Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Eerder gepubliceerd verhaal in eigen bundel uitgeven?

8 januari 2016 - 18:01
beste mede schrijvers, mijn brein heeft het geweldige idee opgevat om te gaan kijken of ik de door mij geschreven verhalen in een eigen verhalenbundel kan gaan uitgeven. De meeste van mijn verhalen heb ik gewoon geschreven omdat ik, net als vele van jullie waarschijnlijk, een hobbyist ben en het leuk vind. Een verhaal dat ik heb geschreven voor een verhalenwedstrijd paar jaar terug, is in een verhalenbundel van de uitgeverij Pamac terechtgekomen. Nu is mijn vraag, kan ik dit verhaal in een bundel met eigen werk opnemen of is dit een no go? voordat jullie vragen, heb je voor je gepubliceerde verhaal een contract getekend? Het antwoord is ja dat heb ik, maar leek als ik ben snap ik niet alle artikelen natuurlijk (en eerlijk gezegd heb ik het ook nooit gelezen met het idee zelf een verhalenbundel te willen maken) wie weet meer over dit onderwerp en kan mijn kennis verrijken?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 januari 2016 - 18:06
Toch is het antwoord op jouw vraag enkel te vinden in jouw contract met Pamac. Daarin zou dan iets moeten staan over exclusieve uitgeefrechten. Nou lijkt zoiets me niet waarschijnlijk in het geval van een bundel uitgegeven in het kader van een wedstrijd, maar goed, je moet het wel even nazoeken.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 januari 2016 - 18:18
Wat Diana zegt. Je kunt natuurlijk wel je contract hier citeren als je niet snapt wat het betekend.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
8 januari 2016 - 18:24
De verhalen van Pamac/Manalone mogen na 6 maanden na publicatie weer gepubliceerd worden. Ik heb dit zelf ook gedaan, nadat ik mijn contracten had nagelezen. Heb zelf eentje via Pamac gedaan (Verliefd verloofd vermoord) en eentje via Manalone (Koffietafel) en die verhalen staan nu in mijn eigen verhalenbundel. En ik denk ook niet echt dat Aad moeilijk gaat doen ;) hij heeft zelf problemen genoeg.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 januari 2016 - 19:44
Ik sta ook in verliefd, verloofd, vermoord. Dus die zou ik dan in een eigen verhalen bundel kunnen opnemen? in mijn contract staat in artikel 1 exclusieve licentie: 2. de uitgever heeft het uitsluitende recht om het werk uit te geven in boekvorm en/of als downloadbaar of streaming e-book in de Nederlandse taal door opname in een bundel met de titel 'verliefd, verloofd, vermoord...' in eerste druk en/of versie en in de volgende al dan niet herziene drukken en/of versies.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
8 januari 2016 - 19:49
Heb even mijn contract erbij genomen. Op pagina 5 (laatste pagina) bij de bijzondere bepalingen staat dat je het werk vanaf 3 maanden na de officiële publicatiedatum je verhaal elders mag publiceren.