Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 101 Kruispunten

Niet dat ik specifiek om die kostschool had gevraagd, maar volgens mijn Pitty-boekjes ging ik gouden tijden tegemoet. Waarop het leven mij in een bus duwde die ik waarschijnlijk had moeten overslaan. Zoals de bus die ik jaren later, ondanks het lange wachten onder de stortregen, voorbij zou laten gaan omdat mijn vriendje nog niet helemaal klaar was met het dansen van de stervende zwaan. Ik had duidelijk iets geleerd. Het had moeten wennen maar dat deed het niet. Pitty was een grote leugen. Ik verlangde naar mijn fiets en naar nasi speciaal. Niemand kon er meer tegen dat ik daarnaar verlangde. Alsof mij dat iets kon schelen, dat niemand daar meer tegen kon. Zelf kon ik er nog het minst tegen. De nasi nam steeds grotere vormen aan; een hele rijsttafel drong zich aan mij op. En dat ik die dan op mijn fiets ging halen bij de afhaaltoko. In een later stadium simuleerde ik er astma-aanvallen bij om maar niet naar die bleke nonnenkoppen te hoeven kijken. In mijn ogen leken al die gezichten op een ziekbed en ik was het ziekteproces. Soms simuleerde ik zo goed, dat de astma-aanval in mijn muffe slaaphok bleef hangen. Dan kreeg zelfs de beste sambal manis er geen grip meer op. Ik geloof dat dat het dieptepunt was. Die falende sambal. Of misschien wel de ontbrekende atjar. Het voordeel van een dieptepunt is, dat je kan beginnen met het herstel. Zoals bijvoorbeeld de ramen opengooien en kruizen van de muren rukken. Dat lukte aardig. Uiteindelijk kwam het naar omstandigheden goed. Hoewel ik mijn achteruitkijkspiegels het liefst had willen afplakken. Met ducktape of ander ondoorzichtig spul. Maar al vele kruispunten bewezen dat dat lastig was geweest. Een toekomst moet het verleden kunnen blijven raadplegen om niet te crashen.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
elysevdr, De verwachte gouden tijden blijken een leugen, mooi verwoord in dit (kost)school verhaal. Het verlangen teruggebracht tot een fiets en nasi. Met een wijsgerige afsluiting. Mooi.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ai... Ja. Ik heb ze allemaal gelezen, de boeken van Pitty (en uiteraard 'De dolle tweeling' en 'de Vijf' en enzovoorts :)). Je zou inderdaad denken dat het leuk is op een kostschool. Een zielig verhaal, Elysevdr!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Richard, ben je niet blij dat je nu weet wie Pitty is? :lol: Heb je toch mooi aan mij te danken. Maar laat je niet gek maken door haar. Voor je het weet zit je met een kersenvlaai-syndroom. Mijn dank voor je compliment. @ Han, dan hoop ik onvoorspelbaar te kunnen blijven. Dank je wel! :) @janp, je hebt me goed gelezen (verkapte politiek). Dank je wel! :) @Annemieke, trap er niet in! Zielig? Eigenlijk wel ja. Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
"Ik geloof dat dat het dieptepunt was. Die falende sambal." Een humorvol dieptepunt! Weer een leuk Elyse verhaal. Ik vraag me wel af hoe je een bus waar het leven je in duwt kunt overslaan.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Elyse, weer een verrassend voorbeeld van hoe jij associaties legt. Het leven als een grote nasi speciaal, met of zonder. Gezien je schrijfstijl ontbreekt het jou niet aan falende sambal, manis of niet. ;) Ik heb weer eens genoten van alle wendingen die een verhaal van jou kan aannemen. Je bent en blijft een kunstenares. :nod:

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldig verhaal. Hoe simpel kan een verlangen zijn en hoe complex de teleurstelling. Altijd ducktape in huis hebben, ik heb net maar weer een rol gekocht. Genoten Elyse, van je vertelsel!

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Elyse, je weet me helemaal mee te nemen naar de kostschool, met niets meer dan een fiets en nasi. Heel knap!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Anton, dat is een goede vraag. Ik wist toen ook niet hoe dat moest. Pas later leer je, dat je zelf ook nog iets in te brengen hebt. Al moet ik mijzelf er nog regelmatig aan herinneren. Dank je wel voor het trouwe lezen en je compliment. :) @Milii, jouw woorden zijn mij zo kostbaar. Dank je wel! Jij tovenares... :) :{} @mad, dank je wel voor jouw zo mooie reactie. Het geeft me een veilig gevoel dat je een rol ducktape in huis hebt. Komt ook goed van pas bij het klussen in je galerijflat. :{}

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@gs, een fiets en nasi zijn dierbare ingrediënten. Veel meer heeft een mens eigenlijk niet nodig. Dank voor je fijne reactie! :)