Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder

Boek gezocht...

Soms zoek je een boek waarvan je titel of schrijver niet meer weet. Dan kun je hier vragen stellen om er samen met andere forummers achter te komen welk boek dat is. Let op: als je alle gegevens van het boek al kent, dan mag je je vraag hier niet te stellen. Dit is niet marktplaats. Is het niet meer verkrijgbaar? Bel/mail in dat geval de uitgever. Helpt dat niet zoek dan op www.antiqbook.com of in de tweedehands afdeling van www.bol.com.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sholted, dank je voor je meedenken. Ik wil het zo graag in het Nederlands hebben voor mijn kleinkinderen. Zo jammer, ik heb het gehad ... :crybaby:

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
...

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zoek een boek dat ik een aantal jaren geleden gelezen heb maar ik weet geen auteur of titel. Gaat over een jonge Amerikaanse waarvan haar vader uit Engeland of Ierland afkomstig is maar recent is overleden. Dan blijken er meerdere geheimen te zijn van zijn achtergrond en er is een link naar Engeland of Ierland. Het meisje vind brieven, of documenten, die verwijzen naar Engeland gaat over een erfenis volgens mij. Samen met een jongeman die banden heeft met de familie van haar vader reizen zij af naar Engeland of Ierland. Daar spreekt zij met een oude dame die een vriendin bleek te zijn van haar grootmoeder, die lang geleden gestorven is. Het graf bij een kapel blijkt echter leeg te zijn. Grootmoeder kreeg een zoon van een man,waarvan haar grootmoeder hield maar de vriendin ook verliefd op was. Uiteindelijk bleek de vriendin niet zo’n goede vriendin want zij sluit uit pure jaloezie haar vriendin op in een soort van keldergat of kolenhok in een huisje ergens bij de Engelse of Ierse kust, waar zij dan ook sterft en begraven ligt. De vriendin trouwt met de man. Of het kind bij hen blijft of ter adoptie wordt afgestaan weet ik niet zeker , maar hij groeit op in Amerika. De vriendin blijft zwijgen over het gebeurde. De jonge vrouw en de jonge man krijgen een soort van verhouding. Bepaalde mensen willen de documenten/brieven aan en het meisje is in gevaar. Typerend is dat de ‘geest’ van de grootmoeder ook in het verhaal spreekt, en haar kleindochter wil waarschuwen. Het verhaal lijkt op dat van de geheime erfenis van Mary Higgins Clark maar is het zeker niet. Het boek kwam van de bibliotheek, maar is niet geregistreerd als geleend, dus nazoeken heeft niets opgeleverd. Ook niet met de zoekmachines . Heeft iemand enig idee welk boek dat dit kan zijn geweest? Ik zoek hier al heel lang naar..
Niemand voor deze? Ik ben hier ook wel benieuwd naar namelijk. :-)

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zoek een eerste druk van het fantastische boek "Ik ben maar een neger" van de grote schrijver Jef Geeraerts. Let wel: eerste druk. Internet boekwinkeltjes afgezocht zonder resultaat. Wie heeft het in de kast? Ik kan goed begrijpen dat je er dan niet van af wilt, maar geef het een gedachte!

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben op zoek naar een boek over een amsterdamse rechercheur. De man onderzoekt o.a. een verkrachting van een vrouw. De man werkt tegen zijn zin samen met een vrouwelijke stagiair, hij kan namelijk slecht overweg met vrouwen. Volgens mij is het bureau waar hij werkt bureau beursgracht of beursstraat oid. Ik heb geen idee wat de titel is en wie de schrijver is, ik heb dit boek ooit geleend in een bibliotheek, maar deze is helaas gesloten. Edit: vlak na posten gevonden op internet: john bakkenhoven, moord op de keizersgracht

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo, ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Ooit een boek gelezen, uitgeleend en kwijt. Geen idee wat de titel was of wie de schrijver is.

Het gaat over een getinte dame, die wordt uitgemaakt voor "dorps gek". Speelt zich af in Amerika dacht ik. Ze scheld, is onbeleefd naar omwonende en ziet er onverzorgd uit. Wordt opeens dood gevonden op straat. Een buitenstaander belandt daar, weet even niet hoe of waarom, en maakt er haar missie van te ontdekken wat er met die vrouw gebeurt is. Brieven die geschreven worden met politie/detective bijv. Zijn ook in 't boek gedrukt, het is net alsof je midden in die onderzoek mee draait. Uiteindelijk komt ze er achter dat de getinte dame om het leven is gebracht, en aan gilles du la tourette leed. Dit is een erg beknopte versie, ik vond 't een heftig verhaal. Volgens mij deels waargebeurd, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Wie o wie zegt dit wat?

