Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor mei 2011?

30 april 2011 - 12:38
April zit er bijna op, tijd voor een nieuw topic: Wat zijn je schrijfdoelen (of intenties) voor mei, evt. met het oog op een groter jaardoel? Sta ook eens stil bij de afgelopen maand: hoe is het gegaan? Waar ben je blij mee en wat zou je nu anders aan willen pakken? Probeer je doel(en) zo behapbaar en concreet mogelijk te maken. Verder kun je hier ook je vorderingen bijhouden. Citaat van de maand: 'Ik had vijftien jaar nodig om erachter te komen dat ik geen talent had om te schrijven, maar ik kon er niet mee ophouden omdat ik tegen die tijd al te beroemd was geworden.' - Robert Benchley, Amerikaanse schrijver en acteur (1889-1945) Veel schrijfplezier! https://mail.google.com/mail/e/364

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 13:54
Ik wil morgen beginnen met een nieuw MS. Vandaag nog even een verjaardag van een of andere oudtante, maar morgen heb ik alle tijd om te beginnen. In mei zal ik me daar dus mee bezig houden en misschien ook nog wel met kortere verhalen en schrijfwedstrijden.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 14:27
Komende dagen: manuscript X afschrijven en aan 2 proeflezers geven. De rest van de maand: manuscript Y afschrijven (hoewel ik daar waarschijnlijk langer voor nodig heb). Evt. nog even nadenken over ideeën voor het laatste deel van de fantasy cursus en kijken of ik manuscript Z (een schrijfboekje), dat niet zo heel veel werk meer nodig heeft, nog kan afmaken. En de anderen, wat gaan jullie doen?

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 15:12
Deze maand ga ik mezelf geen schrijfdoelen opleggen, omdat ik hoogst waarschijnlijk niet veel zal kunnen schrijven. (de examens komen eraan en ik zal elke vrije minuut daaraan moeten spenderen)

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 15:50
Deze maand wil ik mijn gedicht De Terugkeer afhebben, een poëtisch verslag van 15 jaar zonder literatuur, de synopsis ligt al klaar :)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 16:11
Okay, vol goede moed en zin aan een nieuwe maand beginnen! Ik wil deze maand een kort verhaal voor een wedstrijd schrijven, het begin staat, de rest zit in mijn hoofd. Verder wil ik nu echt de eerste versie van het info-deel van mijn ms afhebben en mijn ms nog een keer doorlezen en waar nodig verbeteren. Ik moet ook hoognodig een thema + verhaallijn bedenken voor de VF. Ik wil nl dolgraag meedoen. Even onder elkaar zetten: - kort verhaal schrijven - thema VF + verhaallijn - versie 1 info-deel - ms bijschaven

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 17:17
Eindelijk eens een schrijfdoel voor mezelf. :D Drie korte verhalen om proberen af te krijgen: - een van +/- 1000 woorden, eerste versie al geschreven. - een van +/- 3000 woorden, begin al gemaakt. - een van +/- 5000-10000 woorden, eigenlijk alleen nog maar een concept.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 21:45
Draad weer oppakken. Hoofd weer op schrijfmodus en dus elke dag achter de computer om te schrijven!

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
30 april 2011 - 23:17
Heel ver komen met mijn fanfiction verhaal, die als oefening dient voor mijn "echte" verhaal. Dan hoop ik in mei de draad voor mijn "echte" verhaal te kunnen hervatten. Schrijfdoel fanfiction: minimaal 2 hoofdstukken - om maar eens verder te komen dan 1 hoofdstuk :o.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 10:52
Ik had nu mijn derde versie van Middelwoud af willen hebben en dat is nog niet gelukt. Daarom wil ik deze week dat wel voor elkaar krijgen. Daarna schaven, lezen en nakijken. Eind deze maand zit ik in Milonga waar ik de laatste puntjes op de i ga zetten van het manuscript, een synopsis en een aanbiedingsbrief. En dan weg ermee naar een paar uitgevers. Spannend dus.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 13:25
Mijn plannen: Proberen een eerste versie van mijn jeugdboek deel twee af te schrijven. (nog 30000 woorden te gaan. Erg optimistisch) Nadenken over een nieuw verhaalidee en dit verder uitwerken. Begin maken met herschrijven van mijn NaNoWriMo-manuscript 2011. Ik heb nu wel lang genoeg gewacht en voldoende afstand gekregen ;) Een hoop plannen, maar de heerlijke lente maakt me actief!

