Je schrijfdoelen voor februari 2016?

Een nieuwe maand, nieuwe of hernieuwde doelen! Wat zijn jullie schrijfdoelen voor februari, evt. met het oog op je jaardoelen? Terugblikken op afgelopen maand kan hier. Veel succes en plezier iedereen!

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor februari: * schrijfjaardoel: ms SA1 af en gepubliceerd, evt. C&I en DD * illujaardoel: aantal nieuwe illu's af, kaarten uit en evt. shirt of tas * reflectief schrijven jaardoel: toewerken naar 3-5x per week * evt. lesjaardoel: 1 of 2 Skillsharelessen produceren Schrijf- & illustratiewerk - ms: SA1 - scènes op volgorde zetten, herschrijf, extra scènes (werk toe naar 1e versie) - illu: dragon lettering voor Skillshare klas afmaken (zie lesgeven) - Evt. illu: SW kleuralternatief klaar (+ evt. kaart drukklaar) - Evt. illu: Jan listmania inkt/kleur, SSG inkt/kleur, RBG kleur en/of RRH potlood/inkt/kleur - s: OP (start 7 km) 9/14/200, pr na 10 km 0/1 (2x p.w.) - Eboek Metamorfoses (NL+EN) overzetten op eigen naam, nieuwe mailadressen maken, front en back matter aanpassen en opnieuw publiceren - En bijbehorend: BS/JK & ID sites aanpassen Lesgeven/Studie/Illustratie (Skillshare TA) - Voortgang posten: kleur/textuur dragon lettering (McDs coloring class) (deadline 31 jan.) Liefst alle vier af qua kleur/textuur, maar in elk geval 1 - 0/8 - Skillshare February TA Challenge: min. 10x korte projectfeedback geven 10/10, 3x p.w. - Evt. cursusopzet maken/meedoen met February Teach Challenge Class description, project description, class outline + class photos gemaakt, en gepost voor feedback. Bezig met het maken van de cursus: PDFs maken, lesfoto's, filmen, editen, publiceren. Daarna marketing. - BS MA versturen 10/10 Studie - 1-2 boeken lezen 9/7/12-24 - Evt. 1 of 2 (aan ms verwante) films, BBT 1/8/12-24 - Evt. museumbezoek - Art docu Goya Evt. regeldingen - W8 form. invullen en versturen (Nook, Smashwords, email D2D) - KvK ID etc. Planning & Promotie - 1-2x p.w. posten op FB NL & EN 6/4-8 - Evt. CT site bijwerken, of voorlopige site onder nieuwe domeinnaam (bio's, links, muziekbestanden uploaden)
29 februari 2016 - 16:02

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik bewonder steeds jouw gedetailleerde lijst, Judy. Februari staat in het teken van bijeenkomsten. Op dit moment kijk ik tevreden terug en heb ik rust in mijn hoofd, eindelijk. Ik ga even pauze nemen van schrijven, wat lezen. Ik wil boeken uitlezen waar ik aan begonnen ben. Misschien wat free-writen. Ik ga door met mijn blog. Daarna ga ik weer verder met mijn cursus. Daarvoor moet ik op pad of een alternatief verzinnen ivm een opdracht. Ik stel het herschrijven van mijn boek even uit.
1 februari 2016 - 13:49

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor februari: -Aan een aantal wedstrijden meedoen, ik weet alleen nog niet welke. -Werken aan het grotere project. De voorbereiding afkrijgen zou fijn zijn maar is niet noodzakelijk. -Gedichten herschrijven. In januari heb ik vrij veel gedichten geschreven, ik wil ze allemaal minstens één keer herschrijven deze maand. -Veel lezen
1 februari 2016 - 17:28

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Durf het hier bijna niet neer te zetten, stel dat het niet lukt.. Het is mijn streven om mee te doen met de wedstrijden, Fatale en Nordic Noir. Dit hoeft gelukkig niet in februari af te zijn, maar ik moet wel beginnen...
1 februari 2016 - 17:48

