maar, als Pumbo beter is, wil ik die natuurlijk proberen. Dan verliest Lulu een klant, jammer dan.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Boekscout, Free Musketeers, Unibook, GigaBoek, Lulu, Elikser, Boekenplan, Boekenbent, Datubooks, Shaker, Gopher, Bert Post, Next Print... Er zijn er dus veel, doen in principe hetzelfde, maar verschillen toch allemaal weer in hun handelswijze. Pumbo is dus ook weer een zelfde soort POD / Internet / Drukker / Uitgever (geef het beestje een naampje...

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Naomi, hoe is de kwaliteit/prijsverhouding? Heb je zelf voor een ISB-nummer gezorgd of heb je het laten doen. Zo ja, hoeveel kostte het dan?
Ik heb mijn boek nog niet binnen, dus ben benieuwd. Ik heb zelf voor 6 zoveel een isbn gekocht. Omdat ik meerdere boeken ga uitgeven betaal ik 50 euro extra. Er zijn nu 100 ISBN gereserveerd voor me.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb wel een account aangemaakt, (wat overigens niet meteen lukte omdat ik met een afwijkende Browser (opera) werk, maar Pumba was meteen heel behulpzaam en prettig in de communicatie). Een proefexemplaar kost 5 euro, maar toen had ik helaas door een drukker al het manuscr. laten printen voor 36 euro. :angry: Verder ben ik nog niet (eerst weer herschrijven). Maar ja je kunt een, twee, tien boeken laten drukken. Die je zelf opmaakt, zij geven minimale paginainstellingen voor cover en bladzijden aan, heel handig. En je kunt ook kiezen voor gelijmd, hardcover of ringbandjes. En er wordt een E-book gemaakt, dat valt naar mijn idee best wel hoog uit, minimaal 15 euro, (vergeef me als ik het fout heb) haal dit even terug van een paar weken geleden. de inkomsten daarvan zijn voor Pumba als ik het goed begrepen heb.
Mijn e-book is 7,95 en ik verdien er iets van 4 of 5 euro op. Je bestaald bij lulu opstartkosten, maar je kunt ook boeken in opslag laten leggen. Dan zijn de opstartkosten bij mij ongeveer 0,17 cent per boek. Ik vind het belangrijk dat ik een goed contact heb. Dit heeft mij bij lulu in ' problemen' gebracht. Het gaat mij ook niet om het verdienen. Ben al blij dat ik het kan doen. Verdien ik er iets aan, dat is mooi meegenomen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het klinkt allemaal idd heel aanlokkelijk. Overigens wordt bij Lulu volgens mij sinds vorig jaar hier in Nederland geprint en kun je een Nederlands ISBnummer aanvragen. Maar, als Pumbo beter is, wil ik die natuurlijk proberen. Dan verliest Lulu een klant, jammer dan.
Dan betaal je 99 dollar Ik ga het met 1 boek, waarvan ik denk veel te verkopen eenmalig proberen. (met ned. isbn en cb) Maar de rest gaat via pumbo. Ik heb zelf geen slechte ervaringen over het kwaliteit van de boeken van lulu. Maar veel mensen die willen bestellen vinden de verzendkosten erg duur en de website ingewikkeld. Plus dat het ongeveer 3 weken duurt. Dat hebben veel mensen weerhouden om mijn boek te kopen.