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 14:12
Voor vandaag: Een lang kortverhaal/korte novelle (weet niet waar de grens ligt?) nog een laatste keer doorkammen en naar proeflezers sturen Voor de volgende week: Het eerste deel van mijn roman (de proloog en de eerste drie hoofdstukken, ca. 10.000 woorden) verder herschrijven zodat het zsm naar mijn proeflezers kan Voor de rest van de maand: * Het tweede deel van mijn roman herschrijven, is een stuk korter dan dat eerste dus dat moet lukken * Workshops PF-forum: een verhaal (max. 2000 woorden) schrijven voor de opdrachtenworkshop, ben ik in april al mee begonnen een schema maken voor de verhalenworkshop (voor een verhaal van 6000-8000 woorden) die in juni van start gaat * Minstens één verhaal voor de PHP (deadline 10 juli) proefleesklaar hebben * Laatste herschrijfronde 4 verhalen voor mijn verhalenbundel

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 14:27
De opzet voor mijn boek op papier hebben staan zodat de te volgen indeling duidelijk is en ik exact weet wat wanneer moet gaan gebeuren. Wellicht al beginnen met de eerste echte hoofdstukken. De prologen staan grotendeels al.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 16:17
1) De eerste versie van mijn manuscript afwerken. Ik had gehoopt dat het klaar zou zijn voor de PHP-wedstrijd, maar dat zal er niet inzitten. 2) Elke week een kortverhaal schrijven. Maar dat hangt heel erg af van de inspiratie van het moment... 3) Proberen om eindelijk eens mijn wekelijkse word count te halen. Waarschijnlijk zal ik in weinig van deze doelen slagen, omdat ik het momenteel heel druk heb voor school. Ach, dan neem ik ze wel mee voor juni ;-)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 18:25
Heb het zowel aan het begin van deze maand (inleveren opdrachten) als aan het einde (tentamens) druk met de studie. Daarom wat rustigere doelen: - De eerste vijfduizend woorden van mijn MS hebben staan op zo'n manier dat het "goed genoeg" is om verder te schrijven (geen inconsequenties in dat kleine stuk en ook het zo schrijven dat ik mezelf niet ergens heel dom vastzet (heb 'm al wel grotendeels uitgeplot e.d.).) - De workshop op PF afronden (verhaal van max. 2.000 woorden schrijven a.d.h.v. de vorige opdrachten en feedback geven op de opdrachten van de anderen.). - Oefenen met tekenen wat betreft mijn MS. Voor mezelf wil ik een paar scènes op papier neerzetten i.v.m. motivatie. Het enige probleem is dat de leukste scènes de lastigste zijn om te tekenen. Ik verwacht zeker niet aan het eind van deze maand al te kunnen beginnen met het uittekenen van de scènes, laat staan dat ik ze al af heb. - Verder met wat kortverhalen. Geen idee met welke, hangt ervanaf welke 'willen'. En ik zie wel hoeveel ik doe. - Wat doen met de feedback van eindopdracht cursus.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 18:32
Voor vandaag: Een lang kortverhaal/korte novelle (weet niet waar de grens ligt?) nog een laatste keer doorkammen en naar proeflezers sturen
Done :D Er zal nog wel herschrijfwerk aan zijn als ik het terugkrijg van mijn proeflezers, maar dit is het langste verhaal dat ik ooit "af" heb gekregen, dus ben best wel trots.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 18:40
- kort verhaal schrijven - thema VF + verhaallijn - versie 1 info-deel - ms bijschaven
Ik geloof dat iedereen al goed op weg is, deze eerste dag van mei. :) Ik ook. Eindelijk gaat het weer lekker, het schrijven. Het korte verhaal staat in de steigers. Verder ben ik begonnen met het bijschaven van mijn ms, heb een korte dialoog herschreven (na wat feedback van een proeflezer) en het infodeel begint eindelijk ook goed vorm te krijgen. Heb drie van de vijf delen daarvan in kladversie staan. Voor de andere twee heb ik de research gedaan, de info ligt dus klaar. Nu nog in de juiste vorm schrijven.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 22:21
- Regel voor mijn leven (handleiding wat het leven met mijn beperking makkelijker moet maken, dus de aandachtspunten die ik in de goede tijden kon bedenken) klaarmaken en in praktijk brengen. - Twee mei (is echt het doel) cursus aanvragen voor Copywriting. - De overige lesstof van een cursus afronden en klaarmaken. - Meer schrijven. - Blog; waarvan het domein een maand terug al is aangemaakt opbouwen (met mogelijk zelf gemaakte header). Overige mogelijkheden: Inlezen in allerlei zaken omtrent het schrijven. Kennis nemen van Wordpress voor het bouwen van websites.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 22:32
Kennis nemen van Wordpress voor het bouwen van websites.
Wordpress is wel alleen voor blogs, als je echt een site wilt, kan je beter joomla gebruiken of druppal :).. Sorry dat ik hiervoor offtopic ging.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 mei 2011 - 23:29
Kennis nemen van Wordpress voor het bouwen van websites.
Wordpress is wel alleen voor blogs, als je echt een site wilt, kan je beter joomla gebruiken of druppal :).. Sorry dat ik hiervoor offtopic ging.
Ik ken een paar mensen die bouwen - voor zover ik weet - websites met Wordpress.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 0:06
Hoofdstuk 10 is net klaar. Deze nakijken op spelling grammatica e.d.en dan corrigeren. Herschrijven doe ik pas als mijn hele ms af is. Als het een beetje volgens planning gaat, wordt mijn ms rond september of oktober afgerond... hoop ik. Beginnen met hoofdstuk 11. Ik heb alvast een grote scene op mijn schrijfblok staan, deze moet dus nog wel worden uitgewerkt op de pc. Deze scene plus de rest van hoofdstuk 11 wil ik proberen in mei klaar te hebben.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 8:45
@schrijfwijf: wat bedoel je precies met het infodeel van je MS? Je bent idd goed op weg!
Thomas, mijn jeugdboek bestaat uit een verhaal, dat nu af is, en een informatief deel, waarin moeilijke termen verklaard worden. Daar ben ik nu mee bezig. :)