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Josta-Mari, als je meer focust op het proberen en schrijfplezier, dan lukt het misschien beter maar in ieder geval fixeer je jezelf dan niet op mislukken? Als ik hier een doel opschrijf, dan kan het zijn dat het niet lukt. Soms gebeurt dat. Dat is geen schande, ik doe mijn best, maar er is niet altijd tijd, energie, rust, inspiratie...
2 februari 2016 - 15:57

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor de maand januari had ik schrijftijd ingepland. Daar heb ik me tijdens die maand min of meer aan kunnen houden. Het blijkt toch telkens dat het echte leven tussendoor komt. En dan wordt er geschoven met de tijd. Het zit ook niet mee dat de datum van mijn bruiloft steeds dichterbij komt en dat we, o help, van alles nog moeten regelen. :| Het plannen van schrijftijd is iets wat ik nu, in februari, weer doe. Het is belangrijk voor mij, om tijd in te plannen, om te laten zien dat het meer is dan alleen maar wat schrijven. En ook om een signaal af te geven naar anderen. Over het schrijven zelf, ik ben bezig met het herschrijven van mijn verhaal. Op dit moment bij hoofdstuk 6 en tot nu toe loopt het goed. Daarnaast ben ik druk bezig om schrijfboeken te lezen en om aan zo geheten 'prompts' te schrijven. Dit zijn als het ware kleine schrijfoefeningen die ik vanaf tumblr, schrijvenonline.org en pinterest heb afgehaald. Het is vaak een aangename afwisseling tijdens het herschrijven.
3 februari 2016 - 10:31

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor februari ga ik de ambities iets opschroeven. Mijn werk staat me toe om onder werktijd tussen de telefoons door aan mijn verhaal te werken, waar ik ook voldoende gebruik van probeer te maken. Niet om echt te schrijven aan het verhaal, maar notities en ideeën opschrijven lukt wel aardig dan. Mijn doelen zijn dan ook: -1500 woorden verhaal schrijven -Verdere uitdieping voorgeschiedenis wereld/context verhaal -Eerste opdracht in schrijfboek doen en nalezen -Minstens eenmaal per week mijn 'denk-uurtje' organiseren -Onderzoek doen voor het karakter van een belangrijk personage
3 februari 2016 - 20:00

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi iedereen, hoe gaat het met jullie? De eerste week van februari zit erop. Hoe ging het en hoe wil je verder? Hier gewerkt aan een kortverhaal, wat technische dingen aan het doen voor eboekpublicatie, en bezig met het opzetten van een online illustratieles. Komende tijd hoop ik dat af te ronden.
10 februari 2016 - 8:50

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Klinkt goed, Judy. Ik moet mijn ritme omgooien voor het begeleiden van huiswerk. Dus ritme is nu het belangrijkste. Wanneer doe ik wat op de dag. Ik ga voor 's ochtends vroeg schrijven. Ik ben nu vooral met mijn cursus bezig en lees over gedichten schrijven. Op aanraden van Awatar / poëziekrant ga ik een bepaalde dichter lezen. Ik verdiep me in enjambement en afbreken van regels tot ik het in mijn vingers heb.
10 februari 2016 - 9:40

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga het grote project laten varen. Ik ga de komende jaren nog geen roman schrijven, ik wil me eerst nog meer ontwikkelen en bovendien lijkt debuteren onder de twintig mij geen realistische, haalbare en verstandige optie. Een aantal gedichten heb ik al herschreven, blij mee. Nog niet aan een wedstrijd meegedaan, er zijn er niet zo heel veel goede momenteel. Jammer. Lezen gaat prima Ik ben bezig met een zkv waarvan ik eergisteren de eerste versie schreef, en die ik gisteren herschreef. Succes iedereen!
10 februari 2016 - 13:17

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor de wedstrijden heb ik de verhaallijnen klaar. Er is echter een kans dat het te uitgebreid is, teveel wendingen en dan kom ik over het maximaal aantal woorden. Dus dat wordt schrijven en vervolgens schrappen, kan bijna niet anders. Iedereen succes met het behalen van de doelen!
10 februari 2016 - 15:54

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Pr, ik zou je zo mijn laatste tipartikel willen toesturen. Ik heb nog geen reactie van SOL gekregen. Het gaat over de tijd nemen om te groeien versus je snel ontwikkelen. Er is wat voor te zeggen om veel te lezen, je gedachten te scherpen, veel te schrijven voor je debuteert of te veel succes hebt.
11 februari 2016 - 22:19

