Je schrijfdoelen voor mei 2012?

In deze maandelijkse topics kun je je persoonlijke schrijfdoelen bepalen, in haalbare stapjes opbreken en je vorderingen bijhouden. Wat zijn je schrijfdoelen voor mei, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Je grote jaardoelen voor 2012 kun je hier kwijt. Sta ook eens rustig stil bij afgelopen maand: hoe vond je het gaan en hoe wil je nu verder? Veel inspiratie & schrijfplezier!

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb er een voor, tja, tot half mei. In de meivakantie wil ik ongeveer 500 woorden per dag schrijven. Dit is voor mij precies het goede aantal woorden. Ik schrijf niet de hele dag aan een stuk door en ik heb nog tijd voor andere dingen. Ik weet dat 500 woorden niet erg veel is. Ik ben een langzame schrijver.
29 april 2012 - 9:24

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Verhaallijn van nieuwe thriller verder uitwerken en een biografie van de belangrijke personages schrijven. En dan de ruwe versie van het eerste hoofdstuk herschrijven.
29 april 2012 - 10:30

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil mijn schrijfcursus afmaken. Ja, ik heb nog tot september, maar ik hoef nog maar één opdracht en ik vind het erg lastig, omdat het autobiografisch moet zijn met een concreet thema, een "doel". Aangezien ik nog niet eens aan het studeren ben, is het moeilijk een "levensdoel" te hebben. Juist omdat ik nog tot september heb, schuif ik het maar voor me uit, maar ik wil het eigenlijk nou gewoon eens afmaken.
29 april 2012 - 11:07

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geen. Mijn schrijfactiviteiten worden gestaakt tot het einde van de tentamenperiode, wat eind juni/begin juli is.
29 april 2012 - 11:57

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- verder schrijven aan manuscript Beyond - emailen uitgever over ontvangstbevestiging die ontbreekt - (mits ik win) verhaal schrijven voor WN! finale - meedoen aan andere schrijfwedstrijden (optioneel)
29 april 2012 - 12:56

Veel succes met de doelen, allemaal! Muzy95, misschien helpt het om je doel wat dichter bij huis te zoeken. Wil je schrijver worden? Nou, dan heb je al een onderwerp. :D Succes met je tentames, Daddy! Ik zal voor je duimen, Earthlady. Inspirerend plaatje in de beginpost trouwens, Judy! Toch zelf nog eens proberen, ook al kan ik niet plannen. Ik moet de dingen even op een rijtje zetten, want mijn schrijfproces is (weer eens) een chaos. - Kortverhaal schrijven voor het geval ik per ongeluk alsnog in de finale van een schrijfwedstrijd beland - Rondkijken naar wedstrijden waarnaar ik dat verhaal zou kunnen sturen indien het bovenstaande niet gebeurt - als dat verhaal een beetje fatsoenlijk wordt, want ik schrijf eigenlijk nooit serieuze kortverhalen en al helemaal niet zo dat ze 'literair' te noemen zijn - Besluiten wat ik met een manuscript ga doen. Het is zo goed als af, herschreven, etc., maar er hoort een vervolg bij en uitgevers zitten niet te wachten op iemand die meteen met twee verhalen komt aanzetten. Of ik ga het zo herschrijven dat deel twee er ook al in verwerkt zit, dan heeft het geen vervolg nodig maar dat duurt lang en kan chaotisch worden, of ik werk rustig verder aan een ander manu dat wat veiliger is, geen deel twee nodig heeft, maar waarmee ik geen 'klik' heb. - Het manuscript waarmee ik niets ga doen in de ijskast leggen en me volledig concentreren op één verhaal
29 april 2012 - 15:25

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Muzy95, misschien helpt het om je doel wat dichter bij huis te zoeken. Wil je schrijver worden? Nou, dan heb je al een onderwerp. :D
Ja, daar heb ik ook al wel over nagedacht :D Een ander idee dat ik had, was een scène schrijven over het CPE dat ik in juni wil gaan doen (ik heb namelijk besloten Engels te gaan studeren). Het probleem is meer dat van het uitwerken, maar ik denk dat ik er gewoon eventjes een uurtje voor moet prutsen en dat er dan wel wat uitrolt.
29 april 2012 - 15:09

