Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 172 Praten

Günther schoot zijn peuk de berm in. 'En hoe lang zou ie daar al zitten?' 'Een jaar of acht,' zei ik, en drukte op de knop om het raampje aan zijn kant te sluiten. 'Ongelooflijk.' Günther schudde zijn hoofd. 'Wie wil daar nu wonen? Zou jij daar kunnen wonen?' 'Binnen schijnt het wel mee te vallen.' Günther snoof smalend. 'Ja, het zal. Wie zegt dat?' 'Karel, zei dat.' Hij keek me even aan. 'Sorry.' Ik haalde mijn schouders op. 'Geeft niet. It's all in the game.' 'Maar jij mocht Karel toch graag?' Ik knikte. 'We visten vroeger vaak samen. Op karper.' Günther wees naar het kleine vervallen boerderijtje. 'En hij heeft hem laten ...?' Ik knikte weer en glimlachte even. Günther zweeg. Afwachtend. 'Degene die hem heeft afgemaakt had Karels theedoek aan de hengel geknoopt. Halfstok, als boodschap.' 'En?' 'Karel had de gebruikersnaam van zijn hotmail account en zijn wachtwoord erin laten borduren.' 'Hoe wist jij...?' 'Had ie me ooit verteld. Voor als er iets met hem zou gebeuren. Bleek dat hij alles wat ie wist per mail aan zichzelf stuurde.' Günther maakte een klakkend geluid met zijn tong. 'Dus ook dit adres?' 'Ja, en nog veel meer.' Ik knikte richting het boerderijtje. 'We weten bijna alles van hem en zijn organisatie.' Günther sloeg met zijn vlakke hand op het dashboard. 'Dus we halen die hond helemaal niet op om te praten?' 'Nou,' zei ik, 'er zal best nog even gepraat worden. Maar kort, waarschijnlijk.' Günther glimlachte en stak een sigaret op. Ik drukte weer op de knop. Onder aan de helling ging de deur open. 'Komt ie,' zei Günther. 'Maar zou jij daar nu acht jaar ondergedoken hebben kunnen zitten? Wat had ie daar nu? Niets toch?' 'Macht,' zei ik. 'Macht.' ('Je mag van de opdracht afwijken als een ander verhaal zich presenteert.' Aldus de schrijfcoach. Dat deed ik dus, want het andere verhaal presenteerde zich in dienst van mijn alter ego en zijn pulpbelevenissen 8) :thumbsup: . Hangt samen met https://www.schrijvenonline.org/forum/themaforums… en de overige pulpscenes)

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gebruik jij nou deze opdrachten als inspiratie of plaats je hier wat je al geschreven hebt en op dat moment past bij de opdracht? Anyway, mooi dialoog weer.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Marieke1980, dank je. Ik gebruik de opdrachten als inspiratie en heb bij het denken over de uitvoering altijd de mogelijkheden voor mijn alter ego in het achterhoofd. Soms is dat onmogelijk.

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Angus, subliem in zijn geheel. Het terugpakken van de theedoek aan de hengel :thumbsup: Het tongklakken is zo’n zin waarmee je het echt beeld, de sfeer echt afmaakt. Ik heb een big smile. Genieten dit.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Nancy. Dat klakken van de tong. Ik dacht ik probeer het eens.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, schrijvenmaar.
Ik moest toch stiekem wel lachen om het borduurwerk in de theedoek, eigenlijk.
Ik wilde perse die theedoek terug. Dan maar met borduurwerk, dacht ik :o

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De acht jaar deden mij aan Julio Poch denken. De theedoek als herinnering, je verhaal is er een uit de Angus serie maar, het gebouw vormt een goed beeld op mijn netvlies, mede door de sterke dialoog.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, maddbrug.
De acht jaar deden mij aan Julio Poch denken.
Stukje is ingegeven door de geschiedenis van Bernardo Provenzano (capo dei capi van de Cosa Nostra), die na tientallen jaren gezocht te zijn geweest, werd gearresteerd. Hij bleek ondergedoken in een kleine boerderij in Sicilië.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Angus, lekker dialoog weer hoor. En deze huis-opdracht slim gebruikt als kapstok om je alter ego steeds weer onder de aandacht te brengen. De droge humor van hp mag ik wel. De theedoek terloops weer ten tonele brengen: enig :lol: Graag gelezen.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De sfeer die je beschrijft is weer even pakkend als altijd. De theedoek is ook weer een prachtige vondst om die hier ten tonele te laten verschijnen. :thumbsup: Het heeft even geduurd , maar nu begrijp ik jouw alter ego en zijn pulpbelevenissen. Kijk nu al weer uit wat de volgende vertelling wordt. :nod:

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zie de titel van een bundel opdoemen: 'Mijn alterego en SOL' ;) Het is weer een fijne deze week. Het teruggrijpen naar de theedoek plaatst het verhaal mooi in perspectief waarbij het borduursel er dit keer ook een vleugje humor inbrengt. Het was weer een plezier om te lezen!

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Angus, De opdracht was om over een huis na te denken en te schrijven. Jij maakte er een boerderijtje van met een sinister verhaal er rond dat ik graag gelezen heb Mooie schrijfstijl, mooie dialoog. Of jij daar nu je alter ego bij wilt betrekken, is jouw zaak. Waarschijnlijk doet dat je plezier en schrijven we niet allemaal voor het plezier? Om creatief bezig te zijn? Ik vind het leuk dat je 'oude opdrachten' in je inzending hebt verwerkt. Geeft "schwung" aan een toch redelijk zware-kost-tekst. :o Raampje open/raampje dicht is een dialoog op zich. :unibrow:

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook ik ben weer blij met een alter-ego episode en de theedoek. En ach, een boerderij heeft een deur. Dat past in de opdracht.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het zit strak in elkaar. De balans tussen beschrijvende tekst en de dialoog is sterk. Het is ongeveer een derde en door de afwisseling voelt het natuurlijk aan. Door het werken met een alter ego staat er een sterk personage, dat klinkt door in heel de tekst. Ik ben het met @marceline eens en verheug me op de bundel.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor jullie reacties, Karinska, marceline, Thea Josphine, Blavatski, Ton Badhemd, Stella M., May Laysen & mijbogert.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Iedereen worstelde met die theedoek (mijn indruk) en jij voert het vrijwillig en kunstig weer op. Mooi verhaal weer, goede pulp!

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben jaloers op jouw dialogen die stijlvast blijken ook na lange tijd weggeweest te zijn geweest. Je mocht inderdaad met een ander verhaal komen van mij, mocht dat zich aandringen. De zakdoek blijft hangen als grimmig beeld. Een soort capitulatie.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, i-Kat. En die theedoek, als het maar geen fetish wordt :confused:

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Odile. Helemaal top, dat je daar na bijna twee weken nog aan denkt en de moeite voor neemt :thumbsup: In dialogen steek ik relatief gezien veel tijd. De geloofwaardigheid van een verhaal staat of valt er mee.