Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#121 Zusjes

Ramona dwaalt van de groep af. Een spoor van uitgeholde pompoenen met theelichtjes, die het pad in een oranje gloed zet, schemert door de bomen. Alsof dát haar angst aanjaagt. Belachelijk. Ze tilt haar lange rok omhoog en koerst op het ravijn af. Niemand zal haar missen. Zelfs nu haar zus vandaag precies een jaar dood is vraagt niemand hoe het met haar gaat. Niet dat ze rouwt om Rosanne, ook al waren ze een identieke tweeling. Ze huppelt door het bos. Al die tijd heeft ze hier naar toegeleefd en trekt haar masker af. Met een boog verdwijnt die ergens in het donker. De geesten mogen haar gerust zien. Eén geest in het bijzonder. Ramona glimlacht bij dat idee. Morgen zal ze eindelijk populair zijn en zal iedereen om haar heen drommen, haar op feestjes vragen. Misschien zal Pim … Nee. Hem wil ze vernederen. Precies zoals hij het altijd bij haar doet, op foutjes letten, en ze dan breed uitmeten, de miezerige rat. Hij heeft ook niet lang om haar zusje getreurd. Aan de manier waarop de wind suist, weet Ramona dat ze op de plek aangekomen is. Ze houdt haar pas in. ‘Het was je eigen schuld, Rosanne.’ Toch kan ze een huivering niet onderdrukken. Ze schuifelt naar de rand. Een windruk laat haar bijna haar evenwicht verliezen. Ze lacht luid. ‘Kom maar naar me toe. Hoe was je val? Weet je wel hoe vaak je mij pijn deed … met woorden. Bitch. Ow, oeps, ík ben de bitch. Jíj was het lieverdje.’ De wind zuigt aan haar rok. Had ze haar skinnyjeans maar aangedaan in plaats van die achterlijke verkleedpartij. ‘We gaan ruilen. Jij mijn lichaam ik jouw geest … wacht, ik wil meer, ik wil je ziel …’ Een snerpende gil explodeert in haar hoofd en dan wordt alles zwart. Als Ramona haar ogen opent, zit Rosanne op het voeteneinde van haar bed. Het lijkbleke gezicht besmeurd met bloed. ‘Voor altijd één …’ Haar zusje vertrekt haar mond tot een grimas. ‘Neeee!’ ‘Shhht.’ Haar moeder pakt haar hand. ‘Ze vonden je bij het ravijn, lieverd.’

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Door jouw manier van schrijven zit ik snel in het verhaal. Mooi! De gevoelens van de hoofdpersoon breng je knap naar voren. Net als Mirabella graag gelezen!

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi verhaal, Meta, zusjes, ja het is het één en ander, hè?! En dan nog wel tweelingzusjes; het schijnt dat er dan een oude ziel en een nieuwe ziel samen reïncarneren, veel overeenkomsten en veel tegenstrijdigheden. Gelukkig heeft ze het overleefd. :o

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een spanning heb je in het 1e deel van je verhaal gebracht, Meta. Mijn fantasie ging op de loop. Mooi geschreven. Alleen kan ik geen logica vinden tussen het eerste deel en het slot. Maar dat zal beslist aan mij liggen.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je wel, Jules. Ramona dacht met Halloween te kunnen switchen, omdat volgens de legende de scheidingslijn tussen de werelden dan dun is, en de overledenen een lichaam zoeken. Maar nu heeft ze de geest van Rosanne tot leven gewekt en zit ze voor altijd (op een onaangename manier) aan haar vastgeklonken. Alleen Ramona kan haar haar dode zusje zien ;)

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@maddbrug, bedankt voor je leuke reactie :) @Willemina, ik heb bij #8 uitleg daarover gegeven. Of is dat ook nog te onduidelijk? Ik hoor het graag van je ;)

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Meta, Ook na de uitleg in #8 is het mij nog onduidelijk. Als de geest van haar zusje, Rosanna, in het lichaam van Ramona zit (en zij dus in het lichaam van Rosanna) kan zij niet reageren vanuit het lichaam van Ramona - en dus ook Rosanna niet op de rand van het bed zien zitten. Of...?

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Prachtig! Sfeervol en onverwacht. Is Ramona nu Rosanne geworden? Roept ze daarom, 'nee'? Omdat Rosanne nu in t lichaam zit van Ramona? Of toch andersom. Doordenkertje, heerlijk :-)

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Meta, Mooi verhaal, dat aan het einde onduidelijk is maar niet heel veel uitleg nodig heeft, meer die ene zin die verheldering geeft. Dat is een kwestie van lezen als een lezer. Als je schrijft roep je vragen op bij de lezer. Die puzzelt dan met wat je hem of haar aan informatie geeft om een kloppend verhaal te maken in zijn voorstellingsvermogen. Zoals Willemina blijft er bij mij onduidelijkheid, omdat ik niet vind dat ze nu een is met haar zus. Waarom heeft haar zus een bebloed gezicht, en aan het voeteneinde is toch niet hetzelfde als één zijn? Eerst zeg je dat ze gaan ruilen, "jij mijn lichaam, ik jouw geest... wacht, ik wil meer, ik wil jouw ziel' Dit is erg moeilijk met show te beschrijven lijkt me, en de zus is niet in haar lichaam, want ze ligt op bed. Dus het resultaat is verwarring bij de lezer. Een oplossing zou kunnen zijn dat je haar niet laat wensen dat ze ruilt, maar dat ze alleen maar haar geest wil of haar ziel.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel goed de spanning vastgehouden. Einde een beetje cryptisch, maar ik vermoedde #8.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je uitgebreide feedback, Odile. Haar zusje laat zichzelf met een bebloed gezicht zien, omdat ze bij haar val in het ravijn zo gewond is geraakt, en daardoor overleden. Ze is ook niet één zoals Ramona gehoopt had, maar Rosanne treitert haar daarmee. Ik zie nu dat ik te veel aan de fantasie overgelaten heb ;) Jouw laatste zin is de oplossing. Ik heb het verkeerd verteld door te zeggen dat ze wilde ruilen.