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 9:16
@schrijfwijf: wat bedoel je precies met het infodeel van je MS? Je bent idd goed op weg!
Thomas, mijn jeugdboek bestaat uit een verhaal, dat nu af is, en een informatief deel, waarin moeilijke termen verklaard worden. Daar ben ik nu mee bezig. :)
Aha dat maakt veel duidelijk! Succes ermee!

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 9:56
Mijn doelen voor mei: - Het schrijven van Morning Pages weer oppakken. - Elke dag een gedichtje schrijven. - Eerste versie Vlaams filmpje schrijven. De verhaallijn heb ik al. - Mijn verzameling verhalen over J. en T. lezen en bedenken wat ik daarmaa ga doen. Hopelijk krijg ik een idee waar ik meteen mee aan de slag kan.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 11:02
Mijn cursus eindelijk beginnen :D Daardoor zal ik komende maand vooral bezig zijn met herschrijven van het eerste deel van mijn verhaal (en met het aan elkaar rijgen van de verschillende scènes), en met het lezen van het werk van de andere cursisten. Mocht ik daarnaast nog tijd overhebben, dan wil ik wat meer gaan werken aan het tweede deel.

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
2 mei 2011 - 20:11
Voor de volgende week: Het eerste deel van mijn roman (de proloog en de eerste drie hoofdstukken, ca. 10.000 woorden) verder herschrijven zodat het zsm naar mijn proeflezers kan
Ook klaar :) Als het zo doorgaat, heb ik niet genoeg doelen voor deze maand ;) (Nee serieus, dit waren eigenlijk dingen die ik vorige maand had willen afhebben, dus het is eerder 2 dagen vertraging)

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
3 mei 2011 - 8:51
Eindelijk is onze verbouwing thuis KLAAR! En dat betekent allereerst dat het schrijven zich niet alleen meer in mijn hoofd hoeft af te spelen, maar dat ik serieus weer kan gaan zitten rikketikken. En ten tweede: Eindelijk... EINDELIJK een eigen werkkamer!! Niet meer tussen baby en peuter door typen terwijl de laptop aan het snoertje van de tafel af getrokken wordt. Helemaal top! Mijn doelen liegen er om die reden dus ook niet om; sta te popelen om te beginnen: - Afronden les 4 Schrijven Online Cursus 'Perspectief, personage en conflict' - 20.000 woorden toevoegen aan MS (bestaat nu uit 10.000)

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 mei 2011 - 9:52
@ Madelief, leuk, ik ben nu ook met een verhaal voor een VF bezig! Succes! :) @ Hekate, dat van die vertraging moet je er niet bijzetten joh. ;) Maar je bent lekker bezig, gezien het aantal woorden dat je hebt herschreven! :thumbsup: @ Carlijn, wauw, grootse plannen deze maand! Lekker dat je nu een eigen werkkamer hebt! Ik schrijf voorlopig nog wel tussen baby, peuter en kleuters, maar het is voor mij goed te doen, al haal ik de 20.000 woorden in een maand niet. 8) Hier nog steeds goed bezig. Heb het info-deel inmiddels helemaal in de eerste versie staan. Ben nog niet tevreden, dus er wordt nog verder aan gewerkt. Verder heb ik eindelijk een verhaal in mijn hoofd voor de VF. De verhaallijn staat en de eerste 850 woorden zijn geschreven. Klein begin, maar ik ben tenminste op weg. :) Vandaag of morgen verder met mijn korte verhaal voor en schrijfwedstrijd, de deadline is nl 15 mei al.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
3 mei 2011 - 10:15
Ik ben eindelijk begonnen met mijn nieuwe MS!!! Had gehoopt op 1 mei te kunnen beginnen maar ik wilde graag nog wat meer weten over mijn land. Me = excited!