Groetjes, Julia

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Goedenavond! 
 

ik zoek een mooi boek over een reiziger die vertrekt zonder spullen of geld, een tijd verblijft en werkt bij een man met een glazen winkel en wordt geroepen door de wind. Volgens mij speelde het zich af rond Marokko maar dat weet ik niet meer zeker. Ik hoor graag of iemand weet over welk boek ik het heb! Veel dank! 
 

met hartelijke groet, Laurie 

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik ben al heel lang op zoek naar een specifiek boek. Ik denk dat ik het tijdens een verhuizing ben kwijtgeraakt.

Het boek gaat over een vrouw, een lerares op het voortgezet onderwijs die in de trein naar huis van haar werk in contact komt met een jongen van 16. 
Dit blijkt de zoon van een vroegere vriendin 
De jongen is serieus en wijs voor zijn leeftijd en ondanks dat de lerares weet dat het niet kan en mag, krijgen ze een relatie, waar in de jongen vaak de volwassene lijkt. 
heeft iemand enig idee? 
Auteur? titel?
ik hoor graag

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo,

ik zoek een boek dat ik in mijn jeugd gelezen heb. (begin jaren 90)

Het gaat over een periode kort na de 2e wereld oorlog. Een jongen die in een kamp gezeten heeft komt terug uit een psychiatrische kliniek. Hijzelf heeft het kamp overleefd maar heeft een litteken op zijn gezicht van een marteling. Zijn broer en vader hebben het kamp niet overleefd.

Korte samenvatting verder: hij vind na veel zoeken werk bij een accountant volgens mij, en komt daar bij toeval in contact met zijn oude kampbeul. Hij wil wraak voor wat hem is overkomen, en dat wordt bijna zijn dood. Zijn broer blijkt uiteindelijk ook nog te leven en gaat hem helpen met de wraak. Wat ik ook weet is dat het een boek was in 2 delen. 

Ik dacht dat het boek: ‘de oorlog is nog niet voorbij’ heet, maar daar kan ik hem niet op vinden.

Bedankt voor de hulp!

Pieter

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo,

ik zoek een jeugdboekenserie die ik meer dan 20 jaar terug heb gelezen. De boeken verhalen van een meisje dat aan het zwerven slaat (met broertjes/zusjes meen ik), ik denk in Amerika. Ze reist naar een oud familiehuis of iets dergelijks, mogelijk is daar ook nog een opa of oma. De kust speelt een belangrijk thema (ze vangen bijvoorbeeld ook vis om te eten) en uiteindelijk, als het huis gevonden is, bouwt ze verder aan een boot die daar in aanbouw is. 

Het is heel vaag, ik weet het. Heeft iemand een idee? Alvast bedankt!

Susanne

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

In plm 1978 las ik een boek met in een van de eerste hoofdstukken een passage die zich afspeelt op een hotelkamer. De hoofdpersoon heeft een sigaar(tje) en van het sigarenbandje stapt een kleine (Jaguar, Lynx, Tijger, Luipaard, Panter, Poema of Cheetah) af die vervolgens op het colbertjasje van de hoofdpersoon gaat zitten. 

De hoofdpersoon legt misschien ook nog iets (een revolver?) in de lade van een kastje en gaat vervolgens de deur uit.

Het boek heb ik niet uitgelezen. Dat hoop ik nu te doen maar kom er niet meer achter om welk boek dit gaat.
 

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik ben op zoek naar een jeugdroman die ik ooit heb gelezen ik geloof dat er meer dan 1 boek van was. Het begon met een meisje dat na een avond uit op een plein stond en daar brak een gevecht uit tussen vampierjagers en vampiers. De vampiers kidnappten het meisje naar hun kasteel. En 1 van de vampiers werd verliefd op haar en zij op hem. De andere vampiers vonden dat niet oké. Maar volgens mij was die verliefde vampier de leider of de broer van de leider. Haar normale vriendje werd een vampier jager om het meisje te redden. Ik denk dat de reddingsactie in een bos plaatsvond en dat de jongen stierf en het meisje wou blijven. Maar Ik weet niet wat de titel of auteur was. Het kan een Engelse vertaling geweest zijn. Kan iemand mij helpen? Ik ben al enkele jaren ernaar opzoek.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Kan iemand mij helpen, ik heb ooit een boek gelezen waar een vrouw van de stad terug bij haar ouders op het platteland gaat wonen (een beetje tegen haar zin in). ze gaat hier bij het lokale restaurant werken in de bediening. De eigenaren zijn man en vrouw. De man nodigt de nieuwe bediende uit om wat meer te leren over bepaalde wijnen bij bepaalde gerechten, uiteindelijk gat hij vreemd met haar. Net als 'de daad' begint, kom de vrouw van de eigenaar binnen en Ziet alles.

de vrouwelijke eigenaresse wordt een beetje het hele boek neergezet als een soort kreng. 

ik weet ook nog heel goed wat de niewe bediende te eten kreeg bij het wijn proeven ze werd geblindoekt, kreeg coquilles voor gezet met een witte wijn. waarop zei antwoorden dat de wijn lekker was maar niet perfect paste, waar de eigenaar geschokt van was. uiteindelijk kwamen ze die avond op een wijn uit die er wel goed bij paste.

ik weet dat dit maar weinig informatie is, maar denk wel heel typerend voor het boek, iemand die mij kan helpen?

