Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Punctuatie help

6 September 2016 - 15:09
Kan iemand een site of pagina aanbevelen waar punctuatie duidelijk en kort in staat? Ik ben vaak aan't twijfelen wanneer ik hoofdletters moet gebruiken, komma's moet zetten en aanhalingstekens moet gebruiken. Een korte pagina op op terug te vallen zal mij veel tijd schelen in het schrijven van nieuwe verhalen

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2016 - 22:07
Dag JongeSchrijver, Ik gebruik Schrijfwijzer van Jan Renkema als ik twijfel. Het is een boek, dus géén pagina. Interpunctie is, volgens mij, te ingewikkeld om in een pagina te kunnen behandelen. Als ik me niet vergis is Schrijfwijzer ook op internet te raadplegen. Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2016 - 22:58
Dankje voor je reactie! Misschien heb ik inderdaad meer aan een boek dan een simpele opsomming. Kan je iets zeggen over wat het leerproces voor jezelf was? Heb je bijvoorbeeld er een boek over gelezen en steeds als je twijfelde het weer opgepakt, of kwam het vrij natuurlijk voor je? Ik snap dat veel van het schrijven met ervaring komt. Maar ik zou graag weten hoe ik het best aan een goede basis kom, zodat ik in ieder geval al goed weg kan schrijven zonder steeds over deze dingen na te hoeven denken.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2016 - 23:01
JongeSchrijver: Even een reactie op je vraag over mijn 'schrijfproces' Nederlands was op school nou niet bepaald mijn sterkste vak (ik snapte van ontleden e.d. helemaal niets). Op een gegeven moment ben ik een cursus verhalen schrijven gaan volgen; gewoon om mijn Nederlands te verbeteren. Tijdens die cursus heb ik – op aanraden van iemand, ik weet niet meer wie- Schrijfwijzer aangeschaft. Dat boekje ben ik eerst gewoon gaan doorbladeren. Daarna heb ik echt hoofdstuk voor hoofdstuk doorgenomen. En telkens als ik tijdens mijn schrijfoefeningen iets niet wist, heb ik letterlijk het boekje erbij gepakt. Zo kom ik stapje voor stapje vooruit. Ik moet nog wel veel opzoeken, maar veel minder als eerst.