Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#234 Go West

22 februari 2019 - 12:19
Oma “Gelukkige verjaardag oma! Ik heb goed en minder goed nieuws voor je. Morgen kom ik terug. Om te blijven, dit keer. Jawel, ik heb al een ticket voor de Dixieland bus. Het minder goede nieuws is dat ik een fietser aangereden heb omdat ik aan het appen was achter het stuur.” … “Nee, het was gelukkig niet zo erg. Op wat schaafwonden na dan.” … “Bluetooth? Nee, oma: de werkgevers zijn hier zo gierig. Mijn beslissing om naar dit wespennest te komen was helemaal verkeerd. Ik mis de bergen, de Amish, jouw kookkunst en bovenal jouw wijze nuchterheid. Tot morgenavond!” Date “Ga je met me mee?” De wetsdienaar “Meneer de agent, ik heb de fietser niet gezien omdat ik aan het appen was naar een klant. Je mag mijn rijbewijs hebben, met de complimenten aan “The We Sell Everything Company”. Ik zal het niet meer nodig hebben. Bij ons in West-Virginia zijn paarden nog een heel gewoon vervoermiddel. Misschien kun je een tip in het oor van mijn baas fluisteren? Jullie hebben toch ook Bluetooth? Zo duur kan dat toch allemaal niet zijn?” Beste vriend “Ik zal je missen, maat. Laten we nog een whisky nemen. Denk eraan: ik houd een kamer voor je vrij, voor het geval je het hier ook niet langer uithoudt.” Therapeut “Ik ben genezen, Peutermans. Op het moment dat ik de fietser aanreed, realiseerde ik me waarom iedereen hier een therapeut nodig heeft. Het zijn niet de mensen die ziek zijn, maar het zijn de systemen in deze samenleving die ons ziek maken. Deze economie, waar we ons voortdurend in voorbij hollen creëert constant conflicten met de menselijkheid. De eisen waaraan je moet voldoen en de snelheid waar het mee moet gebeuren maken hypocriete monsters van ons. Het systeem perst mensen uit alsof het citroenen zijn. Daarom is er zo veel verzuring. En bitterheid. Voor zij die al helemaal uitgeperst zijn, rest er alleen nog maar de smaak van de schil. Ik heb het hier helemaal gezien, Mister Toddler. I go west, while I am still juicy.“

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 februari 2019 - 21:51
IK heb expres niet op de link geklikt want volgens mij zit ik dan de hele avond met het liedje in mijn hoofd ;). Leuke en originele invulling. En misschien is dat ook wel de oplossing. Gewoon weer paard en wagen en geen telefoon ;). Mister Toddler mag ook een hoofdletter bij de Mister. Goed gedaan!

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 februari 2019 - 23:12
@Annette Rijsdam: bedankt voor je commentaar. (Het liedje werkt inderdaad als een oorwurm. Dus die link is inderdaad misschien te link, haha. ;) Toen ik de opdracht las, dacht ik serieus om deze week te passen. En de dag erna kwam die oorwurm opzetten... )

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
23 februari 2019 - 12:01
Nele, genoten van je beeldspraak in de laatste alinea. De kritiek op de snelheid van de huidige maatschappij verwoord je goed in deze opdracht. De Amish als contrast brengt een komische noot. En wegwezen zolang je juicy bent; heerlijk! :)

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 februari 2019 - 16:25
Nele, vlot kunnen lezen en helemaal met je eens. Mss toch eens opstaan en melden dat het anders moet en ook kán. Maandagmiddag is de tijd er rijp voor. Ik ben er zeker van dat het werkplezier zal toenemen en de efficiëntie ook. Naar mijn hart geschreven en ik wens je nog een heerlijke zonnige middag toe.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 februari 2019 - 11:27
N.D.D., … wat een mooi verhaal is dit geworden. Het was leuk om zo met je mee te denken.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 februari 2019 - 13:22
Geweldig verhaal N.D.D. Je schetst een ideaalplaatje hoe we weer tot rust kunnen komen. heel goed gedaan :thumbsup: Graag gelezen. Fijne dag