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor februari is hetzelfde als dat voor de afgelopen maanden: verder schrijven aan mijn manuscript. Ik schrijf om de andere dag ongeveer 500 woorden, dus dat komt neer op 7500 woorden per maand. Ik zit nu op ruim 3000 woorden voor deze maand. Mooi op schema, dus! Verhaalsgewijs hoop ik deze maand het einde van de tweede akte te bereiken: het dramatische hoogtepunt van het verhaal waar het de hoofdpersonages betreft. Ik leef nu al met ze mee...
12 februari 2016 - 10:52

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben nog steeds druk bezig met het herschrijven van mijn verhaal. Ik kom elke keer weer een stukje verder. Tijdens het werk poppen steeds meer nieuwe ideeën voor vervolgverhalen e.d. Die schrijf ik op en bewaar ik, totdat ik mijn verhaal heb herschreven. Als ik het heb herschreven wil ik het een tijd wegleggen en me concentreren op een ander project, dan komen die ideeën goed van pas. Ik heb het de afgelopen week helaas niet kunnen volhouden om elke dag een uur te schrijven. Ik moest veel werken, wat veel energie kostte, waardoor ik minder heb kunnen schrijven. Zelfs dit typ ik met vermoeide handen. Ondanks dit ga ik er toch voor om minstens elke dag wat te schrijven, ook al is het geen heel uur. :)
12 februari 2016 - 19:38

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Pr, ik zou je zo mijn laatste tipartikel willen toesturen. Ik heb nog geen reactie van SOL gekregen. Het gaat over de tijd nemen om te groeien versus je snel ontwikkelen. Er is wat voor te zeggen om veel te lezen, je gedachten te scherpen, veel te schrijven voor je debuteert of te veel succes hebt.
Je mag hem naar mij PB'en als je wilt. Of moet je dan eerst mijn e-mailadres hebben?
12 februari 2016 - 20:44

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Halverwege feb. Hoe gaat ie? Hier vooral bezig geweest met het maken van mijn online illustratiecursus (teksten schrijven, foto's maken etc.). Komende week experimenteren met filmen. Daarnaast hoop ik ook te werken aan mijn kortverhaal, en mijn ebooks af te maken en (her)publiceren; al is dat waarschijnlijk een beetje te ambitieus allemaal. Waar zijn jullie mee bezig?
15 februari 2016 - 22:02

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben bezig met korte opdrachten, oefeningen eigenlijk. Bijvoorbeeld iemand omschrijven die het koud heeft. Verder kijk ik mee met het verhaal van een vriendin van mij, zij heeft me een gedeelte van haar verhaal opgestuurd. Nadeel is wel dat zij in het Engels schrijft, en op een manier die vrij letterlijk is. Ik heb de kans nog niet gehad om haar persoonlijk te spreken, maar wil dit wel doen om eens goed te bespreken wat ze wilt dat ik doe. Dat was mij namelijk nog niet helemaal duidelijk. Ik ben bang dat wanneer ik haar werk ga aanpassen, ze niet begrijpt hoe ik het bedoelde. Verder ben ik natuurlijk druk bezig met mijn langlopend verhaal. Nog niet veel opgeschoten, maar wel al aan notitieboek #9 bezig. Ik heb een duidelijke rode draad in mijn verhaal, mijn personages zijn ook helder en ik weet wanneer er een plot moment opduikt. Nu alleen nog herlezen en herschrijven. :)
15 februari 2016 - 20:51

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel is met veel plezier werken aan mijn tweede boek. Zonder plezier wordt het een geforceerde en gefrustreerde kwelling en is het niet vol te houden, dus vind ik het bijzonder belangrijk, me bewust te blijven van mijn motieven.
16 februari 2016 - 19:37

