Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#271 In de ban van de aarde

Lief zusje, Alles wat ze zeggen is waar! Nog nooit zag ik iets mooiers dan dit. Ik staar de hele dag al als een verliefde dwaas naar buiten. Van hieruit gezien lijkt ze op een toverbal; een magische bal vol kleur, perfect uitgelicht door de Grote Schijnwerper. Daar waar de gouden gloed haar oppervlakte raakt, glanst ze blauw en groen, net zo helder als de watersteen die ik je gaf. Ze zindert van de energie. Zelfs van deze afstand zie ik haar gloeien, ook al probeert ze het hier en daar wat te temperen met haar witte stormdragers. En zelfs die zijn adembenemend! Soms zie ik er beelden in, die het volgende moment alweer verdwenen zijn. Alsof de stormdragers haar verhaal vertellen, maar tegelijkertijd nog niet alles willen prijsgeven. Daar waar haar oppervlakte donkerder kleurt, verschijnen er kleine lichtjes in fascinerende patronen. Op sommige plekken klonteren ze samen als sterrenstickers; op andere plekken blijft het donker. Als ik mag gokken dan heeft het iets met haar bewoners te maken. Nog slechts 700 annuaren vliegen en dan kan ik het je vertellen. Ja zusjelief, ik weet dat ik je beloofd heb niet te zwichten voor de verleiding; dat ik veilig binnen de gepantserde muren van mijn schip zou blijven. Maar zoveel schoonheid is gewoonweg niet te weerstaan! Je zou er hetzelfde over denken als je hier bij me was. Overigens geloof ik helemaal niet dat ze gevaarlijk is. Ze is krachtig, ongetwijfeld, maar ze heeft ook iets kwetsbaars. Iets dat maakt dat je voor haar wilt zorgen. En haar bewoners? Als je onderdeel bent van zoiets wonderlijks, dan kan je in essentie toch alleen maar goedaardig zijn? Je zal me wel een romantische dwaas vinden, maar iedere keer dat ik naar haar kijk, slaat mijn galactische zwevershart een paar slagen over. Maak je geen zorgen zusje, ik zal voorzichtig zijn, me onopvallend gedragen, geen galaxyproppers gebruiken en niet in zeven zwarte gaten tegelijk lopen. Maar landen zal ik, want ik ben compleet in de ban van de Aarde! Kus van je broer, CC

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi geschreven. Met plezier gelezen. Goede omschrijvingen gevonden en een verborgen boodschap over het behoud van de aarde.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank Hadeke en Fief, voor jullie reactie! Ik geloof echt dat de Aarde het pareltje van het universum is. Daar moeten we niet blind voor worden, maar vooral heel zuinig op zijn.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Chantal je brengt de verwondering en verleiding in je verhaal goed over. De liefde voor onze planeet spat van het scherm af :thumbsup: Heel graag gelezen en fijne zondagavond.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel mooi geschreven Chantal, daar gaat mijn hartje sneller van kloppen! De woorden 'toverbal' en vooral de 'stormdragers' heb je goed gevonden. Je zou het verhaal eigenlijk in moeten lijsten :)

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Chantal, … ik huiver van bewondering voor de manier waarop jij de planeet waarop wij wonen, zo duidelijk laat uitkomen.. Zo heel bijzonder is de Aarde, vergeleken bij de andere planeten. Zij zullen elkaar wel aanvullen?, vermoed ik. De laatste dagen luister ik regelmatig naar: Symphonie No. 3 Planet Earth gecomponeerd door Johan de Meij. Vandaar vast mijn gehuiver; het is alsof je door het heelal vliegt in een tomeloze vaart. Ik heb hem al een tijd, naar aanleiding van deze opdracht ging ik weer opzoek. Dank voor je verhaal. :nod: :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Marie, Anke en Riny, bedankt voor jullie fijne commentaar! Daar ben ik heel blij mee! @Riny, ik heb even geluisterd naar No.3. Ik kende het niet, maar je hebt helemaal gelijk. Ik werd direct in een baan om de aarde geslingerd :). Mooie, filmische muziek waar je helemaal bij weg kan dromen!