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik heb jaren geleden op de middelbare school een boek geleend, kan de titel en auteur niet meer herinneren en Google hebt ook niet...

Het boek gaat over een jonge meid die werkt als prostituee en wordt ingehuurd door een moeder van een zoon met een beperking. Deze zoon woont al zijn hele leven in hetzelfde huis en is zich niet bewust van de buitenwereld. In het begin doet zij het werk alleen voor het geld, maar ze wordt verliefd en raakt ervan overtuigd dat hij haar perfecte man is en wil hem "redden" van zijn moeder en het huis waar hij al zijn hele leven woont. Uiteindelijk lukt dat haar en ze neemt hem mee naar haar kamer in Amsterdam. Om een of andere reden rent hij uiteindelijk dat huis uit (volgens mij omdat hij haar toch niet zo geweldig vindt en zijn moeder mist) en raakt verdwaald in Amsterdam, schrikt van alle drukte en belandt op een treinspoor waar hij aangereden wordt. Het boek eindigt met de moeder overstuur dat ze haar zoon kwijt is en de meid zwanger van hem, als ik het me goed herinner.

Ik hoop zo dat iemand mij verder kan helpen, want dit boek spookt nu al een tijdje door mijn hoofd, maar ik kan het echt niet meer vinden.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door GekkeGelderlander

@Hierboven: Ik heb dit boek zelf nooit gelezen, maar ik heb het even voor je gegoogled en kwam uit op 't Jagthuys van Merijn de Boer. Op de site van deze bibliotheek vond ik een beschrijving en krantenrecensies die overeen lijken te komen met wat jij je herinnert van het boek: https://zele.bibliotheek.be/catalogus/merijn-de-b…. Hopelijk helpt dit je zoektocht :) 

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo ik ben op zoek naar een titek. Het is een Roman over een man die zijn ware liefde vind maar zij is uitgehuwelijkt met zijn wrede broer die niet van haar houdt. Gedurende meerdere levens herinnert hij zich zijngeliefde en vind haar en probeert haar hem te laten herinneren, maar steeds mogen ze elkaar maar kort liefhebben, omdat zij niet een passende leeftijd hebben soms is de één een baby en de ander al oud of ze sterven of zijn onbereikbaar maar ook omdat de wrede broer leert zich ook te herinneren en dan steeds op zoek gaat naar wraak op de broer die zijn vrouw stal. Het speelt door verschillende eeuwen en continenten. Herkent iemand dit verhaal? Het is me altijd bijgebleven maar ik heb geen idee hoe het heet of wie de auteur is..

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo iedereen. Ik ben ook op zoek naar een boek. Het is een boek dat ik heb gelezen op de basisschool. Ik ben nu 27, dus het zal zo'n 15-20 jaar geleden zijn geweest dat ik dit boek gelezen heb. Ik heb hem echter niet uitgelezen destijds en dat zit me nog steeds een beetje dwars.

Het gaat over twee kinderen (broers/zussen? Vrienden?) die samen een computerspel spelen. Dan worden ze in het computerspel getrokken. Ze komen in de stad terecht waar ze over speelden. Het spel was dus een soort city builder spel, of misschien een computerspel waarin je een stad moet managen. Er blijkt oorlog te zijn in de stad, of in ieder geval gevechten en dan moeten ze zien te overleven. En natuurlijk moeten ze weer uit het spel zien te komen.

Wat betreft het idee lijkt het heel erg op Het Geheim van de Magische Muis, van Chris Bos, behalve dat dat boek dus te nieuw is. Heeft iemand enig idee?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Rietjew Is het misschien Anderland van Tad Williams? Vier dikke delen.

Hoewel, dat is misschien geen boek (serie) voor een basisschoolleerling.

Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik zoek een boek (roman) dat ik ooit gelezen heb over de 2e Wereldoorlog. Het is geschreven door een Amerikaanse schrijver. Het dikke boek bevat iets van 7 of 8 verhaallijnen. Zo is er een verhaallijn over een Amerikaanse (lesbische) pilote genaamd Bernice, een verhaallijn over 2 joodse zusjes in Parijs/Frankrijk (naam Rivka) waarvan 1 in het verzet gaat en de ander komt in het doorgangskamp Drancy. Het verzetsmeisje komt later haar vader tegen in de maginotlinie die ook verzetsstrijder is. 
Verder nog een verhaallijn over een Engelse bommenwerper, een verhaallijn over een matroos op een onderzeeboot of schip ergens in de zee bij Japan. 
Uiteindelijk treffen alle personages uit de verhaallijnen elkaar op enig moment. 
Wie kan me helpen aan de titel/schrijver van dit boek?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

ChatGPT denkt dat het "The Winds of War" van Herman Wouk is.

Dit was de vraag die ik stelde: 
What book contains these names and elements? bernice, two sisters named rivka, submarine, bomber, second world war