Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

schrijven

hallo, ik wil graag een boek schrijven over wat ik heb meegemaakt, maar ik weet niet waar ik moet beginnen, ik heb wel alle informatie en kennis onthouden, en dat is heel veel. Hoe begin je met schrijven moet je eerst alles opschrijven, en dan in hoofdstukken plaatsen of kan het ook makkelijker? Als ik eenmaal een begin heb of op weg kan worden geholpen dan word het denk ik een waterval die niet meer te stoppen is, maar eerst een begin. Deze site zag ik toevallig op googel en ik weet dat toeval niet bestaat. wie zou mij verder willen helpen met mijn pad. groetjes 1965

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waar woon je ergens? Ik weet dat er op verschillende plaatsen in het land (Eindhoven, Rotterdam en vast ook op andere plaatsen) cursussen worden gegeven over autobiografisch schrijven of het schrijven van een levensverhaal. Misschien kun je daar een start maken.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je zou voor jezelf een doel kunnen stellen: voor wie schrijf ik dit boek, en dan een stappenplan kunnen maken. Welke vorm kies je voor je boek, en hoe ga je dat aanpakken. Misschien kun je voor jezelf eerst een structuur maken, wat je later gaat invullen. Maar misschien moet je eerst je waterval laten komen en later nadenken waar en hoe je al die informatie uiteindelijk gebruikt. Succes!

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hallo zjors ik woon in grave dat ligt bij nijmegen, alvast bedankt voor je reactie. Jaike bedankt voor de uitleg, ik denk dat het mischien goed is om eerst achter de computer of schrift te gaan zitten en dan alles eerst neerzetten en dan te kijken hoe je een en ander kan aanpakken, ik wil graag een boek schrijven, niet voor mijzelf maar meer voor anderen, zodat zij kunnen begrijpen wat er aan de hand is met ons als mensen en waardoor alle problemen ontstaan. zodat mensen een beter leven krijgen en bewuster gaan leven. eigenlijk moet het een spiritueel boek worden, waarin alle aspecten worden beschreven. Eigenlijk zou het heel fijn zijn als er iemand is die mij zou willen helpen, b.v als ik alles op zou schrijven dat is samen met iemand het ga indelen.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heb je ervaring met schrijven, 1965?

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
voor welke doelgroep is je boek bestemd 1965? En dan vraag ik me nu af waar het nummer 1965 staat? of ben ik dan te nieuwsgierig? Staat het voor een geboortejaar?

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier heb je 2 cursussen !!! Schrijf je levensverhaal Soort: workshop Wie: Hester Stafleu, Levensverhalen tekst & advies Wat: Hester Stafleu geeft de workshop Schrijf je levensverhaal. Provincie: Gelderland Waar: Gamerschestraat 75, Zaltbommel Wanneer: Vrijdag 25 januari, 9.30 - 13.00 uur Hoeveel: € 25 Meer informatie: www.stafleu-levensverhalen.nl Uw levensverhaal op papier Soort: cursus Wie: Dorien van Gils Wat: In de cursus Uw levensverhaal op papier (zeven bijeenkomsten) krijgt u praktische tips om het schrijven te stimuleren. U leert om structuur aan te brengen in herinneringen, anekdotes en persoonlijke verhalen. Schrijfervaring is niet nodig, wel het lef om te doen. Provincie: Gelderland Waar: Arnhem Wanneer: Vanaf 9 januari, 13.30 - 16.00 uur Hoeveel: €130 Meer informatie: E-mail: dorien.van.gils@planet.nl

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gewoon beginnen met een schema en een plot (reeks van handeling aan elkaar.) En elke dag een stukje schrijven, maakt niet uit hoeveel woorden: oefenen!

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hallo allemaal , bedankt voor de reactie's ik vind het erg mooi dat er toch zo veel reactie's zijn. Marriejeanne ik heb geen enkele ervaring zoals je vraagt, Rietje inderdaad 1965 staat voor mijn geboortejaar de doelgroep voor mijn verhaal, is die doelgroep die ik raak met mijn verhaal, dat kan iedereen zijn jong en oud. noukie bedankt voor de adressen hier kan ik zeker wat mee, ik laat zeker van mij horen als een en ander gaat lopen. ook mara wil ik bedanken voor de woorden. Frè ik ben niet speciaal maar ik ben gewoon mijzelf, daardoor ben ik geen verassing voor anderen maar weten ze wie ik werkelijk ten diepste ben.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik sta wat huiverig tegenover persoonlijke verhalen, 1965. Het moet, en ik denk dat Fré dat ook bedoelt, wat bijdragen aan de boekenmarkt. Een dagboek slaagt daar zelden in. Maar natuurlijk kan het, als het een sociale inslag heeft, vernieuwend is of steengoed geschreven, bij voorkeur relativerend en met de broodnodige afstand. Dan kan het. Mijn reactie is eigenlijk altijd dezelfde: schrijf het alvast voor jezelf op, al is het maar als informatiebron voor later, wanneer je er echt een leesbaar verhaal van wilt maken. Maar neem zeker je tijd om een en ander te verwerken vooraleer je er de rekken mee vult. Ondertussen kan je alvast de basis leren, daar zijn manieren genoeg voor. Ik zou het alleen niet meteen richten op dat levensverhaal, maar gewoon, goed leren schrijven. En het achteraf toepassen, op wat dan wel een boeiende inkijk kan worden. Succes.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een slecht voorbeeld van "schrijf het van me af" boeken is "De denker, de danser en de dromer", maar daarover later meer in "Hoe schrijf je na het lezen".

