Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

uitgeven via WWAOW uigeverij

hallo iedereen, ik vind het verhaal bij uitgeverij WWAOW erg overtuigend overkomen. Het is ook nog eens zo dat deze uitgever connecties heeft in de literaire wereld. Uitgeven via hen verhoogt nog eens de kans dat je 'ontdekt' wordt. wie heeft al ervaring met deze uitgeverij? Of heeft hier informatie over. groetjes angelo

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij deze overigens aanvullende informatie, die ik via mail ontving van WWAOW, voor schrijvers/ schrijfsters die hun werk wel of niet gepubliceerd willen zien..... groetjes Angelo -------------------------------------------------------------------------------------------- Beste, Wij zijn een partner van Lannoo – Wwaow is geen uitgever wij zien meer in het partneren met uitgevers – aanbieden van een on line tool voor uitgevers zodoende dat ze hun out of print boeken toch kunnen blijven aanbieden via de normale kanalen (winkel en on line). Voor die auteurs wiens boek niet ‘goed genoeg is’ voor een uitgever kunnen hun boek zelf uitgeven via wwaow. Hieronder stuur ik je een korte uiteen zetting over wat we nu echt zijn en wat ook niet. Algemeen WWAOW biedt de mogelijkheid om: · te experimenteren met nieuwe titels zonder meteen te moeten investeren in een oplage, · uw titels ook in het buitenland (Vlaanderen) beschikbaar te maken, zonder zorgen mbt voorraad, verzending, betaling, retouren, ... · uitverkochte titels toch beschikbaar te houden, juridisch; · De rechten van de boeken blijven bij de uitgever. Het enige wat WWAOW vraagt, zijn rechten om het boek via onze website te mogen aanbieden en verkopen. · Dit betekent dat u ook het recht hebt om gelijk wanneer en zonder motivatie boeken van WWAOW terug te trekken. WWAOW zal dan enkel de reeds ontvangen (en betaalde) orders afwerken. · WWAOW vraagt geen exclusiviteit, waardoor u uw uitgaven ook bij de traditionele of andere partners kan onderbrengen. practisch; · U levert per boek twee printklare files met snijlijnen (cover-pdf en een inhoud-pdf). Op die manier zal op het boek precies verschijnen wat u heeft geplaatst (dus geen wwaow-logo e.d.) · U geeft ons een korte samenvatting, een biografie van de auteur en 5 trefwoorden waaronder het boek via de search-engine gevonden kan worden. Deze gegevens plaatsen wij voor u op de website. · U geeft aan welke verkoopprijs (excl. verzendkosten) het boek moet hebben. Wij laten u dan weten welke marge u mag verwachten (we streven naar min. 20% en vaak meer). Indien akkoord, plaatsen wij het boek op www.wwaow.com. Er zijn voor u geen kosten te dragen. Mocht je nog vragen hebben kan je me steeds contacteren. PS: wist je dat wij jouw boek ook in een hardcover kunnen uitbrengen ? Ik zou zeggen doe eens een test en kijk wat het boek je werkelijk kost en hoe snel of moeilijk je het kan uploaden - je kan de upload steeds afbreken voor de laatste stap (zodoende dat je geen 5 boeken moet kopen) Groeten, Luc Spooren WWAOW

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, Angelo, wat is dat nou. Zitten we al dagen met smart op de uitleg te wachten omtrent de geloofwaardigheid en de connecties, blijk je het zelf niet te weten. Onderbuikgevoel dan?

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hhmmm...ja, dat is een nieuwe tak van sport. Ik las er al over. Boeken die niet meer in de collectie worden gehouden bij een uitgever, omdat ze maar af en toe meer worden besteld, kunnen zo toch op de markt beschikbaar blijven. Dat is een van de doelstellingen, lees ik. Daar valt iets voor te zeggen. Het is maar goed dat ze geen redactie aanbieden, want daar verwacht ik niet veel goeds van als ik deze mail lees. Rammelt hier en daar wel. Je blijft dus zelf de uitgever van je boeken en kunt altijd zo weer weg, daar is ook wat voor te zeggen.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik zal het onthouden, wonderer... ik vond het zelf wel een mooi stukje tekst... zomaar uit de losse mouw... toch?

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ja Zjors, Het beste is volgens mij dat je een goede redacteur als vriend achter de hand hebt.... Redigeren is en blijft een kunst, en 'killing you're own darlings', zoals de Engelsen dat noemen, is niet aan de schrijver zelf voorbehouden. Tenminste, ik spreek voor mijzelf natuurlijk. Hoe zou jij dat doen? Ik bedoel het laten controleren van je script?

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een paar vriendinnen die daar kaas van gegeten hebben. En de eventueel nog overgebleven kruimels worden door de redactie van mijn uitgevers verwijderd. Maar de tip van Ellis is een heel erg goede voor wie niet zulke engelen heeft.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Luc Spooren van WWAOW heeft me vandaag benadert voor een gesprek. We gaan morgen bellen. Ben eens benieuwd waar het over gaat. Wie weet laat ik jullie iets weten, als ik er zin in heb ;-)

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angelo, Bedankt, maar het was maar een telefoongesprek, hoor. @Iedereen, Hoe dan ook, Luc Spooren van WWAOW heeft me gisteren vanuit België gebeld en we hebben bijna een uur gezellig gepraat over allerlei aspecten van het uitgeven. In eerste instantie heeft hij me om enkele tips gevraagd en de doelstelling van de onderneming WWAOW uiteengezet. Dit allemaal hier te plaatsten is niet nodig, want er zullen aanpassingen op hun website gemaakt worden, waarbij dan duidelijk zal worden, in hoeverre WWAOW zich van andere aanbieders onderscheidt. Samen kwamen we uiteindelijk tot de slotsom dat ikzelf te diep in materie 'zit' om als klant voor deze of andere aanbieders in aanmerking te komen. We sluiten echter niet uit in de toekomst zaken met elkaar te doen. Het laatste in verband met het oprichten van mijn bedrijf waar ik in de loop van dit jaar gestalte aan wil geven. Dit is op dit moment alles wat ik erover kwijt kan en wil. Tot slot nog mijn opinie: WWAOW is een bedrijf waar je met gemotiveerde medewerkers te maken krijgt en waar je rustig je boek kunt laten maken. Ik moet het erbij zeggen: het hangt af van je verwachtingen en je plannen. Je zit inderdaad nergens aan vast, behalve dat je 5 boeken van je eigen product tegen de Vk-prijs moet afnemen. Succes iedereen!

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je, Mario, voor jouw korte uiteenzetting. Mijn eerste indruk van dit bedrijf is dan toch juist geweest.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb ook alleen maar heel goede ervaringen met WWAOW. Mario: Dat gesprek met Luc Spooren heeft jou kunnen overtuigen want even voordien zeg je nog: waardeloos! Waar zo'n verhelderend gesprek al niet goed voor is hé.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Dio, Laat ik het maar zo stellen: voor mijn doeleinden heeft het geen toegevoegde waarde, omdat ze me niets kunnen bieden dat ik niet zelf al dan niet beter kan regelen. Voor degene die een paar exemplaren van zijn boek wil hebben, kan dit een uitkomst zijn. Het gesprek was gezellig maar niet verhelderend. Tenminste niet voor mij. Zo, nu moet ik koffie drinken, zit al de hele nacht wakker te zijn....

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gossie Mario, mijn nederige excuses hoor, een tikfoutje in je naam en je schreeuwt moord en brand. no thanks, ben geen aardappel, ben een fiets. thringtring.