Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #100 Dood

27 juni 2016 - 21:07
'Moet je huilen, juf?' 'Mijn kat is dood, hij kwam niet terug vanmorgen.” 'Was ie helemaal alleen in het donker naar buiten geweest? Of scheen de maan?' 'Hij hield van buitenspelen 's nachts, Anne, dan ging hij op jacht.' 'Wat is jacht, juf? Net zoiets als nacht?' 'Hij ging op muizen jagen, dat heet op jacht gaan.' 'O. Is zijn staartje ook dood, juf?' 'Ook zijn staartje, Anne.' 'Zijn koppie?' 'Ook.' 'Had hij strepen, jouw kat?' 'Nee, hij was zwart.' 'Twee of vier pootjes stuk, juf?' 'Vier, alle vier zijn pootjes, Anne.' 'Goh, zielig, ook zijn kleine buikje? Zat er een muis in zijn buik, juf?' 'Dat weet ik niet. Hij legde 's morgens altijd een muis op de stoep, bij de achterdeur. Een auto is over hem heengereden, Anne.' 'Stommerd, hij heeft niet uitgekeken. Maar ja, een kat kan geen stoplichten kijken tuurlijk.' 'Nee, dat denk ik ook niet.' 'Zijn ogen zijn ook dood, hè juf.' 'Ja, Poekie is echt helemaal dood, Anne.' 'Gefeliciteerd juf.'

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2016 - 10:58
Dank je Annemieke. En het is mij inderdaad overkomen. Met nog meer vragen, ter controle of de kat echt wel dood was, staartje, oogje, oortje, buikje enz.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2016 - 19:08
Leuke dialoog, ik hoor het een kind zeggen. Ja als leraar heb je het niet makkelijk, zo te horen! Het einde is wel beetje bizar. Maar die kinderen kunnen bijzonder uit de hoek komen!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2016 - 19:41
@Madd, je hebt dit feilloos geschreven. Een betere volkomen dialoog tussen een volwassene en een kind las ik niet. De gemeende gekkigheid van Anne aan het einde, maakt het af. Waarom zou een kind zoiets zeggen? :thumbsup:

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2016 - 22:38
Marietje, ik hoop dat je nu in de lucht bent! Dank je! Mw.Marie, bizar vanwege het verkeerd woordgebruik. Dat klopt. Mili, een kind zegt dat omdat ze het woord, gecondoleerd, nog niet helemaal kent. Ze weet dat ze iets moet zeggen, en neemt een woord wat er op lijkt.