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedenken hoe je verhaal gaat, en dan opschrijven. Vanaf de eerste scène. Zo begon ik ook. En langzaam maar zeker werd het boek langer en langer :nod:

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
mogen we al weten wat het onderwerp is? Ik denk zelf dat je wel met het van je afschrijven een goed boek kunt schrijven, maar dan moet je dat ook voor ogen hebben en er veel tijd en energie insteken. Ze zeggen dat afstand vaak nodig is. Tja... ik heb daar nog geen ervaring mee, wie weet kan ik daar over jaren wel wat over zeggen.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hallo Rietje, je vraagt aan mij waar het onderwerp over gaat, het word geen dagboek, maar ik zal in het kort vertellen wat er is gebeurt, ongeveer twee jaar geleden ben ik wakker gemaakt zoals dat heet. Dat houd in dat je ineens in weet wie je werkelijk bent en waarom je op de aarde bent. het ging gepaard met heftige energiestromen en ik kon ineens alles herrineren en zien. Ik kon het allemaal niet bevatten en heb gemerkt dat heel veel mensen moeite hebben met het geen ik heb meegemaakt. Ik heb twee jaar gewacht en het borrelt nog steeds van binnen zo heftig word het als ik erover praat. Als je ineens de kern weet van alles en je kan alles voelen en zien dan is dat heel moelijk om uit te leggen aan mensen die vaak alleen maar met zichzelf bezig zijn en in ego zitten of nog erger alleen maar de buitenkant zien van zichzelf en de omgeving. materialisme en stres is wat men nog kent, de basis zijn ze kwijt. wij worden al sinds mensenheugenis beinvloed door wezens die altijd om ons heen zijn, maar die je alleen kan zien als je hoge trillingen waar kan nemen. wij mensen hebben geleerd om vaak alles te beredeneren vanuit ons bewuste, terwijl als je naar binnen gaat en je contact maakt met je ziel, hij je dingen laat zien wie te maken hebben met jouw pad. ook kan je gewoon met iedereen communiceren op anderen manieren, dat is heel eenvoudig te leren. Alle kinderen die nu zijn geincarneerd kunnen dit en weten dit, denk niet dat onse kinderen niets weten zij weten veel meer als wij. Dat komt omdat zij nog pure gevoelsmensen zijn die nog niet beinvloed zijn door hun omgeving. Als je eenmaal hebt gevoeld wat ware liefde is en dat ook hebt gezien dan doet niets er meer toe. zo mooi is dat gevoel. Er gaan ook hele grote veranderingen plaatsvinden, en daar hebben we allemaal onbewust om gevraagd. je onbewuste dat is je ziel, zie die maar eens als duizende korreltjes peper en een van die pepertjes dat is je bewuste waar je elke dag naar luistert, zou je echter naar je onbewuste luisteren, je ziel dus, die heeft meer kennis dan er bibiliotheken op de aarde zijn in zich, dat is ook eigenlijk je gevoel, zou je daar meer naar luisteren en gewoon met de stroom mee gaan, dan loopt je leven zoals het bedoelt is gewoon vanuit rust en genieten. wij zijn naar de aarde gekomen om te leren en te ervaren, je mag gewoon fouten maken ne daar van leren, en niets moet alles mag. Dit is wat ik zelf heb meegemaakt en ik vertel uit eigen ervaring. groetjes 1965

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja frè dat is niet zo mooi, maar ze hebben toch wel warm eten en dekens??? en mischien wel een goed boek !!!!! groetjes 1965