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
What is CPE, als ik vragen mag uit nieuwsgierigheid? :) Mijn schrijfdoel is niet erg verrassend... maar het is de bedoeling om in de eerste week van mei mijn volgende 10.000 woorden af te hebben, zodat het totaal op 110.000 komt, en vervolgens de volgende 10.000 te schrijven. Als ik het ritme terugvind dat ik vorige maand had, zou dat moeten kunnen.
29 april 2012 - 16:19

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
What is CPE, als ik vragen mag uit nieuwsgierigheid? :)
CPE is het Cambridge Proficiency Exam. Je hebt ook CAE, dat is Advanced. Het is een internationaal erkend diploma. CPE geeft aan dat je 'near native' bent en dan hoef je bijvoorbeeld geen toelatingsexamen meer te doen als je in Engeland wilt studeren. Onze school geeft elke leerling in de vijfde de mogelijkheid om mee te doen en ik wil Proficiency halen. In juni is het examen, maar zo rond kerstmis kun je het ook doen. Het bestaat uit lezen, schrijven, English in Use, spreken en luisteren.
29 april 2012 - 16:29

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil mijn manuscript nu eindelijk eens afronden en naar een uitgever sturen. Dat ligt al wat langer op de planning, maar de herschrijf wil niet echt lukken. Tijd om hard aan de slag te gaan dus!
29 april 2012 - 16:49

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
- Kortverhaal 1 laten proeflezen (als mijn proeflezer tijd heeft) en herschrijven - Kortverhaal 2 laten proeflezen (als mijn proeflezer tijd heeft) en herschrijven - Kortverhaal 3 laten proeflezen (en nog even nadenken wie ik daarvoor ga vragen) en herschrijven - (Nog meer) research doen naar onderwerp kortverhaal 4 en eerste versie schrijven - Ideeën voor twee andere kortverhalen over dezelfde gebeurtenissen kort uitwerken (eventueel in een verhaalopbouwschema) zodat ik ze later uit kan werken - Eerste opzet maken voor een kortverhaal voor de FSB (kortverhaal 5) - Ander kortverhaal (kortverhaal 0) laten proeflezen, eventueel herschrijven/redigeren en een literair tijdschrift uitzoeken om het naar op te sturen - Een column schrijven - Een heleboel artikelen voor onze schoolkrant schrijven en redigeren - Twee boeken voor THB recenseren, te beginnen met het boek van maart/april waar ik de laatste dagen van april eindelijk tijd voor heb en wat ik dan ook NU ga doen Aangezien ik nu meivakantie heb, wil ik proberen de komende week ten minste één kortverhaal op papier te zetten. Verder is het vooral veel laten proeflezen en herschrijven.
29 april 2012 - 16:50

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Spirit: Balen dat je geen klik hebt met je andere ms. Hopelijk komt dat nog. Laat je het me weten als je geschikte wedstrijden voor kortverhalen gevonden hebt? Ik heb hier nog een hele stapel liggen en weet niet wat ik er anders mee moet, behalve ze naar literaire tijdschriften sturen of ze bewaren in mijn "archief". @ Earthlady: Ook ik zal voor je duimen.
29 april 2012 - 16:54

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nog proberen twee weken van mijn ms af te blijven, oh wat jeukt het zeg. :D De komende dagen mijn inzending voor de FSB2012 verbeteren, thanks Metabull. Daarna mij gaan verdiepen in de werking van ywriter. Deze wil ik gaan gebruiken voor en tijdens het herschrijven van mijn ms.
29 april 2012 - 20:09

