Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Roman 1, 2, 3, ...

Hier ben ik weer! Dit is wellicht al vaker gevraagd, maar ik kon niet meteen een gelijkaardig topic vinden. Eind 2015 werd mijn eerste roman gepubliceerd, gevolgd door vele maanden van promotie, herkend worden op literaire events en dat soort dingen. Geweldig! :D Rond maart 2016, een paar maanden na verschijning van boek 1, stuurde ik mijn 2e roman op. Natuurlijk was de eerste reactie van de uitgeverij: "Ho, geduld jij, eerst afwachten hoe boek 1 het doet." Uiteindelijk werd roman 2 gepubliceerd in oktober 2016. Ik kan totaal niet klagen over het tempo waaraan mijn boeken verschijnen. Maar ondertussen gaat mijn schrijfproces ook steeds vlotter, op amper een paar maanden tijd heb ik nog 3 romans geschreven, herlezen, herwerkt en klaargelegd voor de uitgeverij. Gewoon weer een jaartje wachten en dan een volgende roman opsturen, zou je zeggen. Maar in plaats daarvan zoek ik liever een goede regelmaat waarmee ik een volgende roman kan opsturen. Natuurlijk heeft een uitgeverij niet de tijd (of de nood ertoe) om zelf e-mails rond te sturen, van "Help! We hebben een nieuwe roman van je nodig!", dus daar hoef ik niet op te wachten. Aan de andere kant wil ik ook niet dat de uitgevers met hun ogen zitten te rollen, telkens wanneer er een nieuw manuscript van mij binnenkomt, "Oh nee, daar heb je haar weer!" Is er een goede regelmaat, of zijn er belangrijke factoren waarmee ik rekening moet houden om te kunnen inschatten, wanneer de tijd rijp is voor een volgende roman? Ik hoor het graag van jullie!

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ovidia, hoe moeten we daar nu iets verstandigs over zeggen als we niet weten wat en hoe je schrijft of bij welke uitgever je zit? Dat je herkend wordt op literaire events wijst er op dat het wel een van de grotere en bekendere uitgevers moet zijn. In Nederland moet je namelijk heel wat presteren om als auteur herkend te worden. Die grote uitgevers bekijken elk boek op zich. Je hebt zelf pas iets te eisen als je echt heel bekend bent. Dan heb je de uitgeverijen voor het uitkiezen. Ga in gesprek met je uitgever, zou ik zeggen. Dat lijkt me zinvoller dan je vraag hier neerleggen.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als veelschrijver heb je gewoon meerdere uitgeverijen nodig - zoals bvb Bavo Dhooge die aan de lopende band romans uitbrengt. Dat werkt wellicht het best als je verschillende soorten boeken bij verschillende uitgevers onderbrengt.