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi 1965, Met alle respect hoor. Een boek kan je helpen om je emoties te verwerken. Het is nou niet een alledaags thema en waarschijnlijk ook niet een thema dat iedereen aanspreekt. Ik kan me hier helemaal niets bij voorstellen, dan heb ik het over hetgeen je hierboven gepost hebt. Als je een boek wilt gaan schrijven hierover zul je goed rekening moeten houden met een in mijn opinie sterk afgebakende doelgroep. Bovendien moet je ook een uitgever vinden die dit soort genre uit wil geven. VAn te voren nadenken over wie je doelgroep is lijkt me handig voordat je aan het verhaal begint, de doelgroep 'iedereen die het maar lezen wilt', is wat mij betreft geen duidelijke doelgroep. Toch wens ik je veel succes met het schrijven. Groetjes

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
ow en Fre, sorry ik kan het even niet laten. Als je respect hebt, is het misschien niet zo'n handige opmerking om te zeggen dat sommige mensen hiervoor een instelling in moeten. Ik vind het knap dat deze man/vrouw dit zo durft te vertellen. Als hij of zij daar een boek over wil schrijven, moet men dat vooral doen. Of het een geslaagd thema is, kan ik niet beoordelen. Ik kan alleen mijn mening geven en dat is dat dit soort verhalen mij niet aanspreken. (en dat zeg ik wel met alle respect)

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
ow en 1965: mag ik je wel adviseren om goed op de spelling en gram. te letten tijdens het schrijven. Ik zie in jouw reacties een aantal fouten. Een uitgever zal een boek vol fouten waarschijnlijk niet apprecieren. (en hoe ik hier een trema opkrijg weet ik niet) Succes met je boek.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@1965: Soort Celestijnse belofte? PS. Ben nog niet zolang op dit forum. Heb 't appeltje even verruild voor een foto (bewerkt met een appel). Kreeg inspiratie van een andere forumbezoeker die dat ook had gedaan.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat 1965 een goed thema te pakken heeft. Het komt er wel erg op aan om dat in de juiste woorden te gieten. Uitgevers zullen hiervoor wel te vinden zijn. (En Fré: ja, soms stoppen mensen andere mensen in een inrichting omdat ze hen niet begrijpen. Dat begrijp ik. Maar daarom zijn het nog steeds mensen. En wat heb jij van liefde begrepen?)

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wie niet de bult op zijn hoofd draagt van het knallen tegen de muur kan slechts aannemen dat zij er staat. Een wijs man luistert naar de man met de bult. Een dromer denkt de muur te kunnen slechten, en zal daarin slagen, of ook een bult dragen. In ieder geval kan hij zijn ervaringen delen met andere bulten. Soms is dat het hoogst haalbare. Soms wordt een wijs man verrast door de daad van een dromer en ziet hij tegen alle verwachtingen in een muur vallen. Soms zitten er mensen de hele dag stil aan een tafeltje te beweren dat er een muur is, die niemand ziet, met de bulten op hun hoofd als bewijs, dat niemand gelooft. Wie bepaalt er wat echt is, en wat niet? Is de pijn van een denkbeeldige klap minder hard als zij echt gevoeld wordt? Ik snap niks van mensen die boeken als de The Secret geloven, maar miljoenen zijn het met mij oneens dat het onzin is. Wie ben ik om een ander zijn hoop te ontnemen dat het leven iets anders is dan een terminale aandoening? Ik moet de eerste die het tegendeel kan bewijzen echter nog ontmoeten.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Rietje, IK vind het mooi om eens op een forum te schrijven en eens te kijken wat er nu presies gebeurt als je gewoon jezelf bent, je gaf aan dat ik rekening moest houden met welke doelgroep ik wilde bereiken, maar dat is nou juist het punt, ik houd geen rekening met een doelgroep, want als ik overal rekening mee moet houden dan kan ik niet meer gewoon leven vanuit mijn gevoel, maar dan ben ik alleen maar bezig met rekening houden van anderen. Ik had een klein stukje hierboven geschreven voor Frè wat je niet begreep? Ik heb zelf de laaste 15 jaar in inrichtingen gewerkt en ik kan iemand niet serieus nemen als hij mij niet serieus neemt daarom schreef ik dit stukje voor hem. Ik had een heel ander stuk mijn hoofd maar ik heb dat niet geschreven omdat ik dan hetzelfde doe als wat frè zou doen. Veroordelen en oordelen mag niet, echter beoordelen aan de hand van eigen bevindingen of ervaringen dat mag wel, omdat het vanuit je eigen ervaring is en niet die van een ander. Ik schrijf nu een stukje over een bijzondere ervaring, Ik ben gewoon opgegroeid zonder de bijbel of enige kennis van de kerk, want dat trok mij niet omdat ik van binnen voelde dat er dingen niet klopte. Toen de bijbel werd geschreven was dat de waarheid van de persoon die hem op dat moment schreef. Echter de rollen werden van A naar B vervoerd door de tempeliers waarvan sommige konden lezen toen zij lazen wat er werkelijk stond toen zijn zij de machthebbers van de kerken gaan chanteren, zij wisten iets wat niemand mocht weten, namelijk de waarheid. Zij de tempeliers kregen allemaal wat zij wilden hebben rijkdom huizen geld macht en aanzien, Dit kon zo nietl anger en de hogepriesters en alle machthebbers van de kerken kwamen bijeen en zo ontstond het idee om ze allemaal in een nacht te vermoorden en zo geschiede. Maar sindsdien zijn de rollen een goedbewaart geheim gebleven, er zijn er nog enkele waarvan er een zeker in het vaticaan is. Maar de bijbel is vaak herschreven en naar waarheid veranderd van de persoon die hem herschreef. Wij moeten nu het verleden los laten en ervan leren en nu in het heden leven, je kan ook pas een nieuwe spijkerbroek aan als je eerst je oude uitdoet. De mensen van atlantis waren iets verder als wij waren ontwikkeld, zij konden ook alleen maar leven in een wereld van macht materialisme en creeren, en zo zijn zij ten onder gegaan. Wij gaan nu ook naar een nieuwe omwenteling toe waarin de polen veranderen, daarom smelt nu al het ijs. Zodat er later op een nieuwe plek weer ijs komt, dit gaat natuurlijk gepaard met veel water en vuur. Het water dat onstaat omdat de omwenteling een reusachtige tsoenami veroorzaakt, waardoor velen kusten te maken krijgen met water, het vuur onstaat omdat de vulkanen door de omwenteling allemaal beginnen te spugen, zodat je heel veel as en vuur over de aarde gaat krijgen. Wij krijgen steeds kleine voorbeelden, en toch luistern wij niet want we blijven gewoon bouwen aan de kusten en gaan ook gewoon bij de vulkanen leven. groetjes 1965