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Concentreren op mijn schrijfcursus. Kortverhalen voor de FSB afwerken en doorsturen. Idem voor de Zeistwedstrijd en het Zomers verhaal. Daarnaast toch beginnen met het herzien van mijn kortverhaal voor de Paul Harlandwedstrijd. En als ik nog tijd heb, mijn oorspronkelijke poging voor een volledig manuscript herzien. Het plot eens goed nazien, daar het niet echt volledig klopte. Dan beginnen aan het herschrijven van de eerste 70 pagina's. Maar daar zal ik vermoedelijk niet zo heel veel tijd voor hebben.
29 april 2012 - 20:11

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik raak niet echt aan de gang, dus om mijn eigen wat te dwingen, zal ik hier even vastpinnen dat ik in mei een verhaal zal schrijven van minstens 10000 woorden over een dove hoogbegaafde met een lichaamsgeur, spinnen en een pastoor. (met dank aan de 'willekeurige pagina' optie op Wikipedia) Het gaat overigens een bijzonder slecht verhaal worden. Dan hoef ik mij daar ook geen zorgen over te maken.
29 april 2012 - 21:32

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben begonnen aan de revisie van mijn ms (kinderboek). Vandaag heb ik twee hoofdstukken geschreven, ruim 3000 woorden. Mijn bedoeling is om elke dag te schrijven. Eind van de maand moet de ruwe versie klaar zijn en dan bijschaven.
29 april 2012 - 23:48

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfdoelen voor mei: -promotie Overstroomd -website maken, of eerst een meer publiek blog? -eerste versie MS contemporain YA-verhaal afschrijven -ideeën voor MS deel twee blijven uitwerken -wedstrijden? -voor mijzelf, ook om afleiding te zoeken van deze spannende tijd: autobiografische verhalen schrijven, eergisteren al één geschreven, was erg fijn om te doen - Als Overstroomd terug is van de bureauredactie weer doornemen Succes iedereen!
30 april 2012 - 17:39

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfdoelen: * Mijn website verbeteren. * Samen met andere schrijvers het boek 'Schurend Fluweel' uitbrengen. * Aan een aantal wedstrijden meedoen * De pas op SOL aangevraagde cursus: zinsopbouw beginnen en voltooien. * Horoscopen duiden (daar komt behoorlijk wat schrijfwerk bij van pas).
30 april 2012 - 20:20

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga me deze maand niet druk maken over het al dan niet halen van mijn doelen. Ben uitgerekend voor 16 mei. Tot de bevalling moet ik rusten (heb al een paar dagen in het ziekenhuis gelegen met te hoge bloeddruk enzovoort en dat wil ik toch liever niet herhalen) en daarna heb ik vast wel wat anders te doen dan schrijven ;) Maar schrijven is natuurlijk niet fysiek inspannend, en baby's slapen veel, dus ik hoop toch nog wel iets gedaan te krijgen. In volgorde van prioriteit: - Een deel van mijn ms insturen voor het tussentijds instuurmoment van de Dromen & Demonen-wedstrijd (14 mei) - De eerste versie van een verhaal waar ik in april aan ben begonnen afmaken en van nog enkele andere verhalen de eerste versie schrijven of afmaken (heb 2 verhalen waar ik ooit aan begonnen ben en nog 2 ideeën die ik graag wil uitwerken, naast nog een heleboel andere verhaalideeën, dus keuze genoeg) - voor Fantastels, de UA, eventuele andere wedstrijden of Parelz - Verder gaan met het herschrijven van mijn verhaal voor de Fantasy Strijd Brugge - Verder gaan met het herschrijven van mijn manuscript: de tweede herschrijfronde afronden (twee laatste hoofdstukken + korte epiloog) en meteen beginnen aan de derde (volgens mijn jaarschema zou ik tot hoofdstuk 7 van 19 moeten geraken, maar ik zie wel hoe ver ik raak) - Het herschrijven van mijn PF-workshopverhaal eindelijk voltooien - Eventueel nog wat andere verhalen herschrijven - Werken aan mijn 100 x 100 project (100 verhalen van 100 woorden, nog 95 te gaan)
1 mei 2012 - 19:09