Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#250 Opgewekt

Het is verbazingwekkend dat hij tussen mijn duim en wijsvinger past. Althans, zolang we een zekere afstand tot elkaar bewaren en ik mijn linkeroog dichtknijp. Als ik dichterbij kom, moet ik mijn hoofd in mijn nek leggen om hem van top tot teen op te kunnen nemen. Maar het is niet zijn rijzige gestalte die mij ontzag inboezemt; het is het ritmische geluid waarmee zijn armen de lucht doorklieven. Soms stel ik me wel eens voor hoe het zou zijn om op één van die armen mee te draaien, maar hoe zou ik in godsnaam kunnen blijven zitten op dat gladde oppervlak, dat zo helder afsteekt tegen de bewolkte Hollandse zomerluchten. Ik zou in willekeurig welke windrichting weggeslingerd worden, om ergens verderop tussen wat herkauwende koeien een onprettige landing te maken. Zijn strakke design laat verder weinig aan de verbeelding over. Ware het niet dat zich onderin de perfect ronde behuizing een deur bevindt; keurig afgerond als de deur van een vuurtoren en stevig als die van een kluis. Alsof het eigenlijk helemaal niet de bedoeling is iemand toe te laten. En juist die ongenaakbare, ietwat hautaine uitstraling, in combinatie met dat overheersende luchtelement in zijn gesloten persoonlijkheid, wekt mijn nieuwsgierigheid.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk beschreven! Ik ben wel benieuwd hoe je het voorwerp op je tafel gelegd hebt, haha ;) (Kies een voorwerp. Leg dit voor je op tafel en kijk er naar. Schrijf voor jezelf op wat je opvalt aan het voorwerp.)

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeker verbazingwekkend hoe dit tussen duim en wijsvinger past :D Heel mooi beschreven en je hebt mij ook met deze fascinatie. Ik vind het altijd een heerlijk zoevend geluid als hij draait. Fijne avond.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zie de windmolen voor mij. Door jouw beschrijving valt de deur mij ineens op of beter geschreven: is de deur prominent aanwezig. Voor het eerst zie ik een windmolen als een hautain en gesloten persoonlijkheid. Dat vind ik verrassend.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk. :) 'Zijn strakke design laat verder weinig aan de verbeelding over. Ware het niet dat zich onderin de perfect ronde behuizing een deur bevindt; keurig afgerond als de deur van een vuurtoren en stevig als die van een kluis. Alsof het eigenlijk helemaal niet de bedoeling is iemand toe te laten. En juist die ongenaakbare, ietwat hautaine uitstraling, in combinatie met dat overheersende luchtelement in zijn gesloten persoonlijkheid, wekt mijn nieuwsgierigheid.' Vond ik ook zo mooi. :thumbsup: Een opmerking: de armen bewegen wel ritmisch, maar in mijn oren klinken die moderne windmolens niet echt ritmisch. Hun geluid komt me eerder voor als een voortdurend gebrom. Maar misschien is dat wel zo niet, hoor.

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
oké, oké, heel leuk. Mooi klein begonnen, het voorwerp er gaaf in gebracht, knap laten groeien ook. Maar. Ik kan het niet op 'blijven zitten'. Als je aan het verbeelden bent, is 'zitten' op zo'n wiek wat vergezocht. Eraan bungelen, vastklampen, ja. Zitten, nee. Geeft niet, is maar een dingetje. 'in willekeurig welke windrichting weggeslingerd worden'? Mooie alliteratie, de wind klinkt er in door. 100% Chantal. Maar het klopt niet, toch? Het is niet willekeurig. Er zijn maar twee reële opties, waarvan de één zelfs waarschijnlijker is dan de ander. Maar goed, de poëzie forceert het argument hier. Het tweede deel is overtuigend. Die deur heb je er fantastisch ingezet. De persoonlijkheid van de windmolen met prachtige woorden geduid. De laatste zin, 'wekt mijn nieuwsgierigheid' geeft maar weer eens aan waarom ik je zo graag lees. Ik heb het vaker gezegd, maar ik blijf het zeggen: dat kun jij als geen ander.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Allen, dank voor jullie fijne reacties en complimenten! Ik ben er erg blij mee! @Imke, ik vrees dat ik de opdracht dus niet helemaal zorgvuldig heb doorgelezen.. Hij paste uiteindelijk gelukkig wel op mijn beeldscherm; ). @Tilma, je hebt gelijk over dat 'zitten'. Bungelen of hangen aan zo'n wiek is meer waarheidsgetrouw. Het leek me alleen wat minder comfortabel. En die windrichting; ik moet je gelijk geven, helaas ;). Je laatste zinnen commentaar maken echter alles goed. Ik ga buiten even huppelen. :)

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Erg mooi Chantal, knap opgebouwd, beeldend en levendig. Sterke opening; je neemt de lezer mee in je verbazing (hoe hij tussen je duim en wijsvinger past) gevolgd door een volgende omschrijving waarin je zelf van perspectief verandert (nu bekijk je hem van dichtbij). Deze windmolen geef je daarnaast ook nog een karakter, mooi gedaan! Een suggestie, een smaakding; je laatste zin zou met minder bijvoeglijke naamwoorden nog sterker zijn - ik zou dan gaan voor weglaten van 'overheersende.'