#249 Horror

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#249 Horror

Genieten laat ze het warme water over haar rug stromen. Langzaam voelt ze zich weer mens worden; ze was verkleumd tot op het bot. Als ze zich omdraait om de shampoo te pakken, ziet ze in haar ooghoeken iets bewegen. Het is groot, zwart en harig. Haar grootste nachtmerrie! Een vieze, grote, zwarte spin komt langzaam haar kant op gekropen. Zijn harige poten tasten de omgeving af en haar voeten lijken het doelwit. De warmte die ze voelde onder de douche heeft plaatsgemaakt door ijskoude rillingen. Haar nekharen staan rechtovereind. Ze is alleen thuis: haar man is nog niet terug van zijn werk en haar zoon is naar de voetbaltraining. Oh, wat moet ze nou? Zo ver als ze kan schuift ze de hoek in, maar ze kan geen kant op. Wat zei haar therapeut ook al weer? Sluit je ogen en probeer je voor te stellen dat het een schattige puppy is, maar ze durft haar ogen niet sluiten. Ze wil koste wat het kost het beest in de gaten houden. Langzaam kruipt hij dichterbij en registreert al haar bewegingen. Voorzichtig pakt ze de shampoo. Misschien kan ze het beest daarmee vermorzelen. Ze trillende handen gooit ze de fles richting de spin, maar gooit mis. De spin kruipt even in elkaar, maar zodra de kust weer veilig is zet hij zijn tocht voort richting zijn prooi. Ze kan nu echt geen kant meer op. Dan hoort ze beneden een deur dichtslaan. Een vrolijke stem roept: “Hoi mam, ik ben thuis”. Zo hard ze kan begint ze te gillen. Haar zoon rent de trap op en stormt de badkamer binnen. “Spin! Spin!” gilt ze en wijst met angstige ogen naar het enorme monster. Haar zoon begint keihard te lachen. “Serieus mam?” Dan pakt hij een stukje wc-papier en haalt het kleine zwarte beestje weg uit de douche.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Fief je beschrijft duidelijk hoe eng een spin kan zijn. Saved by the son! Kleindingetje: Genieten Genietend in je eerste zin. Fijne avond

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Graag gelezen. Een goed werkende douchesproeier is eigenlijk wel vrij effectief... #tip :rolleyes: :o

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Fief, Ik begrijp die angst voor spinnen niet. Ik vang normaliter zo'n beestje met de blote hand en werp het terug in de vrije natuur, naar daar waar het thuis hoort en nuttig werk verricht met het vangen van lastige vliegjes en andere kleine insecten. Dit terzijde. Het spinnenverhaal is leuk beschreven. Het groot harig monster dat het op de blote voeten van de angstige vrouw heeft voorzien. Gelukkig wordt ze gered door de thuiskomst van haar zoon. Eind goed, al goed. Wel graag gelezen. :)

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Fief, … wat moest ik lachen om deze zin: Sluit je ogen en probeer je voor te stellen dat het een schattige puppy is, maar ze durft haar ogen niet sluiten. Ik ben ook niet zo dol op dat zwarte gewriemel. Je stond ook wel echt in het nauw. Met plezier je verhaal gelezen.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Spinnen, altijd goed voor angstige scenes. Mooi neergezet. Wat mij betreft mag je zinnen als: 'Haar grootste nachtmerrie.' en 'Oh, wat moet ze nou.' eruit schrappen. Dat heb ik als lezer al wel door en haalt voor mij juist de spanning er weer uit. Het is in zekere zin een beetje belerend: Let op lezer, snap wel goed dat ... Dat is niet nodig. Je hebt het al goed neergezet. Klein zeurtje: 'Ze trillende handen ...' is denk ik 'Met trillende ...'

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Fief, Die spinnen toch... misschien waren dit wel dezelfde als bij Bart... Eens met de feedback van Hadeke en misschien zou je voor de uitdaging kunnen proberen om de spin niet te benoemen, want dat zwakt de spanning af. Voor de rest, erg goed gedaan!

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank allen, voor de feedback. Ik heb inderdaad de neiging om alles te benoemen, bang dat het wellicht niet begrepen wordt of zo. Punt van aandacht.