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Pr, ik heb hier een tijdje niet gekeken. Mijn tipartikel verschijnt hier op 23 februari maar ik stuur het je op. Ik stuur je een pb, waarna je mij je emailadres stuurt naar mijn emailadres. Ik ben gevraagd een cursus te vertalen naar het Duits. Mijn Duits is niet denderend, maar ik ken niemand anders. Dit betekent dat ik voorlopig weinig ga schrijven. Wel lezen hopelijk. [edti] Het lukt toch om aan schrijven toe te komen. Net 3 zaalteksten geschreven. Ik ga me de rest van de maand niet vastpinnen aan moeten schrijven maar zien wanneer ik tijd en ruimte heb.
19 februari 2016 - 11:48

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
We gaan zo langzaam maar zeker de laatste week van februari in. Hier (eindelijk) het technische eboekgedoe afgerond en mijn websites bijgewerkt. Verder bezig met het bouwen van mijn online illustratieklas. Komende tijd daarmee verder, en hopelijk ook nog werken aan mijn kortverhaal. Et vous?
21 februari 2016 - 21:37

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb gesnoeid in mijn werk (21216 woorden geschrapt). Door die reorganisatie moet ik 8 hoofdstukken opnieuw schrijven. Het voelt lekker en goed om dit te doen. ik ben erdoor gemotiveerd om weer lekker te gaan schrijven. Ook heb ik een aantal punten in mijn verhaal beter kunnen uitwerken en kunnen plaatsen. Voor de laatste week van deze maand geld voor mij vooral het schrijven aan de 8 hoofdstukken en het herlezen van de overige hoofdstukken.
22 februari 2016 - 13:04

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn tipartikel is geplaatst. Ik heb vandaag een les van een cursus vertaald naar Duits. Het is niet vrij van taalfouten, die kunnen ze eruit halen. Het gaat erom dat de ideeën correct worden vertaald. Ik heb aan een rits wedstrijden meegedaan. De zaaltekstenwedstrijd vind ik het leukst. Alles is opgestuurd. Ik heb nog een gedicht voor een vriend geschreven en een kort verhaal zonder aanleiding. Ik heb het verhaal van mijn oma in een kort verhaal verwerkt. Ik ben aan de beurt voor filosofie. Dit wil ik deze week afmaken met uitloop naar volgende week. Schrijfcoachingronde gedaan. Een 8,5 voor mijn schrijfcursus. Op naar de volgende les.
23 februari 2016 - 16:54

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kijk tevreden terug naar wat ik heb gedaan deze maand. Het is pas februari maar ik heb al 33 teksten geschreven. Toegegeven, daar zitten 3 zkv's van 55 woorden bij en enkele gedichten, maar toch veel geschreven. Over sommige teksten ben ik meer tevreden dan over andere. Ik lees met plezier 'Dichten doe je zo' van Yke Schotanus. Op dit moment stoei ik met ritme en metrum. Ik denk dat ik daar een tijdlang mee moet gaan oefenen en dat dit mijn schrijven verder zal helpen. Ik heb ongeveer om de dag een nieuwe blogpost geplaatst. Overal kom ik lezers van mijn blog tegen, erg leuk.
29 februari 2016 - 8:37

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb me ondertussen geen maandelijkse schrijfdoelen opgelegd, maar wel een jaarplanning. Ik wil tegen oktober een verhalenbundel klaar hebben en tegen begin november een eerste draft van een verhaal, zodat ik met NaNoWriMo er tegenaan kan gaan. Deze maand heb ik best veel geschreven. Ik heb een verhaal van 10000 woorden geschreven (wat nog niet helemaal af is) en 5 kortverhaaltjes voor de 55 woorden schrijfwedstrijd. Verder nog 3 kortverhalen van 2500 woorden. Plus ik ben ook een blog begonnen, waar ik ondertussen om de dag een bericht post van ongeveer 1000 woorden. Al bij al mag ik dus zeer tevreden zijn ;) Als iedere maand zo vlot gaat, ben ik op het einde van dit jaar een tevreden vrouw.
29 februari 2016 - 10:38

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben tevreden over de afgelopen maand. Ik heb kritisch naar mijn werk kunnen kijken en hierin veel kunnen schrappen. Ik weet nu ook wat ik wel nog erin moet verwerken en op welke manier ik dat wil doen. Daar wil ik me de komende maand lekker mee bezig houden. Dat en veel lezen en misschien ook wat prompts uitwerken ^.^
29 februari 2016 - 11:09