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1965, Ben 't met je eens dat 't niet goed gaat met de wereld. Maar zoals jij het schetst... Ik zou zeggen, schrijf vooral je boek en blijf zo eerlijk. Dat waardeer ik.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, ik denk nogmaals dat wanneer je het toegankelijk weet te beschrijven wat je bedoelt, je een goed boek kunt maken. Maar dit kan ik niet volgen, het lijkt me tegenstrijdig: "Zodat er later op een nieuwe plek weer ijs komt, dit gaat natuurlijk gepaard met veel water en vuur." Dat ijsvorming gepaard gaat met water, begrijp ik. Maar met vuur?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
allemaal beginnen te spugen, zodat je heel veel as en vuur over de aarde gaat krijgen. Wij krijgen steeds kleine voorbeelden, en toch luistern wij niet want we blijven gewoon bouwen aan de kusten en gaan ook gewoon bij de vulkanen leven.
Wat kun je in vredesnaam doen tegen de omwenteling van de aarde? Precies, niks. Kun je net zo goed doorgaan met waar je toch al mee bezig was en in die paar jaar/eeuwen een beetje lol hebben.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1965, Bij http://www.andromeda-academy.nl/ hebben ze een online cursus 'Hoe schrijf ik een boek?' Het kost 29,- voor 10 lessen. Kijk bij 'online cursussen 'op de site. Ik denk dat als je een uitgeverij zoekt, zij wellicht ook belangstelling zouden kunnen hebben.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@1965 Dat met die trillingen is onderdeel van de kwantum fysiek en is goed uitgelegd in films en boeken, zoals 'What the BleeP do we know' en 'Down the rabbits hole'. Een van de sprekers is Ramtha die door LJ KNight 'gechannelt' wordt, zoals dat tegenwoordig heet. D.w.z. dat ze haar 'school of enlightment theoriën' verkondigt, terwijl ze meetbaar fysiek op een delta-level is. Wat wederom zegt dat mevrouw totaal bewusteloos is. Haar lichaam wordt, je raad het al, op dat moment gebruikt door Ramtha. Hoe dan ook, ik kan je 'Het witte boek' van Ramtha aanraden. Zelf vond ik er op de helft niet zoveel meer aan en hou ik mezelf ook niet bezig met dit soort dingen. Ik weet alleen graag waar ik over spreek of schrijf, daarom dat ik me b.t.w. in wat onderwerpen verdiep. Dat neemt uiteraard niet weg dat ik er kritisch tegenover sta. Ik weet al niet meer wat ik wilde zeggen. Oh ja, toeval bestaat wel degelijk en psychoses zijn ook meetbaar. Succes.